3.2 C
Antwerp
11 december 2018

Saïd Boumazoughe: ‘De zomer in het teken van verbinding… en welkome luiheid’
S
.

In samenwerking met

Saïd Boumazoughe, acteur en artiest bij SLM

Het is eindelijk zover: negen maanden hebben we gewacht, om 92 dagen lang die zon te kunnen opdoen. Er bestaat gelukkig geen handleiding ‘Hoe geniet ik van de zomer’. Het belangrijkste is vooral dat er geen plaats is voor stress en zure gezichten.

Wat ik deze zomer ga doen? Eerlijk gezegd kan ik niet kiezen, omdat er gigantisch veel te doen valt. Barbecueën in Park Spoor Noord en daarna gezellig wegzakken in de strandstoeltjes van de Zomerbar. De zomer heeft tal van mooie producties, zomerbars, Bar Paniek aan ‘t Eilandje, Jazz Middelheim, het Theater Aan Zee-festival in Oostende… Met SLM, ons zijproject naast NoMoBS, profiteren we van de zomersfeer tijdens onze optredens op het Bollekesfeest, Borgerrio, Laundry Day…

Een zomer zonder muziek is als een café zonder bier. Diegene die zegt dat Antwerpen saai is tijdens de zomer, nodig ik uit om eens af te komen. Je komt terecht in een rollercoaster van geuren en kleuren. De Sinksenfoor geeft hier al een goede voorzet. Voor mij is de zomer dus meer dan alleen maar terrasjes doen in een zonnebril en teenslippers. Voor mij gaat het om de vibe. Lekker zonnen, veel eten en vooral: good music. En uiteraard: wat zou Antwerpen zijn zonder haar patsers, want geef toe in de zomer zijn we allemaal een beetje ‘patser’. We proberen zo fresh mogelijk te zijn. We halen alles uit de kast om te laten zien dat we leven om te leven.

 

Het belangrijkste is: durf te verkennen, spring over je grenzen heen en vertrouw
op de zon

 

Als artiest heb ik de zomer ook op een heel andere manier leren benaderen. Het is meer dan enkel genieten, het werkt ook verbindend. Het is een mooie tijd om aan andere zaken te denken, de focus te verleggen en vooral om te ontspannen. Alle zintuigen gaan open en we produceren nieuwe input, creativiteit wordt aangewakkerd. De zon kleurt de mensen niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen. Een spontane glimlach van mijn buurman kan me meteen in een goede mood brengen. 

Zomer begint voor mij ook bij de festivals: Couleur Café is de ideale kick-off voor een crossculturele zomer. Ik blijf zeker niet alleen in Antwerpen want hemels België heeft een ruim aanbod aan festivals. Ik ben meer het Dour-type dan het Rock Werchter-type, vooral omdat ik een voorkeur heb voor het alternatieve, het vrije. Gent, met haar zomerfeest, is een stad waar ik supergraag kom. Het tijdloze van de Gentse Feesten spreekt me enorm aan, alsof de klok negen dagen stilstaat. 

Ik kan blijven doorgaan, maar het belangrijkste is altijd: durf te verkennen. Spring over je grenzen heen en vertrouw op de zon. Probeert iets nieuws en laat je niet tegenhouden. En ja, ook de zonsondergang checken tijdens deze zwoele zomeravonden, aan de Scheldekaaien met een portie Korean fried chicken van Loa Streetfood is een must. Voor mij is de ideale zomer één waarin luiheid de norm wordt.

Lees meer.

Kinderen houden van vuil worden

‘Nog tien minuten en dan is het gedaan met de iPad’, roept moeder haar kroost toe. Herkenbaar? Wellicht. De digitalisering is samen met vaste waarde televisie de grootste concurrent van het buitenspelen geworden. Aan de ouders om het voorbeeld te geven en de kinderen meer naar buiten te schoppen.

Data kopen en data krijgen

We staan aan de...

Dementie: de aandoening die niet vergeten mag worden

Op 22 september organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen, samen met enkele andere organisaties, weer een Werelddag Dementie. Wat houdt deze dag in en waarom is het belangrijk om dementie blijvend onder de aandacht te brengen? Hilde Lamers, directeur van de Alzheimer Liga Vlaanderen, legt uit.

Tussentijdse verkiezingen in Amerika


“Hou jullie vast voor nog twee jaar politieke stilstand in Amerika." Dat zijn de woorden van Amerikacorrespondent voor VRT Björn Soenens over de tussentijdse verkiezingen die net achter de rug zijn. President Trump heeft niet helemaal de duimen moeten leggen voor de Democraten, al heeft zijn Republikeinse achterban toch een flinke knauw gekregen.

Ook de baas moet levenslang leren

Politici en beleidsmakers hameren graag op het belang van levenslang leren. Alleen zo blijven werknemers immers inzetbaar op de constant evoluerende arbeidsmarkt. Meer en meer echter dringt het besef door dat de ondernemers zelf ook niet aan deze trend ontsnappen.

Anneleen Malesevic: De SDGs als leidraad voor duurzaam ondernemen

De Verenigde Naties vertaalden de grootste maatschappelijke uitdagingen naar 17 duurzaamheidsdoelstellingen. De Sustainable Development Goals (SDGs) zijn een hoeksteen, om de wereld tegen 2030 weer op een duurzaam spoor te zetten. Ook voor bedrijven openen ze heel wat mogelijkheden.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”