cloud computing
IT

3 vragen aan… Sentia

03.06.2019
door Fokus-online.be

Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.

Wat is het belang van cloud computing?

“Software is eating the world. Steeds meer conventionele ondernemingen zijn softwaregedreven. Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.”

Wat zijn de voordelen?

“Cloud helpt om softwareontwikkeling, integratie en businesstransformatie bijna volledig los te koppelen van infrastructuurkeuzes. De cloud is schaalbaar, flexibel, heel veilig en internationaal toegankelijk. Het is een pay-as-you-growservice, geen investering. Cloud computing biedt ook innovatieve direct-van-het-rek-oplossingen. Die vrijheid opent deuren en versnelt beslissingen.”

Zelf doen of outsourcing?

“Elk bedrijf maakt zijn eigen digitale reis, ook wij bij Sentia. Hoe meer de cloud een kritische factor is binnen een onderneming, hoe meer een organisatie geneigd is dit zelf op te nemen. Outsourcing kan beperkt worden in tijd: om snel digitaal DNA aan te kweken of om rechtstreeks te putten uit de expertise van een groot team aan specialisten. Via uitbesteding kan een bedrijf zijn klanten optimaal blijven servicen, en terwijl maximaal voorbereiden op de toekomst.”

Vorig artikel
Volgend artikel