Home Maatschappij Moderne Stad 3 vragen aan... Nature Solutions

3 vragen aan… Nature Solutions

In samenwerking metJurgen Van Rompaey

Hoe doet onze industrie het op vlak van waterbeleid?
“Onze fabrieken verbruiken te veel leidingwater. De oorzaak ligt voor een deel in de kostprijs van het water. Bedrijven vragen zich af waarom ze zouden investeren in een duurzaam waterbeleid als leidingwater toch zo goedkoop is. Momenteel betalen  grootverbruikers minder dan de kleine afnemers, en dat moet veranderen. Water zou een niche moeten worden.”

Welke maatregelen kunnen we nemen?
“De ontwikkelaars van bedrijfssites moeten meer aandacht schenken aan de inrichting van die terreinen. Veel grootverbruikers beschikken over een klein dakoppervlak dat maar weinig regenwater kan bufferen. Ook hebben veel bedrijven een groot dakoppervlak dat ze niet kunnen gebruiken. Het zou opportuun zijn mocht alle regenwater samenkomen in een gezamenlijke waterleiding, een buffer waaruit ieder bedrijf naar behoefte kon putten.”

Welke acties kunnen bedrijven nemen?
“Er zijn nu een paar ondernemingen die samenwerken om eventuele tekorten of overlast te bestrijden. In West-Vlaanderen ondervinden veel boeren in de zomer een tekort. Daar is nu een try-out opgestart waarbij bedrijven met een overschot aan regenwater hun water doorsluizen naar landbouwers die er gebruik van kunnen maken. Zo krijgen grachten en rivieren bij pieken veel minder te slikken.”

MEER

De toekomst van de smart building

Smart building De tijden dat gebouwen gewoon een hoopje bakstenen, cement en zorgvuldig uitgekozen vloeren en kleuren waren, lijken stilaan achter ons te liggen. Meer dan ooit vormt een gebouw het kloppend hart van een – al dan niet zakelijke – gemeenschap, een publieke processor voor creatieve ideeën, een onverzadigbare ruimte voor multi-technische installaties.

Margriet Hermans: Liever een gezellige brunch dan Tomorrowland

Margriet Hermans Enkele dagen geleden ontving ik van de gemeente een uitnodiging om met alle 65-jarigen een viering bij te wonen. 65 jaar, jawel, en officieel met pensioen. Alles kan nu, zonder verplichting, en mijn agenda vult zich met zaken waarvoor ik me spontaan engageer.

Uitgedost in outdoor

De modebewuste mens is een wandelende kapstok voor het outdoorleven, dat een opmars maakt in de wereld van de fashion. Uitdossen doe je in outdoor.

Drie vragen aan… Luk Van den Berghe, Director B2C...

Enzymen Enzymen zijn 100 procent afbreekbaar waardoor het veilig is voor mens, product en natuur. Veiligheid en duurzaamheid zijn dé troeven van EEZYM. 

Alle wegen leiden naar de cloud

CloudUit het Prioriteitenonderzoek 2018 van Beltug blijkt dat veel IT-beslissers worstelen met de vraag hoe ze hun IT-architectuur vorm moeten geven. Tegenwoordig betekent dat in de praktijk vooral: welke plaats moet de cloud innemen in het bedrijf? Dat die plaats almaar groter en groter zal worden, lijkt echter een uitgemaakte zaak.

Werk maken van werk in zorg en welzijn

zorg- en welzijnssectorNet zoals zovele sectoren kampt ook de zorg- en welzijnssector met openstaande vacatures en tekorten aan personeel op de arbeidsmarkt. Toch zijn er enkele factoren die het gebrek aan mankracht zeer groot maken.