Scandinavisch interieur
Bouwen & Wonen

In een handomdraai een Scandinavisch interieur

23.05.2023
door Fokus Online

Minimalistisch, functioneel en toch enorm gezellig: het is geen wonder dat de Scandinavische interieurstijl de laatste jaren veel aan populariteit won. Een Scandinavische touch past goed in elke woning en zorgt meteen voor een moderne look en feel. Ben jij benieuwd hoe je jouw interieur omtovert tot een Scandinavisch pareltje? Lees dan snel verder voor onze beste tips!

Natuurlijke materialen

Scandinavische interieurs maken vaak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, wol, leer en linnen om een warme en gezellige sfeer te creëren. Het is vooral de combinatie van deze verschillende materialen en kleuren die samen voor een mooi geheel zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel, leren stoelen en een zacht tapijt in jouw eetkamer. 

Lichte kleuren

Lichte kleuren worden veel gebruikt in Scandinavische interieurs, waardoor de ruimte er helder en luchtig uitziet. Wit, grijs en lichtblauw zijn populaire kleuren. Daarnaast doen ook lichte houtsoorten het erg goed in Scandinavische interieurs. Ben je niet zeker van de kleur op jouw muren? Met wit zit je altijd goed, je interieur zal er op slag veel tijdlozer uitzien en wit zal je niet snel beu geraken. Pimp je interieur op met een paar lichte kleuraccenten in accessoires en kleine meubels die je af en toe kan vervangen. 

Minimalistisch én functioneel

Wat een Scandinavisch interieur echt typeert is het minimalisme en de functionaliteit van het design. In een Scandinavisch interieur zal je niet veel tierelantijntjes en overbodige decoratie terugvinden. Houd het liever simpel en kies voor een paar eyecatchers die liefst ook functioneel zijn. Een industriële hanglamp is daar een goed voorbeeld van. Probeer de ruimte optimaal te benutten door slimme opbergoplossingen te voorzien zodat je jouw spullen altijd netjes kunt opbergen en er geen overbodige rommeltjes aanwezig zijn. 

Gezellige accenten 

Hoewel een Scandinavisch interieur over het algemeen vrij neutraal en eenvoudig is, is het toch aangeraden om een paar gezellige,warme accenten toe te voegen. Gebruik warme verlichting en voeg een paar zachte texturen toe zoals een mooi tapijt of een paar zachte kussens in je zetel. Breng daarna de natuur naar binnen door middel van planten. Kies dan wel voor planten die passen bij de stijl van het interieur, zoals varens, cactussen en vetplanten. Planten kunnen namelijk niet alleen de lucht zuiveren, maar ook de sfeer en het uiterlijk van een ruimte verbeteren. Wees dus niet bang om verschillende stijlen te mixen. Combineer bijvoorbeeld het Scandinavische minimalisme met andere stijlen, zoals vintage, bohemian of industrieel, om de ruimte meer persoonlijkheid te geven. Voeg bijvoorbeeld een antieke spiegel, een kleurrijk tapijt of een kunstwerk om de ruimte te verlevendigen. 

Vorig artikel
Volgend artikel