Home Opinie Tinne Oltmans: 2019 was één groot cadeau

Tinne Oltmans: 2019 was één groot cadeau

2019 is een jaar van verandering geweest. Als ik erop terugkijk, voel ik vooral dankbaarheid. Ik heb afscheid moeten nemen van een project dat mij heel dierbaar is, maar die breuklijn heeft ervoor gezorgd dat ik nu mijn eigen creatieve pad kan bewandelen. 

‘Ghost Rockers’, Studio100 en Ketnet gaven me vijf jaar geleden de kans om de meest zotte dingen te doen, zoals keer op keer optreden voor waanzinnig enthousiaste jongeren. Dat hoofdstuk hebben ik en de vier andere bandleden deze zomer afgesloten. Op 31 augustus mochten we voor de allerlaatste keer ons ding doen. De fans waren triest, maar net als wij ook enorm dankbaar. Na ons finale optreden aten we sushi en haalden we herinneringen op in de zetel. De theatertournees, de film, de vier fantastische seizoenen van de serie en al die onvergetelijke optredens doorheen het hele land zijn cadeaus die ik altijd met me zal meedragen.

We vormden samen een hechte band en waren goed op elkaar ingespeeld. Na al die jaren zijn we bijna familie geworden, en net dat maakte van ‘Ghost Rockers’ zo’n ongelooflijk fijn project. Maar ik ben klaar voor wat de toekomst brengt. 2020 wordt helemaal anders. Ik heb getekend bij Universal en breng mijn eerste single uit, wie weet ooit wel een hele plaat! Songwriten is een moeilijke stiel, dus ik ben keihard aan het werken en mag vooral niet opgeven. Ik kijk er zó hard naar uit om mijn eigen werk aan iedereen te laten horen.

In 2020 blijf ik trouw aan mezelf, wat ik ook doe.
Tinne Oltmans

Maar eerst: de Christmas Show in de Lotto Arena! Ik mag op een podium staan samen met André Hazes, Christoff, Belle Perez… Ik breng er van die iconische kerstnummers zoals ‘Santa Claus Is Coming To Town’. Hoewel ik zelf eigenlijk geen echte kerstfan ben. Het is altijd leuk om samen te zijn met familie, herinneringen op te halen en vooral véél te eten. Maar die kerstmutsen die al in november opduiken, zijn er te veel aan (lacht). Hoewel dat wel een beetje aan het veranderen is. Hoe ouder ik word, hoe toleranter ik lijk te worden voor dat soort meligheid.

Begin 2020 mag ik een ander tof project op gang trappen. Ik speel één van de hoofdrollen in de musical ‘Mamma Mia’. Als kind vertolkte ik de rol van Sophie al in een amateurtheater, maar ik mocht toen enkel in het tweede gedeelte van de show spelen. Nu, exact tien jaar later, mag ik de volledige rol spelen in een professionele setting. Hoe zalig is dat? Mijn goede voornemen voor 2020 is trouw blijven aan wie ik ben, wat ik ook doe. Ik zou het verschrikkelijk vinden om alleen de glitter en glamour uit mijn leven te laten zien, daarom deel ik ook berichten op sociale media als ik me wat minder zeker voel. Dat gebeurt ook nu, als ik creatief bezig ben en mezelf constant in vraag stel. Zo’n persoonlijke dingen delen, is altijd een beetje dubbel. Maar op mentale issues weegt een taboe dat we moeten doorbreken. Als anderen zich herkennen in mijn berichten en op hun beurt hun verhaal delen, zijn we daar misschien al een stapje dichterbij. We moeten vooral wat liever zijn voor elkaar, en voor de planeet. 

MEER

Zacht en warm vertoeven

Interieur Vrouwelijke interieurs scheren hoge toppen op Pinterest, interieurbeurzen, in talloze interieurmagazines en op menig Instagramprofiel. Ze worden gekenmerkt door zachte vormen en warme materialen zoals fluweel en natuurlijk linnen. Zanderige, neutrale tinten worden opgefrist met kussens in zachtroze en nude tinten, terracottapotten en fijne handgemaakte keramieken potjes. 

Zomerreis: teambuilding met het hele gezin

ActiviteitenHet einde van de zomervakantie nadert stilaan. Voor het schooljaar weer in alle hevigheid losbarst en er aan de ontbijttafel weer volop brooddozen gevuld worden, is het tijd om even terug te blikken.

Nieuwe bedrijfsmobiliteit is een strategische keuze

Bedrijfsmobiliteit Een bedrijfswagen en een tankkaart. Zo gaven bedrijven hun mobiliteit traditioneel vorm. In een uiterst mobiele wereld zijn de vragen heel wat diverser, net als de oplossingen. “Niet het product, wel de mobiliteitsbehoefte van de klant staat centraal.” 

Universeel cultureel

cultuur Ons land zit vol creatievelingen: van muzikanten over schilders, tot danstalenten, kunstenaars en filmmakers. Het aanbod is in ieder geval zeer divers, en reikt vaak zelfs over de landsgrenzen heen. 

Opzij, opzij, opzij: het is tijd voor mij

Mij-momentjes Je kunt al eens lachen met mensen die het woord ‘me-time’ te vaak in de mond nemen. Soms is dat een terecht gehoon, maar er zit wel een uitgestrekte bron van waarheid is. Tijd voor jezelf is een schaars goed geworden, en steeds meer mensen weten steeds minder hoe dat nog moet.

‘Groei van Amazon bepaalt ook toekomst van onze havens’

Jacques VandermeirenZal de haven van Antwerpen haar ijzersterke reputatie kunnen handhaven wanneer straks de Amazons van deze wereld de supply chain in handen nemen? “Ja”, denkt Jacques Vandermeiren, topman van het Havenbedrijf. “Op voorwaarde dat we de digitale taal leren spreken. Vandaag zijn we nog te conservatief.”