3.8 C
Antwerp
16 november 2018

Renovatie: “Helemaal gegaan voor mijn eigen stijl”
R
.

In samenwerking metConfederatie Bouw

Erika ruilde Knokke in voor het noorden van het land. Ze belandde in Hoogstraten, waar ze een woning huurde. Maar dan wilde ze een huis die aan haar comforteisen voldeed, een echte thuis. En die vond ze. Ze werd niet verliefd op de inrichting, wel op het uitgestrekte landschap achter de woning. Intussen liet ze haar woning door een architect en bouwonderneming Dego bvba helemaal naar eigen smaak renoveren.

“Ik had een woning in Knokke, maar ik had zin in een andere omgeving. Uiteindelijk ben ik in Hoogstraten beland. Eerst huurde ik een piepklein huisje in het centrum, maar dat had vochtproblemen”, vertelt Erika. Ze kreeg steeds meer behoefte aan een ruimere, aangename en lichte woning.

“Toen ik mijn huidige woning voor het eerst zag, was ik niet echt onder de indruk van de stijl, maar wel van het uitzicht en de vrijheid ervan. Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Ik besloot om de woning te kopen en hier en daar wat kleine aanpassingen te doen. Maar dat is uiteindelijk wel anders uitgelopen”, lacht Erika.

Wat startte als een opfrissing werd al snel een volledige renovatie. Enkel de originele structuur van de woning is nog te herkennen in het gerenoveerde pand. Hoewel de woning perfect in orde was bij aankoop, was de inrichting niet naar wens. “Het was mijn stijl niet”, aldus Erika, “en dat kon ik hier en daar wel wat aanpassen. Maar dan zou ik veel geld besteden aan iets dat toch niet helemaal uitkomt zoals ik het wenste. Ik besloot om mijn droom te realiseren en het meteen goed te doen.”

Erika kocht de woning in 2013. Via haar notaris is ze bij Atelier Blockx terechtgekomen. Samen met (binnenhuis)architecte Ruth van Looveren tekende ze de krijtlijnen uit van de grondige renovatie die de woning zou ondergaan. “Ruth begreep me heel goed. Ze luisterde naar me en had heel goede ideeën”, vertelt Erika, “haar eerste plan was dan ook meteen een schot in de roos.”

Wat met de bouwaanvraag en andere administratieve verplichtingen? “Dat regelde Atelier Blockx voor mij. Achteraf bekeken heb ik eigenlijk niets moeten doen, buiten af en toe mijn handtekening plaatsen”, vertelt Erika, “en uiteraard heb ik ook kunnen genieten van premies en een verlaagd Btw-tarief van 6% voor heel wat werken.”

Voor de werken koos Erika voor Dego bvba, van Willem De Gruyter. “We hadden 4 offertes gekregen en die kwamen eigenlijk allemaal wat overeen qua prijs”, licht Erika toe, “maar Dego bvba is een familiebedrijf dat in de regio gekend is, en bovendien hele goede referenties heeft.”

De renovatiewerken begonnen in april 2014 en hebben meer dan een half jaar geduurd. Niet verwonderlijk, want er was heel wat werk. Er zijn muren gesloopt, nieuwe deuren en ramen geplaatst, er is een nieuwe vloer gelegd, de centrale verwarming en de keuken zijn volledig vernieuwd… Kort gezegd heeft de woning een volledige metamorfose gekregen.

Ook de originele tuin is niet meer te herkennen. Erika koos voor een strakke tuin met achteraan een lange, smalle zwemvijver. “De zwemvijver grenst aan de velden waar koeien grazen”, vertelt Erika, “en het is zalig om lekker in de zon baantjes te trekken, terwijl de koeien op anderhalve meter afstand in het gras liggen.” In de voortuin vindt je een strak vierkant vijvertje met vissen en een waterval, vlak voor het raam.

