Home Maatschappij Jongeren 3 vragen aan... LUCA School of Arts

3 vragen aan… LUCA School of Arts

Hoe zou de onderwijswereld eruit zien zonder kunstopleidingen?
“Een hoger onderwijs zonder kunsten zou tekortschieten op vlak van creativiteit, vandaag toch een kerncompetentie. Als je kijkt naar de maatschappelijke evoluties, merk je dat alles steeds audiovisueler wordt. Beelden, geluid en design zijn dus heel belangrijk geworden in alle bedrijfstakken. Als je de kunstenaars daar uit haalt, krijg je technische voorwerpen zonder design.”

Een grote groep stelt het nut van deze opleidingsvormen nog steeds in vraag. Hoe komt dat?
“Dat heeft te maken met dat een school of arts vaak nog wordt bekeken vanuit het achterhaald beeld dat wij enkel zondagsschilders of virtuozen opleiden, terwijl de opleidingen natuurlijk veel breder gaan. Al denk ik dat die enge blik op hoger onderwijs eigenlijk niet louter voor de kunsten geldt. Velen weten ook niet dat je met pakweg een opleiding chemie méér uitwegen hebt dan enkel het typische labo.”

Hoe kunnen school of arts-studenten, die geen kunstenaar worden, hun opgedane skills toch zinvol inzetten?
LUCA biedt brede opleidingen aan, die studenten – via het artistieke en de creativiteit – voorbereiden op een prominente rol in de wereld van morgen. Wij zijn als school even fier op alumni die in een bedrijf stappen of er zelf een oprichten, of bijvoorbeeld kiezen voor een educatieve job.”

MEER

Kamers op maat van de student

Studentenhuisvesting Het aantal studenten blijft alsmaar stijgen volgens het Rapport Hoger Onderwijs in Cijfers, de vraag naar een kot groeit daarbij ook.

Als één plus één drie is

BedrijfsovernameElke ondernemer ziet zijn bedrijf graag groeien, dat is de aard van het beestje. Als dat, om welke reden dan ook, niet met organische groei kan, is er nog altijd de mogelijkheid om concurrenten of sectorgenoten in te lijven. Al is dat meestal geen proces dat op één, twee, drie is afgerond.

Boost de coronacrisis vaccinonderzoek?

Vaccinonderzoek In tijden van non-crisis is academisch onderzoek, waaronder vaccinonderzoek, niet altijd gemakkelijk. Het kost jaren research om problemen op te lossen die zich misschien niet eens zullen stellen. Bij COVID-19 gebeurde dat wel. “Mochten we nu een vaccin hebben, zouden we niet in deze situatie zitten.”

Mobiliteit op maat lost fileleed op

Carl VeysDe bedrijfswagen. Voor diegenen die erover beschikken, is het een erg gewaardeerd transportmiddel als onderdeel van hun loonpakket, voor anderen de oorzaak van alle verkeersellende. Maar het hoeft niet zo zwart-wit te zijn. De oplossing volgens mij? Een écht mobiliteitsbudget.

Employer brand van betrokkenheid

Bedrijfscultuur Elk bedrijf heeft een eigen employer brand, vaak zonder er zich bewust van te zijn. Het is eenvoudig: de bedrijfscultuur reflecteert de ambitie van het bedrijf, en de employer brand is daarvan de ‘vertaling’.

De toekomst van AI begint nu

We leven in een unieke tijd. Artificial intelligence (AI) komt tot leven en we ervaren slechts een fractie van het enorme potentieel, voor zowel het bedrijfsleven als in onze dagelijkse privélevens.