Home Opinie Start je carrière vanuit uniek talent

Start je carrière vanuit uniek talent

Meestal heb je als millennial hoge verwachtingen van je eerste job en werkgever, mede onder invloed van je omgeving. Hierdoor komt er veel druk op je job- of studiekeuze te staan, waardoor keuzestress, faalangst en perfectionisme de kop opsteken.

Omwille van deze hoge verwachtingen is het dan ook niet verrassend dat millennials veel meer worstelen met hun studie- en jobkeuze dan voorheen. Een recente Belgische studie van ARES toont aan dat dit nefast is voor hun slaagkansen: ‘In het eerste jaar faalt 65 procent van de millennials aan de hogeschool of universiteit. 40 procent van de studenten haalt uiteindelijk niet het hogere diploma dat hij/zij ambieerde.’

Bewust verlangen

Enerzijds is het belangrijk dat je jezelf bewust bent van je ambities en langetermijndromen. Hieruit kun je afleiden waarnaar je verlangt in je carrière. Verder is het belangrijk te beseffen wat je specifieke talenten, drijfveren en competenties zijn. Vervolgens kun je een carrièreplan op lange termijn uitwerken, waarop je jezelf dan baseert om op korte termijn zodanig de juiste studie- en/of beroepskeuze te maken.

Meer motivatie

Als je op deze manier tewerk gaat, beschouw je eigenlijk de eerste studie- en/of beroepskeuze als een eerste stap naar je langetermijncarrièredoelstelling. Hierdoor wordt de druk op deze eerste stap of keuze minder groot, waardoor faalangst of keuzestress bijgevolg verminderen. Bovendien blijken studenten meer gemotiveerd om de nodige discipline aan de dag te leggen tijdens hun studie- of beroepskeuze als ze een langetermijndoelstelling voor ogen hebben.

‘WEES JE BEWUST VAN JE AMBITIES EN LANGETERMIJNDROMEN.’

Beroepskeuzetest

Ik raad elke millennial aan om al eens de jobmarkt te verkennen door bijvoorbeeld een gratis beroepskeuzetest online te doen, bijvoorbeeld op thejobmatcher.be. Dat kan je al heel wat inspiratie bieden. Ook is het handig om een professionele job- of studentencoach in te schakelen die je helpt bij het ontdekken van je talenten. Bij The Job Coach ontwikkelden we bijvoorbeeld zowel gespecialiseerde studiekeuze- als beroepskeuzetrajecten waarin de student zelf, alsook de ouders, betrokken worden.

Talenten identificeren

Een job- of studentencoach slaagt er vaak beter in om jouw talenten en carrièredromen te identificeren dan jijzelf. Dat kan een enorme boost voor je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen betekenen. Ook heeft zij of hij vaak een neutrale en realistische kijk op jouw competenties en de haalbaarheid van je carrièreplannen. Dat zal je slaagkansen en je werk- en/of studieplezier achteraf aanzienlijk verhogen.

MEER

Op naar de vierde industriële revolutie

vierde industriële revolutieEen slimme fabriek bouw je niet alleen door te automatiseren en te digitaliseren, maar ook door de mens centraler te zetten. Tot die opvallende conclusie kom je als je een ‘Factory of the Future’ binnenwandelt. “Zelfsturende teams zijn hier vanzelfsprekend.”

Blockchain, geen blok aan ons been

blockchaintechnologie De hype rond blockchain is intussen zo groot dat je bijna gaat denken dat het de wereld zal redden. Zo’n vaart zal het niet lopen, wel zal de technologie ons helpen om fraude terug te dringen, efficiëntie te verhogen en kosten te verminderen. En niet alleen bij de banken.

Karen Scheire: Bepaal zelf hoe ‘smart’ je stad is

Een ‘smart city’, hoe ziet dat er eigenlijk uit? Ik zie een mooie, futuristische stad voor me. Met hoogbouw, verticale tuinen, drones die pakjes bezorgen en zelfrijdende treintjes. Met schone, gezonde lucht − en in mijn fantasie schijnt de zon altijd. Misschien een robot hier en daar, om vervelende klusjes van ons over te nemen. En als kers op de taart: geen files. 

De chemie is goed voor België (en omgekeerd)

ChemieOns kleine landje telt een indrukwekkende hoeveelheid bedrijven in de life sciences en chemie. Waarom kiezen zoveel ondernemingen uit deze sector voor ons tochtgat aan de Noordzee? En wat hebben zij onze economie te bieden? Heel wat, zo blijkt. 

Afval: Verpakkingen, een pak ellende?

We kopen steeds vaker online en verwachten ook dat onze bestelling gaaf en ongeschonden tot bij ons geraakt. Daar zorgt de verpakking voor. Tegelijk zijn we ons er allemaal van bewust dat verpakkingen de afvalberg alleen maar vergroten. Een heus dilemma.

Koppel van het jaar: HR en marketing

Vraagt de markt momenteel een andere manier van solliciteren? Bedrijven doen er alles aan om nieuw personeel binnen te rijven via rekrutering.