Home Maatschappij Moderne Stad 3 vragen aan... François-Michel Plennevaux, oprichter van MyFlexiPark

3 vragen aan… François-Michel Plennevaux, oprichter van MyFlexiPark

Hoe gaan parkeren en smart mobility hand in hand?
“De steden moeten veranderen om een groeiende bevolking te herbergen en de levenskwaliteit voor het milieu te verbeteren. Chauffeurs moeten op een intelligente manier een parkeerplaats vinden. Aan de hand van de MyFlexiPark-app, bijvoorbeeld, kunnen beschikbare parkeerplaatsen in real-time worden aangegeven, met tijdswinst als gevolg.”

Wat zijn de uitdagingen?
“Beter gebruik maken van de beperkte middelen. De aanleg van parkeerpleinen en stroken of parkeerplaatsen in gebouwen vereist waardevolle middelen en ruimtes. De bestuurder moet eraan wennen dat die niet gratis kunnen zijn. Mensen moeten meer nadenken hoe ze zich willen verplaatsen, en niet automatisch naar de auto grijpen voor elke verplaatsing.”

Hoe zullen die concreet ingevuld worden?
 
“Het delen van parkeerplaatsen van particulieren en vastgoedmagnaten in veelgevraagde buurten is een realiteit. Onze service werkt bijvoorbeeld op een software-as-a-serviceplatform; de verschillende diensten zijn beschikbaar op smartphones. Een beeldherkenningstechnologie, gecombineerd met een computerplatform, kan zich aanpassen aan de gebruiksomstandigheden van residentiële, bedrijfs- en/of multifunctionele gebouwen.”

MEER

Hightech is kinderspel geworden

hightechTechnologie in kinderspullen is helemaal in zwang. In zowat elk product weten de fabrikanten tegenwoordig wel slimme en futuristische features te stoppen. Maar nergens is de opmars zo duidelijk als in speelgoed en tablets.

Digitaliseren in onzekere tijden

Digitaliseren Digitalisering doordringt onze maatschappij steeds verder. Maar dat betekent ook dat traditionele sectoren en organisaties zoals banken, overheden en ziekenhuizen zichzelf moeten heruitvinden. Hoe doen zij dat in deze onzekere tijden?

Dementie: de aandoening die niet vergeten mag worden

MaatschappijOp 22 september organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen, samen met enkele andere organisaties, weer een Werelddag Dementie. Wat houdt deze dag in en waarom is het belangrijk om dementie blijvend onder de aandacht te brengen? Hilde Lamers, directeur van de Alzheimer Liga Vlaanderen, legt uit.

Vlotter en vrijer bewegen door de moderne stad

Steeds meer mensen wonen, werken en verblijven in steden. Het verkeer wordt alsmaar drukker met meer files, volle parkings en minder levenskwaliteit tot gevolg. Duurzame en slimme alternatieven voor een leefbare, moderne stad dringen zich op.

‘Industrie 4.0, niets om bang voor te zijn’

Industrie 4.0De technologische ontwikkelingen gingen nog nooit zo snel. We spreken zelfs over een ‘vierde industriële revolutie’. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen profiteert van de technologische vooruitgang?

Philippe Geubels: Geen zomer zonder rosé

Philippe Geubels Naar de zomer snakken we allemaal, zeker in coronatijden waarbij je eigen kot moet dienen als all-inhotel. Dé vraag die momenteel in ieders hoofd speelt: hoe zal de zomer van 2020 eruitzien? Stand-up comedian en televisiemaker Philippe Geubels blijft positief. “Helemaal niet op vakantie gaan? Daar ga ik nu nog niet aan denken.”