energieleveranciers
Milieu

Bespaar tot honderden euro’s door energieleveranciers te vergelijken

08.06.2023
door Fokus Online

Ben je maandelijks veel geld kwijt aan de kosten voortkomend uit het verbruik van grijze stroom en gas in huis? Energie vergelijken middels een eenvoudig te gebruiken online tool helpt je tot honderden euro’s op jaarbasis te besparen. Mogelijk is het voor jou interessant om over te stappen naar een andere energiemaatschappij, welke lagere tarieven aanbiedt. Zeker wanneer je lopende contract jaren geleden afgesloten is, biedt het vergelijken van het huidige aanbod bij leveranciers kansen. 

Niet alleen energieprijzen vergelijken in een online tool helpt om je te besparen op de energiekosten. Kijk ook naar mogelijkheden om zowel je woning, als je levensstijl te verduurzamen. Douche wat minder lang, doe een warme trui aan in de herfst en kies voor het laten plaatsen van een aantal zonnepanelen op het dak. 

Bepaal in een mum van tijd wat de goedkoopste leverancier is 

Online tools bepalen op basis van je invoer welke energieleverancier de gunstigste tarieven biedt in jouw geval. Het grote voordeel hiervan is het gegeven, dat je niet bij de verschillende leveranciers zelf hoeft langs te gaan. In een mum van tijd weet je wat jij maandelijks kan besparen. Informatie die je bij de hand moet hebben om de tool te kunnen gebruiken is je huidige leverancier en verbruik. Ook het type meter wat je gebruikt speelt mee in de berekening van de besparing die het overstappen naar een andere leverancier op kan leveren. 

Nieuw energiecontract afsluiten vanuit een online tool 

Nadat je de tool een vergelijking uit hebt laten voeren, kun je direct een nieuw energiecontract afsluiten. Zo weet je zeker, dat je dit tegen de juiste prijs doet. Er zijn verschillende energieleveranciers die regelmatig kortingsacties aanbieden. Het maakt het des te aantrekkelijker om het overstappen van energieleverancier te overwegen voor jouw huishouden. Het gaat om kortingsacties speciaal voor nieuwe klanten. Overstappen naar een andere leverancier is over het algemeen gratis, wanneer je dit via een online tool regelt. 

Verschil tussen een vast en variabel tarief 

Wanneer je zekerheid wenst, loont het om te kiezen voor een energiecontract met een vast tarief. Het betekent dat de energieleverancier de in rekening gebrachte tarieven de komende één, twee of bijvoorbeeld drie jaar niet mag wijzigen. Je weet precies wat je betaalt! Andersom heb je als consument geen recht op een verlaging van de tarieven, als deze voor andere consumenten (met een variabel tarief) wel dalen.

Vorig artikel
Volgend artikel