groeimindset
Jongeren

Een groeimindset voor elke student

06.02.2021
door Fokus-online.be

We staan met zijn allen voor een enorme uitdaging. De meeste jobs zoals we die vandaag kennen, zullen er de komende jaren helemaal anders uitzien. Dat hoeft niet negatief te zijn, zolang we er maar in slagen onze studenten een groeimindset, gericht op continue ontwikkeling bij te brengen.

De vooruitgang raast aan een nooit eerder geziene snelheid. Tot voor kort was het een open deur intrappen, maar door de stilstand, als gevolg van de huidige pandemie, lijken we bijna te vergeten dat (technologische) vooruitgang virusresistent is.

Zoektocht naar verdere ontwikkeling

Binnen Student.be zien we hoe onze business bijna jaarlijks evolueert. Hoe we constant moeten bijsturen om niet achterop te hinken. Op zulke momenten denk ik vaak aan ons onderwijs, dat zijn uiterste best doet om via gastcolleges en curriculumherzieningen de studenten up-to-date te houden over de meest recente ontwikkelingen in de verschillende vakgebieden. Helaas voeren de scholen en universiteiten een moeilijke, misschien zelfs niet te winnen strijd.

Door deze enorme (haast onhaalbare) uitdaging op vlak van onderwijs spelen de studenten zélf een sleutelrol in hun ontwikkeling. Ze zijn naast de groeiversnellers van morgen ook de eerste generatie die zich tijdens hun carrière verschillende keren zal moeten heruitvinden. Levenslang leren wordt voor hen belangrijker dan ooit. Het is een attitude of mindset die zich al moet vormen tijdens de studententijd. Een diploma blijft belangrijk, maar evenzeer moeten studenten maximaal op zoek gaan naar hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen. Wij moedigen hen dan ook ten zeerste aan om zich aan te sluiten bij (online)community’s, om de nodige creativiteit te ontdekken via een eigen TikTok of YouTube-kanaal of om op zoek te gaan naar extra online cursussen, passend bij hun persoonlijke interesses.

groeimindset

Spring, geniet, maar stop nooit met bijleren.

Richting passie en groei

Het bedrijfslandschap kan ook een belangrijke, ondersteunende rol spelen in de ontwikkeling en groeimindset bij studenten. Ze kunnen dit doen via het aanbieden van relevante studentenjobs of stages. Die dragen bij aan de ontplooiing van de studenten, maar geven vaak ook het bedrijf een vernieuwende blik. De ondersteuning kost uiteraard tijd, maar dit moet worden gezien als een belangrijke vorm van social responsibility. Een vorm die echt welgekomen is, willen we onze studenten bijbrengen om voortdurend bij te leren.

Vandaag zien we al heel veel interessante initiatieven. Zo is er bijvoorbeeld het duaal leren-traject, waar vaardigheden zowel door de lessen op school als de praktische ervaring op de werkvloer worden bijgebracht aan studenten van het secundair onderwijs. Dergelijke initiatieven zijn de toekomst en helpen de kloof tussen onderwijs en praktijk te verkleinen. Laat ons dus met alle stakeholders de studenten op weg zetten richting hun passie en hen samen een groeimindset bijbrengen.

Fouten maken mag en is zelfs wenselijk, zolang ze er maar uit leren. Vanaf dan hebben we maar één boodschap voor de studenten: Spring, geniet, maar stop nooit met bijleren.

Vorig artikel
Volgend artikel