Home Maatschappij Jongeren Cv: 3 vragen aan… zowerkthet.be

Cv: 3 vragen aan… zowerkthet.be

Wat is het belang van een (goed) cv?

“Het maken van je cv is als beginnen aan een avontuur, eentje voor de rest van je leven. Naast je geboorteakte is het een van de belangrijkste documenten in je leven en carrière. Het fungeert als visitekaartje en vertelt wie je bent qua werkambitie, wat je ervaring is, waar je expertise ligt, hoe je functioneert binnen een team… Een cv moet altijd je persoonlijkheid en expertise weerspiegelen.”

Hoe val je op met je cv?

“Vaak zijn jongeren er zich niet van bewust hoeveel tijd je in een cv moet steken. Het is belangrijk dat je finetunet en op maat van de vacature schrijft. Voeg ook altijd een korte profielschets toe: een bondige samenvatting van je skills en waarom je binnen die functie past. Kies ook voor een frisse layout, zonder al te veel toeters en bellen. Je hoeft ook niet alles te proppen op één A4, als je veel relevante dingen hebt gedaan in je leven.”

 Wat mag je zeker nooit doen?

“Stuur niet steeds hetzelfde cv, zonder het aan te passen aan het bedrijf waarvoor je solliciteert. Er moet echt wel een klik zijn met de bedrijfscultuur. Lieg ook nooit over wat je kunt, en voeg geen irrelevante hobby’s toe. Een geïnteresseerde werkgever moet geprikkeld worden, en gaat dan kijken naar je sociale mediakanalen. Houd daar dus ook rekening mee.”

MEER

Technologische trends op je boodschappenlijstje

Technologie Van social selling, over augmented reality, tot voice shopping: de innovaties in de e-commerce loodsen ons het commerciële tijdperk 3.0 in, waarin gemak, snelheid en service centraal staan. Online én offline.

Hoe minder, hoe beter: de ecologie van de eenvoud

Stijn BruersHet leven in de stad kan gejaagd zijn. Je bestelt al eens een takeaway, online koop je cadeaus om het de volgende dag nog te krijgen en ’s avonds heb je oorsuizingen in de frequentie van autoclaxons. Wie heeft er nog tijd om aan de ecologische voetafdruk te denken? 

Onderzoek en innovatie: succes over de hele kennisketen

O&O Vlaanderen wil een kennisregio zijn en investeert sterk om die ambitie waar te maken. Jaarlijks geeft de Vlaamse overheid zo’n 2,5 miljard euro uit aan wetenschappelijk onderzoek en innovatie (O&O).

Drie vragen aan… Heytens

Heytens is specialist in raamdecoratie en richt haar winkels tegenwoordig veel vaker in volgens een jong en modern concept.

K(l)ant-en-klaar: Maaltijden aan huis

Maaltijden aan huis De tijd dat de enige keuze die tussen op restaurant gaan of een tripje naar de supermarkt maken was, is absoluut voorbij. Genoeg eten-tot-aan-je-deur-formules om de hongerigen te spijzen en maaltijden op een efficiënte manier van distributeur naar consument te brengen.

Margriet Hermans: Liever een gezellige brunch dan Tomorrowland

Margriet Hermans Enkele dagen geleden ontving ik van de gemeente een uitnodiging om met alle 65-jarigen een viering bij te wonen. 65 jaar, jawel, en officieel met pensioen. Alles kan nu, zonder verplichting, en mijn agenda vult zich met zaken waarvoor ik me spontaan engageer.