hier
Maatschappij

Wat je hier uitgeeft, krijg je terug

18.12.2020
door Fokus-online.be

Tijdens de Winkelhiermaand december heet UNIZO je welkom bij de Winkelhiers, de ondernemers van hier. Wie winkelhiert, kiest er bewust voor om aankopen te doen bij een zaak van bij ons, fysiek of online.

Koop jij jouw cadeautjes, kerstdiner en eindejaaroutfit dit jaar ook bewust bij lokale ondernemers? Het valt zeker aan te raden, want van winkelhieren wordt het héle land namelijk beter.

Steun en lokaal plezier

In de eerste plaats jijzelf. Want het is plezant dat jouw bloemist niet alleen je naam kent, maar ook perfect weet welk boeketje jouw feesttafel net dat tikkeltje mooier maakt. Net zoals Caroline van de kledingboetiek, trouwens. Ze geeft niet het advies dat je wilt horen, maar haalt het jurkje dat helemaal bij jou past. Wie je dan weer gerust wat minder au sérieux mag nemen, is Mario – de chef van je favoriete traiteur waar je ook dit jaar je kerstdiner afhaalt. Zijn grapjes vallen bij de klanten even hard in de smaak als zijn heerlijke pasta’s. Hun trouw zorgt ervoor dat hij blijft lachen, ook in deze moeilijke tijden.

Net zoals de lokale telers die een correcte prijs krijgen voor hun producten. Geen vuiltje aan de lucht, en ook niet in de lucht. Want door lokaal te kopen vermijden we lange transporttrajecten en bijgevolg files. Zo smaakt die feestmaaltijd nog beter, toch? Ook als je je eten online bestelt en het nadien gaat ophalen met de fiets.

‘Als je winkelt bij winkels van hier, steun je elkaars droom.’

Van veld tot webshop

Een fiets gekocht in het land waar de koers is geboren, en hersteld bij een plaatselijke vakman. Waar de coureurs worden gesponsord door de middenstand en aangemoedigd door de rest van ‘t land. Een samenwerking die loont op het veld en op de baan. Want als de Belgen de krachten bundelen, bereiken we veel: van Tomorrowland tot het buitenland, van het voetbalveld tot op het economisch speelveld. Overal. Dus ook op het ‘www’ denken we met de ‘w’ van de lokale winkelstraat of webshop.

Wist jij dat je met één brood de lucht properder kunt maken, je buurman een job kunt bezorgen of de voetbalploeg een sponsor? Want van een ‘lang bruin gesneden, alstublieft’ zegt niet alleen de bakker ‘dank u’, maar wij allemaal. Met een brood koop je niet enkel dagelijks een heerlijke hap, maar ook het vertrouwen om te ondernemen en te investeren. Jouw boterham vraagt om kaas uit de superette, een toaster van de elektrozaak om de hoek en misschien zelfs een uniek bord van een lokale maker. Jouw boterham brengt brood op de plank, bij de ondernemingen en de gezinnen. Het maakt onze samenleving aangenamer, sterker en schoner.

Als je winkelt bij winkels van hier steun je elkaars droom. Welkom bij de Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.

Vorig artikel
Volgend artikel