auto
Reizen

Bereid je auto voor en beleef een zorgeloze vakantie

21.06.2023
door Fokus Online

Met de auto op reis gaan is een charme op zich. Niet alleen de bestemming is dan vakantie, maar eigenlijk de reis op zich al. Het heeft iets gezelligs, om met het hele gezin in de auto het landschap voorbij te zien komen, met de muziek van de radio als soundtrack van jullie vakantie. Af en toe even stoppen om de benen te strekken, een platgedrukte sandwich te eten en een plaspauze te nemen, … Op het moment dat je in je auto stapt, is je vakantie eigenlijk al begonnen.

Om deze uittocht vlot te laten verlopen, is het niet alleen belangrijk dat je aan al je bagage en snacks voor onderweg gedacht hebt, maar is het ook cruciaal om je auto goed voor te bereiden op deze lange reis. Zo voorkom je problemen onderweg en kun je zorgeloos op vakantie gaan. 

Voorkom beschadigingen aan je velgen

Uiteraard laat je je auto met enige regelmaat nakijken in de garage om te zien of alle technische dingen nog werken zoals ze zouden moeten werken. Maar het exterieur van je wagen, dien je zelf te onderhouden. Om te voorkomen dat je velgen snel verslijten en beschadigd raken, is het belangrijk om ze regelmatig op te poetsen met velgenreiniger. Het is helemaal niet zo moeilijk om je velgen proper te houden. Voor je met de velgenreiniger aan de slag gaat, is het de bedoeling dat je het meeste vuil al van je velgen afwast. Dit kun je met een tuinslang doen, of voorzichtig met een hogedrukspuit. Vervolgens breng je de velgenreiniger aan. Die zorgt ervoor dat het fijne, vastgehechte vuil van je velgen af gaat. Laat de velgenreiniger even intrekken en opnevelen, en ga dan met een velgenborstel over je velgen. Spoel je borstel regelmatig uit in proper water. Wanneer dit gebeurd is, kun je de velgen nog even naspoelen met water en droog je ze goed af. Vind je het belangrijk dat je velgen blinken? Ga er dan nog even met wax over en wrijf daarna met een propere microvezeldoek.

Aangenaam vertoeven in een proper interieur

Ook de binnenkant van je wagen kan af en toe een poetsbeurt gebruiken. Zeker wanneer je een lange reis gaat maken, is het des te aangenamer om in een propere auto te kunnen zitten. En na je reis zal het vast ook nodig zijn om je auto interieur te reinigen. De stoffen zetels en vloer van je auto kun je gemakkelijk met een stofzuiger weer spic en span maken. Maar voor je dashboard en leren zetels gebruik je beter auto interieur reiniger. Door je auto interieur te reinigen maak je snel komaf met stof en vingerafdrukken. Bovendien bescherm je de binnenkant van je wagen zo ook tegen UV-stralen en tegen vroegtijdige slijtage.

Vorig artikel
Volgend artikel