vegetarische voeding
Agri & Food

Vegetarische voeding: 3 vragen aan… Fresh&Veggie

16.11.2020
door Fokus-online.be

Gaat vegetarische voeding hand in hand met een duurzame levensstijl?

“Vegetarische voeding is zeker en vast duurzamer, als men rekening houdt met de oorsprong van de ingrediënten. Wij willen die keten zo kort mogelijk maken. Groenten van bij ons kennen minder tussenschakels, vereisen minder transport; meteen goed voor een lager energieverbruik. Bovendien teelt men biologische groenten zonder synthetische sproeistoffen of kunstmest. Wie voor biologisch en lokaal kiest, eet beslist duurzaam.”

Wat is volgens jou het voordeel van seizoensgebonden eten?

“Men teelt seizoensproducten in duurzamere omstandigheden. In serres die geen extra verwarming nodig hebben. De groenten hebben niet alleen meer smaak, ze zijn vaak gunstiger geprijsd. Door voor groenten in het seizoen te kiezen, eet je automatisch meer gevarieerd. Ga op zoek naar een goede seizoenskalender, om zo een afwisselend menu te ontdekken.” aldus Fresh&Veggie.

Waarom is een gevarieerd menu zo belangrijk?

“Vegetarisch, puur en natuurlijk eten staat voor een gezonde levensstijl. Daarbij is het essentieel gevarieerd te eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Als basis zijn er natuurlijk de groenten vol vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn er voldoende plantaardige alternatieven op de markt. Zorg wel dat die alternatieven voldoende goede voedingsstoffen bevatten. Een aanvulling van peulvruchten, noten en granen is nodig.”

Vorig artikel
Volgend artikel