Home Maatschappij Gezondheid 3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

Kost een traplift veel geld?
“Een traplift is geen kost, maar een investering in levenslang thuis wonen. Vanaf 3.000 euro heb je al een traplift. Die komen overigens in aanmerking voor verschillende subsidies. De kostprijs ligt lager dan een verhuis naar een rustoord of een verbouwing. Bovendien hanteren we bij Otolift altijd een terugnamegarantie.”

Is een installatie mogelijk op alle trappen?
“Een traplift is steeds maatwerk. Er gebeurt een digitale opmeting van de trap waarna we een liftsysteem op maat tekenen. Daar zijn geen beperkingen naar vorm of materiaal van de tredes. Het liftsysteem kun je op de trap vijzen, lijmen of bevestigen tegen de muur. Voor de aansluiting heb je enkel een bestaand stopcontact nodig. Breekwerk is uitgesloten.”

Is een traplift veilig?
“Absoluut, trapliften moeten voldoen aan de Europese normering. Onze rail kan zelfs een gewicht tot 8.000 kilogram dragen. Daarnaast heeft een traplift heel wat veiligheidssystemen: een nooddraaisysteem om altijd uit te kunnen stappen, sensoren voor obstakel- of klemdetectie, een intelligente veiligheidsgordel, een noodstopsysteem en een batterij die vier dagen meegaat, in geval van een stroompanne.”

MEER

Een virtuele reis door je eigen huis

3STATE Vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars kunnen nog zo’n mooie huizen verkopen, voor potentiële kopers is het heel lastig om een echt idee van zo’n huis te krijgen als het nog niet ingericht is naar hun smaak. Enter de Mechelse startup 3State: hun 3D-VR-platform laat mensen toe in hun nieuwe droomhuis rond te wandelen en dat precies in te richten zoals zij willen.

Stijgende goudwaarde biedt opportuniteiten

Smart partnerBeleggers grijpen in hun portefeuille de laatste tijd steeds vaker naar goud als een stabiele investering. De waarde van de grondstof kent de laatste twintig jaar een fikse stijging, maar kennis van zaken blijft het belangrijkste onderpand voor wie wil beleggen in het edelmetaal.

Connectiviteit is de sleutel tot betere gezondheidszorg

Pascal VerdonckBelgië is op medisch vlak een leider in de wereld, maar hoe zit het met de technologische kant van de medische sector? Er worden al inspanningen geleverd, maar we zullen een tandje moeten bijsteken om te komen tot een nog betere kwaliteit van de gezondheidszorg.

SOS krokusvakantie

ActiviteitenDe krokusvakantie mag dan wel leuk zijn voor de kinderen, voor jou betekent het vooral manieren zoeken om je kleinste(n) in entertainment te voorzien voor de volle acht dagen. Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 maart gaat er vanalles door hun hoofd, maar aan school wordt er zeer zeker niet gedacht.

‘Mentaal was ‘Op De Man Af’ nog zwaarder dan...

Saartje VandendriesscheActrice, presentatrice, omroepster en nu ook ontwerpster van sportkleding (Saracino)… Saartje Vandendriessche was en is het allemaal. De verbindende factor in al die activiteiten? Er keihard voor gaan en alles geven. “Ik ben altijd vrij gedisciplineerd geweest.”

Reizen: ‘De roadmovie komt na de studie’

feestvakantieCliché maar waar: je studententijd is inderdaad de mooiste tijd van je leven. Oké, het studeren moet je er bij nemen, maar wie het goed aanpakt, kan tussen de pintjes door zelfs nog op reis vertrekken.