Fokus Podcast
Fokus Podcast

Een voorproefje van Fokus Podcast

05.04.2022
door Amaryllis De Bast

Binnenkort komen er gloednieuwe afleveringen voor Fokus Podcast online. Kan je niet wachten en ben je razend benieuwd? Dan vind je hier alvast een voorproefje. In dit artikel maak je kennis met vier op-en-top carrièrevrouwen die uitgebreid vertellen wie ze zijn en wat ze doen. 

Rika Coppens – CEO House of HR

Ze is een ervaren Chief Executive Officer met een aantoonbare staat van dienst in de human resources-industrie. Ze is vaardig in bedrijfsplanning, auditing, telecommunicatie, financiën en fusies en overnames (M&A), haar competenties lijken eindeloos. ‘Een sterke professional in bedrijfsontwikkeling met een masterdiploma in handelsingenieur’, is hoe je Rika Coppens beschrijft. 

Rika vertelt ons meer over onderstaande onderwerpen:

  • ‘The war for talent is over. Talent has won.’
  • Flexibiliteit: waarom bewust kiezen voor deeltijds?
  • Diversity & inclusion
  • Off-shoring vs near-shoring

Stephanie De Wulf  – Talent & Wellbeing Manager Vlaamse Overheid

Een echte leidersfiguur met een oneindige lijst van vaardigheden, is hoe je je Stephanie De Wulf kan voorstellen. Ze is een uitstekende coach voor haar collega’s en laat niemand in de steek. Ze heeft dan ook meerdere diploma’s op zak: een Master Arbeids- en Organisatiepsychologie, een lerarenopleiding hoger secundair onderwijs, een ManaMa in de Gespecialiseerde Studies in Sociaal Recht, en tot slot een diploma Handelswetenschappen met specialisatie HRM, Economie en Management. 

Nog maar net behaalde ze het Postgraduaat Coaching, waar ze een grote onderscheiding kreeg. Ook op dit moment zit ze niet stil en is ze bezig met de studie Postgraduaat Positieve Psychologie. Je dagelijks bijscholen en nieuwe vakgebieden verkennen is voor Stephanie dus geen geheim.

Tilly De Keyser – Work Life Support CHR bij KBC

Haar favoriete bezigheden zijn reizen, vrijwilligerswerk en een poging wagen tot het bespelen van haar gitaar. Als Biologisch Ingenieur studeerde ze af met een dubbele specialisatie in UV-zuivering van leidingwater. Ook als het gaat om werkervaring heeft Tilly De Keyser wel wat te vertellen. “Al 25 jaar ben ik met plezier verknocht aan KBC, waarbij ik verschillende functies heb bekleedt binnen ICT, Krediet en Organisatie. Ik hield me voornamelijk bezig met strategische en organisatorische projecten.” Sinds eind 2014 is ze een trots lid van Corporate HR bij KBC. Daar is ze verantwoordelijk voor het successiemanagement, het opzetten van een strategisch project voor de workforce van de toekomst, en Head of Reward & International Mobility, waarbij ze verantwoordelijk is voor het creëren, ondersteunen en beheren van het beleid. 

“Sinds 1 februari sta ik aan het hoofd van de nieuwe afdeling WorkLife Support binnen CHR, waar ik zeer trots op ben.” Met de oprichting van de afdeling Work Life Support doet KBC een investering in een nieuwe belangrijke trend op de markt, employee wellbeing. “Ik heb altijd afwisseling gezocht tussen leidinggevende functies of projectmanager versus de inhoudelijke verdiepingen.”

Annelies Missotten – Senior Vice President Human Resources bij Galapagos

Afsluiten doen we met een klepper binnen de HR wereld. Want met maar liefst 25 jaar ervaring in globale en Europese rollen, en een opgebouwde expertise in de pharma en life sciences sector, is Annelies niet aan haar proefstuk toe. Na haar studies Romaanse Filologie aan de KU Leuven, een specialisatie in Italiaanse Cultuur & Taal (Sorbonne en Milaan) en het behalen van een master in Neuro Linguistic Programmation (NLP) begon Annelies haar carrière in 1997 voor de klas van de HAM Hogeschool Mechelen. Een (school)jaar later ontdekte ze vervolgens haar passie voor HR bij Belgacom, waar ze zich op minder dan 8 jaar opwerkte tot HR Manager Corporate Units voor 2500 personeelsleden.

In 2005 maakte ze de overstap naar GlaxoSmithKline en na diverse talent & HR functies uit te oefenen op lokaal en globaal niveau, alsook een tijdje HR Director BeLux geweest te zijn bij Pepsico International, belandde ze bij Galapagos waar ze momenteel de functie Senior Vice President Human Resources bekleedt. Daarbuiten had ze een tijd lang een adviserende rol bij AIESEC, waarbij ze zich steeds ten volle engageerde. Een vrouw die weet van aanpakken dus.

Benieuwd naar de verhalen van Rika Coppens, Stephanie De Wulf, Tilly De Keyser en Annelies Missotten? Beluister dan zeker onze podcast, binnenkort beschikbaar op Fokus-online.

Vorig artikel
Volgend artikel