10.5 C
Antwerp
21 oktober 2018

Saïd Boumazoughe: ‘De zomer in het teken van verbinding… en welkome luiheid’
S
.

In samenwerking met

Saïd Boumazoughe, acteur en artiest bij SLM

Het is eindelijk zover: negen maanden hebben we gewacht, om 92 dagen lang die zon te kunnen opdoen. Er bestaat gelukkig geen handleiding ‘Hoe geniet ik van de zomer’. Het belangrijkste is vooral dat er geen plaats is voor stress en zure gezichten.

Wat ik deze zomer ga doen? Eerlijk gezegd kan ik niet kiezen, omdat er gigantisch veel te doen valt. Barbecueën in Park Spoor Noord en daarna gezellig wegzakken in de strandstoeltjes van de Zomerbar. De zomer heeft tal van mooie producties, zomerbars, Bar Paniek aan ‘t Eilandje, Jazz Middelheim, het Theater Aan Zee-festival in Oostende… Met SLM, ons zijproject naast NoMoBS, profiteren we van de zomersfeer tijdens onze optredens op het Bollekesfeest, Borgerrio, Laundry Day…

Een zomer zonder muziek is als een café zonder bier. Diegene die zegt dat Antwerpen saai is tijdens de zomer, nodig ik uit om eens af te komen. Je komt terecht in een rollercoaster van geuren en kleuren. De Sinksenfoor geeft hier al een goede voorzet. Voor mij is de zomer dus meer dan alleen maar terrasjes doen in een zonnebril en teenslippers. Voor mij gaat het om de vibe. Lekker zonnen, veel eten en vooral: good music. En uiteraard: wat zou Antwerpen zijn zonder haar patsers, want geef toe in de zomer zijn we allemaal een beetje ‘patser’. We proberen zo fresh mogelijk te zijn. We halen alles uit de kast om te laten zien dat we leven om te leven.

 

Het belangrijkste is: durf te verkennen, spring over je grenzen heen en vertrouw
op de zon

 

Als artiest heb ik de zomer ook op een heel andere manier leren benaderen. Het is meer dan enkel genieten, het werkt ook verbindend. Het is een mooie tijd om aan andere zaken te denken, de focus te verleggen en vooral om te ontspannen. Alle zintuigen gaan open en we produceren nieuwe input, creativiteit wordt aangewakkerd. De zon kleurt de mensen niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen. Een spontane glimlach van mijn buurman kan me meteen in een goede mood brengen. 

Zomer begint voor mij ook bij de festivals: Couleur Café is de ideale kick-off voor een crossculturele zomer. Ik blijf zeker niet alleen in Antwerpen want hemels België heeft een ruim aanbod aan festivals. Ik ben meer het Dour-type dan het Rock Werchter-type, vooral omdat ik een voorkeur heb voor het alternatieve, het vrije. Gent, met haar zomerfeest, is een stad waar ik supergraag kom. Het tijdloze van de Gentse Feesten spreekt me enorm aan, alsof de klok negen dagen stilstaat. 

Ik kan blijven doorgaan, maar het belangrijkste is altijd: durf te verkennen. Spring over je grenzen heen en vertrouw op de zon. Probeert iets nieuws en laat je niet tegenhouden. En ja, ook de zonsondergang checken tijdens deze zwoele zomeravonden, aan de Scheldekaaien met een portie Korean fried chicken van Loa Streetfood is een must. Voor mij is de ideale zomer één waarin luiheid de norm wordt.

Lees meer.

Voorkom de moderne demon

Stress. Net zoals de meeste zaken in het leven geldt: een beetje schaadt niet, overdaad kan fataal zijn. Burn-out is hard op weg de meest voorkomende arbeidsgerelateerde ziekte van het moment te worden.

Ook in het groen verkrijgbaar

Een bedrijfsvloot met zuinige en groene wagens is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart bedrijven ook geld en geeft hen een sterk imago.

Peter Michiels: Over het belang van HR

De komst van windmolen- en zonneparken zet ook netbeheerder Elia onder hoogspanning. Om de uitdagingen van de energietransitie het hoofd te bieden, zet Elia volop in op nieuwe competenties én een andere organisatiecultuur. Het veranderingsproces wordt aangestuurd door Peter Michiels, in april verkozen tot Trends HR Manager of the Year.

Level up met je start-up

Je bent jonge ondernemer en je wilt wat. En dan toch liefst een succesvol idee dat ontspruit in een booming business. Je wil met andere woorden van een start-up naar een scale-up gaan. Mooi in theorie, maar hoe zet je dat om in de praktijk?

Spelen om te leren exporteren

Met je bedrijf naar het buitenland trekken, is geen triviale zaak. Om ondernemers beter bekend te maken met de uitdagingen van exporteren, ontwikkelde de bank ING, samen met Flanders Investment & Trade en Credendo, een speciaal bordspel.

Carl Veys: Mobiliteit op maat lost fileleed op

De bedrijfswagen. Voor diegenen die erover beschikken, is het een erg gewaardeerd transportmiddel als onderdeel van hun loonpakket, voor anderen de oorzaak van alle verkeersellende. Maar het hoeft niet zo zwart-wit te zijn. De oplossing volgens mij? Een écht mobiliteitsbudget.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”