PNO Consultants
R&D

3 vragen aan… PNO Consultants

11.09.2018
door Fokus-online.be

PNO Consultants: “Aan de basis zijn de uitdagingen dezelfde voor grote spelers als voor kmo’s. Enkel de middelen en de context zijn vaak anders. Het is belangrijk om – toekomstige – marktkansen te ontdekken en in een roadmap te koppelen aan jouw – potentiële – sterktes. Hoe beter dit lukt, hoe groter de slaagkans is van jouw idee.“

Hoe zet je een innovatieproces op?

“Aan de basis zijn de uitdagingen dezelfde voor grote spelers als voor kmo’s. Enkel de middelen en de context zijn vaak anders. Het is belangrijk om – toekomstige – marktkansen te ontdekken en in een roadmap te koppelen aan jouw – potentiële – sterktes. Hoe beter dit lukt, hoe groter de slaagkans is van jouw idee.”

Hoe kom je tot nieuwe ideeën?

“Er zijn 101 manieren, van laboratoriumproeven tot brainstormsessies. Het is moeilijk om vooraf te bepalen wat voor jou werkt. De duizenden onderzoeksprojecten waarvoor men overheidsfinanciering vroeg, zijn een schat aan informatie. Wie denkt in welke richting? Wie werkt met welke partijen samen? Kan mijn technologie in een andere sector oplossingen bieden?” zegt PNO Consultants.

Zijn subsidies voor innovatie eigenlijk wel zinvol?

Subsidies in Vlaanderen organiseert men op projectniveau en omkadert de overheid steeds beter door de overheid. Men screent of het project een potentiële meerwaarde is voor Vlaanderen. De subsidie zorgt niet enkel voor een financiële incentive, maar zorgt er ook voor dat men bedrijven ‘challenget’ op hun ideeën en dat ze een plan van aanpak definiëren.”

Vorig artikel
Volgend artikel