Home Maatschappij Gezondheid 3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

Kost een traplift veel geld?
“Een traplift is geen kost, maar een investering in levenslang thuis wonen. Vanaf 3.000 euro heb je al een traplift. Die komen overigens in aanmerking voor verschillende subsidies. De kostprijs ligt lager dan een verhuis naar een rustoord of een verbouwing. Bovendien hanteren we bij Otolift altijd een terugnamegarantie.”

Is een installatie mogelijk op alle trappen?
“Een traplift is steeds maatwerk. Er gebeurt een digitale opmeting van de trap waarna we een liftsysteem op maat tekenen. Daar zijn geen beperkingen naar vorm of materiaal van de tredes. Het liftsysteem kun je op de trap vijzen, lijmen of bevestigen tegen de muur. Voor de aansluiting heb je enkel een bestaand stopcontact nodig. Breekwerk is uitgesloten.”

Is een traplift veilig?
“Absoluut, trapliften moeten voldoen aan de Europese normering. Onze rail kan zelfs een gewicht tot 8.000 kilogram dragen. Daarnaast heeft een traplift heel wat veiligheidssystemen: een nooddraaisysteem om altijd uit te kunnen stappen, sensoren voor obstakel- of klemdetectie, een intelligente veiligheidsgordel, een noodstopsysteem en een batterij die vier dagen meegaat, in geval van een stroompanne.”

MEER

3 vragen aan… Nature Solutions

Momenteel betalen  grootverbruikers minder dan de kleine afnemers, en dat moet veranderen. Water zou een niche moeten worden.”

Shaken, not stirred

cocktails De gewone pint is meer iets voor onder de vrienden. Cocktails zijn de laatste jaren de hype. De cocktails kunnen variëren van warme cocktails voor de koude wintermaanden tot koude cocktails voor de warme zomermaanden.Met een gewone pint uit het flesje kom je goed weg bij de vrienden, maar als het écht feest is, mag het ietsje meer zijn. Cocktails staan al langer op het menu, maar de hype is de laatste jaren toch echt uit zijn voegen gebarsten.

Ouders in digitale tijden

digitale opvoeding Ouderschap is iets van alle tijden. Maar tijden veranderen. Zo hadden onze grootmoeders geen blogs vol opvoedingstips en apps om hun kroost te entertainen. Hoe het ouderschap in onze digitale tijden verloopt?

Het belang van de overgang

verouderingsprocesJe hebt zij die baden in nostalgie en verjongingscrèmes, en zij die de jaren met open armen verwelkomen en nog eens goed knuffelen ook. Welke groep je ook toe behoort, ouder worden brengt veranderingen met zich mee. En daar kun je op heel wat verschillende manieren mee omgaan.

Spelen om te leren exporteren

Met je bedrijf naar het buitenland trekken, is geen triviale zaak. Om ondernemers beter bekend te maken met de uitdagingen van exporteren, ontwikkelde de bank ING, samen met Flanders Investment & Trade en Credendo, een speciaal bordspel.

Rapport van het circulair transport

circulaire economie Een onderzoek in vier OESO-landen toonde recentelijk aan dat globaal transport van goederen samen goed zijn voor 50 tot 60 procent van de totale broeikasgasuitstoot. Not good dus. Het is een signaal dat de transitie naar een circulaire economie er eentje is waarin transport en logistiek een belangrijke rol spelen. Tijd voor een balans.