Get Driven
In de Lift

3/05. Get Driven: “Laat je rijden in je eigen wagen dankzij Get Driven”

25.05.2022
door Amaryllis De Bast

Gunther Ghysels is founder van Get Driven, een start-up waarop je beroep kunt doen als je een chauffeur nodig hebt. Hoe werkt het? Je installeert de app of bezoekt de website, dient je aanvraag in en vervolgens biedt een chauffeur zich aan. Die voert je met je eigen wagen naar de gewenste bestemming. Zo word je gereden in je eigen wagen, waardoor wachttijd omgezet wordt in werktijd. Handig, toch?

Hoe ging deze succesvolle start-up om met de coronacrisis en hoe ziet de toekomst eruit betreffende zelfrijdende auto’s? In deze interessante podcastaflevering kom je het allemaal te weten. Wist je trouwens dat Gunther van zijn 16de tot en met zijn 23ste een professionele motorcrosser was? Nu is hij de CEO van zijn eigen bedrijf.

Lees verder onder de aflevering.

Op de vraag ‘hoe gaat het’, antwoordt Gunther vastberaden. “Ik kan eindelijk zeggen dat het terug goed gaat met mij en met Get Driven. Covid is een echte dooddoener geweest, we komen uit een periode waarbij ‘twee stappen vooruit, drie stappen achteruit’ primeerde, maar dat is gelukkig voorbij. Vandaag zijn er nog steeds grote uitdagingen zoals de stijgende gasprijzen, maar het ergste lijkt voorbij te zijn.” 

Je kunt Get Driven zowel via de app of de website boeken, waar je een platform aantreft waar gecertificeerde chauffeurs hun diensten aanbieden. “Wij voorzien geen wagens, wel chauffeurs. Dat is heel toepasselijk voor zakenmensen die van de ene naar de andere vergadering in Brussel, Gent of Antwerpen moeten. Als je dan zes uur onderweg bent (of in de file staat, wat geen uitzondering is) om maar twee uur effectief te vergaderen, gaat er veel tijd verloren. Met een chauffeur aan het stuur kun je ondertussen werken.” Bij Get Driven betaal je ongeveer 20 euro per uur, wat niet onbetaalbaar is én de hoge kosten van een vaste chauffeur uitsluit.

De eerste chauffeurs waren gewoon vrienden van mij, nu zijn het gecertificeerde werknemers.

- Gunther Ghysels, CEO & founder van Get Driven

Een ander voorbeeld is alcoholgebruik, vertelt Gunther. “Hier in Kortrijk is er een heel bekend restaurant, waarvoor mensen van ver komen. Je gaat niet helemaal naar hier rijden en 400 euro voor een menu betalen, om er vervolgens niet de perfecte wijn bij te drinken.” Met de trein gaan of de taxi nemen is vaak te omslachtig en te duur. Dus ook hier schiet Get Driven te hulp.

“De eerste chauffeurs waren gewoon vrienden van mij, nu zijn het gecertificeerde werknemers”, vertelt Gunther. Get Driven hecht veel waarde aan subtiliteit en professionaliteit. “Onze chauffeurs worden gescreend en moeten enkele testen ondergaan. Ze leren hoe ze defensief moeten rijden, en krijgen een gespecialiseerde opleiding.” Ook etiquette valt niet te onderschatten, zegt Gunther. “Het is niet de bedoeling dat als er een bekende Vlaming in de auto zit de chauffeur selfies wil nemen.” 

FFF’kes tussendoor

  • Financiën

“Get Driven is een zeer atypische scale-up omdat we nul kapitaal hebben opgehaald, alles is met onze eigen middelen opgebouwd. Ik heb een deel van Get Driven verkocht aan mijn vader. Hij is nu aandeelhouder, waardoor er middelen zijn gekomen. Het was een voordeel dat we geen externe hulpmiddelen nodig hadden. We zijn steeds organisch gegroeid met een mooi resultaat tot gevolg. Er zijn in België niet zoveel bedrijven die kunnen verkondigen dat ze bootstrap zijn, denk ik. Ik zou op het einde van de maand ook liever vijf miljoen op de rekening hebben staan, dat geef ik eerlijk toe. Maar ergens maakt dat ons heel nuchter, want elke euro die ik uitgeef draai ik twee keer om. Er zijn verhalen over jonge ondernemers die in een kartonnen doos wonen omdat ze alles uitgeven aan hun start-up, maar dan krijg je ook een zenuwinzinking. Dat mag niet de bedoeling zijn.”

  • Falen

“Dagelijks is er wel een probleem dat we hadden kunnen voorkomen. Een gigantische flater hebben we nog niet begaan, maar er waren wel al zaken die we domweg over het hoofd zagen. Zo kregen we bij de vorige generatie van onze app vaak de klacht van gebruikers dat ze het wachtwoord van hun profiel vergeten waren. Wij dachten slim te zijn door gebruik te maken van magic links, zodat je geen wachtwoord meer nodig had, want je verifieert je emailadres en meldt je op die manier aan. We stonden er niet bij stil dat het vaak de assistenten van de zakenmensen zijn die ons boeken, en zij geen toegang hebben tot het emailadres van hun baas. Onze app ging live en er liep vanalles fout, want je kon geen afspraak maken voor iemand anders. Ondertussen is dat opgelost, en hebben we ervan geleerd.”

  • Familie

“Ik heb een vriendin en dat is soms moeilijk, want ik ben daar misschien wat hard in. Je bent als persoon verantwoordelijk voor je eigen geluk, niet voor dat van een ander. Ik heb een zeer druk leven. Stel dat je daar niet mee kan leven als partner, dan is dat ook zo. Dat klinkt misschien cru, maar mijn zaak beheerst nu eenmaal een groot deel van mijn leven. Mijn vriendin weet dat en kan daarmee leven. Ik ben een redelijke eenzaat en hou ervan om eens alleen te zijn, daar kan ik van genieten. Als ik een maand mijn zus of ouders niet zie, valt mij dat niet eens op. Ik hou zielsveel van hen, maar zo zit ik gewoon in elkaar.”

Vorig artikel
Volgend artikel