cv
Jongeren

Cv: 3 vragen aan… zowerkthet.be

30.08.2020
door Fokus-online.be

Wat is het belang van een (goed) cv?

“Het maken van je cv is als beginnen aan een avontuur, eentje voor de rest van je leven. Naast je geboorteakte is het een van de belangrijkste documenten in je leven en carrière. