Home Maatschappij Moderne Stad Efficiënt je kilometers afleggen

Efficiënt je kilometers afleggen

In samenwerking metSiemens Mobility

Elk vervoersmiddel heeft zijn voordeel. Wat niet wil zeggen dat je die voordelen niet kunt samenbundelen. Intermodaal reizen heet dat dan.

Net daarop speelt het concept Mobility-as-a-Service (MaaS) in, dat steden, lokale overheden en transportbedrijven vooruithelpt. “Het is ondertussen een robuust model waar iedere speler zijn gading in gevonden heeft”, zegt Geert Vanbeveren, Head of International Sales for Intermodal Solutions. Die spelers zijn onder meer e-scooters, autodelen en natuurlijk ook het openbaar vervoer, allen geïntegreerd op één platform dat je van de eerste tot de laatste kilometer begeleidt.

Modulair marktplatform

Hans De Ruysscher, Business Development Manager bij Siemens Mobility België, levert met Siemens Mobility de technologie voor dit geïntegreerd systeem met de Mobility Marketplace, een marktplatform met modulaire systemen. Individueel, efficiënt en milieubewust onderweg zijn wordt gemakkelijker en er kunnen bovendien verschillende apps gecreëerd worden. “Via die apps kun je automatisch vaststellen waar mensen op- of afstappen. De gebruiker krijgt bovendien niet alleen info, maar kan ook boeken.

‘De gebruiker krijgt niet alleen info, maar kan ook boeken.’

Beter voorspellen

Zo krijg je de beste prijs op het einde van de reis en hoef je zelfs niet te stempelen. Seamless ticketing. En het zijn vooral landelijke regio’s die daarvan kunnen profiteren. “Het is altijd een uitdaging voor de operatoren om te weten hoeveel reizigers er waar en wanneer zijn. Minder bussen betekent nog minder mensen. We kunnen de routes in kaart brengen en beter voorspellen.”

Modal/mental shift

“MaaS helpt bovendien een balans in stand te houden tussen reizigers en de belangen van een stad, zoals minder CO2 of verkeershinder door wegenwerken”, vult Vanbeveren aan. Intermodaal reizen maakt enorm veel mogelijk. Waar nu door een kleine treinvertraging mensen vaak een busconnectie missen, kan door een eenvoudig signaal aan de wachtende bus vermeden worden. Na de modale shift volgt ook de mentale shift. “Het risico is zeer laag, tickets kopen is zeer gemakkelijk en de reiziger hoeft zich niet af te vragen of ze bus nog gaan halen of de deelfiets nog ter plekke zullen zijn”, sluit De Ruysscher af.


MEER OVER…

Siemens Mobility is meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend spoormaterieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, intelligente wegverkeerssystemen en aanverwante diensten. Met digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat hun infrastructuur intelligenter te maken, de passagiersbeleving te verbeteren en beschikbaarheid te optimaliseren. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.be/mobility. Contact: SiemensMobility.be@siemens.com

 

MEER

Bert van Dijk: Kerst, teken van hoop en...

Lopen doe je door stappen te zetten. En dan nog één, en nog één... De wereld van één mens kunnen we veranderen − en dan nog één, en nog één… Zo kunnen we als mensen heel veel doen om dromen waar te maken. 

Een beetje zomer in je bord

RestaurantAh, zomer… Een tijd van zon, zee, strand en vakantie. Maar ook van lange, landerige zomeravonden die je met vrienden doorbrengt, samen aan de barbecue. Wat zijn de onmisbare ingrediënten om er een geslaagde maaltijd van te maken? Dat vroegen we aan drie culinaire toptalenten.

Cocreatie en het doorbreken van silo’s

Factory of the Future In het kader van de vierde industriële revolutie gingen heel wat bedrijven aan de slag met de Made Different- methodologie: het hanteren van een aanpak, via zeven transformatiedomeinen, die kan leiden tot het winnen van de Factory of the Future Award.

Sharing is (not) daring het succes van...

Deeleconomie Bedrijven beginnen steeds meer te delen, om zo bijvoorbeeld de kosten van de energiefactuur te managen. Wat is er op dat vlak eigenlijk mogelijk?

Zorgeloos beleggen? Ga voor een hotel!

BeleggenOp zoek naar een interessant alternatief voor je spaarboekje? Waarom kijk je eens niet naar hotelvastgoed? Want dat heeft meerdere voordelen.

Dirk Van der Stede: De droogte van 2018

Afgelopen zomer verdiende het predikaat ‘historisch’ omwille van zijn warmte, zonuren en uiteraard zijn droogteproblemen… Maar deze zomer kan ook historisch zijn voor de versnelde doorstart die Vlaanderen maakt naar een duurzaam watergebruik.