slaapkamer
Gezondheid

Slaapcomfort voor elke dag

28.03.2023
door Fokus Online

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je slaapkamer? Dan zijn er wel enkele aandachtspunten die je kunt meenemen in je ontwerp. We helpen je op weg en zetten de belangrijkste do’s and don’ts voor jou op een rijtje.

Plattegrond

Een slaapkamer moet een oase van rust zijn. Ligt je slaapkamer er nu vaak rommelig bij? Investeer dan in extra opbergruimte en denk na hoe je de ruimte beter kunt inrichten. De oppervlakte optimaal benutten kan dan wel een uitdaging zijn maar loont zeker op termijn. Een plannetje van de plattegrond maken, is een eerste stap. Je kunt vervolgens de ruimte visualiseren door bestaande meubels te tekenen die je wilt behouden en vervolgens op het blad papier enkele zaken te tekenen waar je nog niet helemaal aan uit bent. Knip ze uit en begin te puzzelen op de plattegrond. Zo kun je controleren of jouw ideeën haalbaar zijn binnen de beschikbare ruimte.

Bewuste keuzes

Houd goed het doel voor ogen dat je wilt bereiken met de nieuwe inrichting.  Ben je op zoek naar een functionele inrichting van de slaapkamer voor je opgroeiende tiener, dan kun je kiezen voor een twijfelaarsbed dat je toch net dat beetje meer ruimte geeft dan een eenpersoonsbed. Daarom is het ook populair in kleine kamers waar er geen tweepersoonsbed mogelijk is, maar je op deze manier toch kunt genieten van wat meer slaapcomfort. Ook bij het inrichten van een kot, kan een twijfelaarsbed de juiste keuze zijn. Zo blijft er nog voldoende ruimte over voor een bureau en een zeteltje. Vergeet bovendien niet om een nachtkastje te voorzien, dat van pas komt als je jouw favoriete boek wilt achterlaten. Stouw de ruimte dus niet vol met de maximale afmeting van een bed, maar kies voor een uitgebalanceerd evenwicht tussen alle elementen die in de ruimte moeten passen.

Luxueuze ruimte

Kun je qua ruimte ‘all the way’ gaan, kies dan voor – luxe en comfort. Denk hierbij aan de mogelijkheid om een walk-in dressing te voorzien of wie weet wel een losstaand bad te integreren in je slaapkamer. Laat een ruim bed de blikvanger zijn in de ruimte. Ga zeker eens grasduinen op het internet naar adressen om een boxspring online te kopen. Aan de hand van de afmetingen, kenmerken en de visuals die je online vindt, kun je je een goed beeld vormen van hoe deze zal passen in de ruimte. Bovendien kun je makkelijk verschillende boxsprings vergelijken zodat je de juiste keuze kunt maken. Zo zie je maar: je slaapkamer krijgt eindelijk de make-over die ze verdient!

Vorig artikel
Volgend artikel