jaren '90
Lifestyle

De jaren ’90 zijn terug

20.04.2023
door Fokus Online

Het is 2023 en jawel, de jaren ’90 zijn weer helemaal terug in fashion! Het is tijd om die crop tops, flared jeans en chunky sneakers weer uit de kast te halen, als je zo nog hebt liggen. Want ze zijn weer hot van hot! 

Jackets & crop tops

Dertigers lachen zich een deuk, de jeugd heeft het niet in de gaten. Alles komt terug en dus ook de ‘goeie ouwe jaren ‘90’!. Denk aan grote, oversized denim jackets, klassieke leren jassen voor heren en ripped jeans en blote buiken! Het lijkt erop dat de jaren ’90 grunge en punk stijlen helemaal terug zijn. Niet alleen zagen we deze trends op de catwalk, maar ook op straat en in winkels. Zelfs grote modehuizen zoals Versace en Calvin Klein hebben hun eigen versie van deze trend op de markt gebracht. Maar dat is niet alles. Crop tops zijn weer helemaal terug! Combineer ze met lage taille jeans en je hebt een super stijlvolle en comfortabele outfit. Wie dat ooit gedacht. Zelfs de skinny mag weer trouwens. Het is een mix and match van de ‘90 en ‘00. Go nuts!

Chunky schoenen

En dan hebben we het nog niet eens over de schoenen gehad. Chunky sneakers zijn helemaal in en je ziet ze overal. Niet alleen zijn ze super trendy, maar ze zijn ook nog eens enorm comfortabel. Het lijkt erop dat we de heels en pumps nog wel even kunnen vergeten. En de accessoires? Chokers zijn weer terug van weggeweest. Ze komen echt rechtstreeks uit de jaren ’90 zelf net zoals de horloges van Baby G. Weet je nog? Ah! De goede oude tijd!  Andere populaire accessoires? Ook scrunchies, haarclips en bandana’s zijn er weer!

Populaire merken en winkels 

Een van de meest iconische merken uit de jaren ’90 is Tommy Hilfiger. Het merk was een favoriet onder hiphop-artiesten en werd vaak gedragen door beroemdheden zoals Snoop Dogg en Aaliyah. Het logo van het merk, de blauw-rode kleurencombinatie en de iconische poloshirts waren kenmerkend voor de stijl van de jaren ’90. Of wat dacht je van het Nederlandse merk Scotch & Soda bijvoorbeeld? Ook een toppertje van formaat! En guess what? Ze zijn ook allebei helemaal terug in! Andere populaire merken uit die tijd zijn onder andere Gap, Guess en Calvin Klein. Elk van deze merken heeft zijn eigen kenmerkende stijl die ook nu weer volop wordt gedragen. 

Vorig artikel
Volgend artikel