De samenwerking met de architect en de aannemer verliep gesmeerd. Elke week was er een werfvergadering, waarbij ook onderaannemers betrokken werden. Zo bleef Erika van alles op de hoogte. “Even bellen of sms’en kon ook”, vervolledigt ze, “en aangezien ik hier in de buurt woonde, sprong ik regelmatig binnen.”

En wat met de onvermijdelijke lijken die uit de kast vallen bij verbouwingen? “Dat viel best mee”, legt Erika uit, “Bovendien was Dego bvba zeer flexibel en klantgericht, waardoor kleine tegenslagen snel werden gecounterd.”

“Ik ben zo gelukkig met het eindresultaat”, besluit Erika, “Ik ben dankbaar voor de creativiteit van Atelier Blockx en het vakmanschap en doorzettingsvermogen van Dego bvba. Ik ben zo trots op mijn woning, en ik geniet er elke dag van.”


Architect aan het woord.

Ruth Van Looveren, zaakvoerder & architecte bij Atelier Blockx

We zijn zelf heel trots op het resultaat van de renovatie. Erika was heel betrokken en stond open voor nieuwe ideeën, die we illustreerden met 3D-tekeningen. We trokken alle registers open en maakten de woning ruimer, vrijer, lichter en moderner. Met oog voor stijlvolle elementen, comfort en energiezuinige toepassingen.


Meer over…

Build Your Home is hét platform voor bouwers en verbouwers. Je kan er vakmannen opzoeken per specialisatie en offertes aanvragen. Bovendien verzamelen we voor jou de recentste informatie over premies en subsidies. Ook voor bouw- en wooninspiratie ben je bij Build Your Home aan het juiste adres. Kortom, Build Your Homebevat alles wat je nodig hebt om jouw bouwproject tot een goed einde te brengen!

 


 

Lees meer.

IoT maakt diensten van producten

Ook in de industrie is heel wat enthousiasme te bespeuren over de mogelijkheden van het Internet of Things, het zogenaamde Industrial Internet of Things (IIoT). Voor welke concrete veranderingen gaat IIoT zorgen en hoe kunnen bedrijven daarvan profiteren? “Vroeger bouwden we fabrieken, nu helpen we ze uitbaten.”

Change management als antwoord op arbeidsinnovatie

Nieuwe technologieën, social media, digitalisering, e-commerce… beïnvloeden de manier waarop bedrijven produceren, communiceren en hun producten en diensten aanbieden. Om succesvol te zijn, moeten bedrijven snel kunnen inspelen op die veranderingen. En dat vraagt om een andere organisatiecultuur en flexibele werknemers.

Karel Van Eetvelt: Geen succesvol bedrijf zonder barensweeën

Hoera, het aantal ondernemers blijft groeien. Steeds meer starters wagen de sprong. Mannen en vrouwen in alle maten en elk met hun eigen dromen en plannen. In diverse sectoren. Dat gaat de goede kant op. Nu nog het ondernemersklimaat.

Jan Ronsse: Big data en fast data: van theorie naar praktijk

Big data werd lang een hype genoemd, maar die tijd ligt stilaan achter ons. Big data is here to stay. Logisch, gezien de vele opportuniteiten die de gegevens bieden.

Henk Ovink: ‘Water hou je niet tegen aan de grens’

De zomer van 2018 zullen we ons blijven herinneren als lang en heet. Helaas heeft zo’n lange periode van zon en zinderende hitte ook nadelige gevolgen voor de natuur: die kreunt onder het nijpend watertekort. Dé man die er ons alles over kan vertellen, is Nederlands eerste Watergezant, Henk Ovink.

Luk Lemmens: Provincie vol troeven

De provincie Antwerpen is zoveel meer dan haar wereldbefaamde hoofdstad. Ze is de grootste provincie van Vlaanderen en wordt gekenmerkt door een rijke verscheidenheid aan troeven. Ze biedt heel wat mogelijkheden voor een smeltkroes van 1,8 miljoen inwoners, van Kempenaren en Maneblussers tot Sinjoren.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”