Home Maatschappij Gezondheid 3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

Kost een traplift veel geld?
“Een traplift is geen kost, maar een investering in levenslang thuis wonen. Vanaf 3.000 euro heb je al een traplift. Die komen overigens in aanmerking voor verschillende subsidies. De kostprijs ligt lager dan een verhuis naar een rustoord of een verbouwing. Bovendien hanteren we bij Otolift altijd een terugnamegarantie.”

Is een installatie mogelijk op alle trappen?
“Een traplift is steeds maatwerk. Er gebeurt een digitale opmeting van de trap waarna we een liftsysteem op maat tekenen. Daar zijn geen beperkingen naar vorm of materiaal van de tredes. Het liftsysteem kun je op de trap vijzen, lijmen of bevestigen tegen de muur. Voor de aansluiting heb je enkel een bestaand stopcontact nodig. Breekwerk is uitgesloten.”

Is een traplift veilig?
“Absoluut, trapliften moeten voldoen aan de Europese normering. Onze rail kan zelfs een gewicht tot 8.000 kilogram dragen. Daarnaast heeft een traplift heel wat veiligheidssystemen: een nooddraaisysteem om altijd uit te kunnen stappen, sensoren voor obstakel- of klemdetectie, een intelligente veiligheidsgordel, een noodstopsysteem en een batterij die vier dagen meegaat, in geval van een stroompanne.”

MEER

Het belang van opleidingen als basis voor startende ondernemers.

StartersTot voor kort gold de verplichting voor mensen die een eigen bedrijf opstarten om een attest bedrijfsbeheer te hebben. Dat was een proeve van bekwaamheid die nodig was om een bedrijf op te richten en te leiden. Vanaf 1 september 2018 is die verplichting weggevallen. 

De rasse schreden van artificiële intelligentie

AIWie de slimme assistent op zijn smartphone raadpleegt, weet al dat artificiële intelligentie veel sneller evolueert dan we vermoeden. Dit terwijl de technologie nog in haar kinderschoenen staat. Waaraan mag je je nog verwachten?

Jean-Pierre Blumberg: De zakenadvocatuur in tijden van disruptie en...

Vanuit zijn kantoor in Antwerpen begeleidt Jean-Pierre Blumberg, co-head Global M&A bij Linklaters, dagelijks belangrijke fusies en overnames met impact op wereldschaal. Innovatie, digitalisering en automatisering spelen hierbij een steeds belangrijkere rol.

‘Voedingsparadox aanpakken met kwaliteit en eerlijke prijzen’

voeding 2014 was een woelig jaar voor de Belgische agro-voedingssector, niet in het minst door het Russische importverbod. Ondanks een stijgende omzet, vooral door export naar groeilanden zoals China, staan de marges onder druk.

Ondernemen in stijl, in drie stijlen

Een start-up die een alternatief GPS-systeem ontwierp, een bouwondernemer bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019 en een CEO die binnenkort zijn tiende supermarkt opent. Om hun ambitie te realiseren, koos elk van dit drietal voor een andere ondernemersvorm.

Schone lucht gewenst

Wouter SamynHoewel de burger bezorgd is over de luchtvervuiling, blijft de auto volgens een studie van FOD Mobiliteit met 65,5 procent zijn favoriet voor de woon-werkverplaatsingen. Dit terwijl slechts 17,7 procent het openbaar vervoer gebruikt. Maar er is een (r)evolutie in opkomst.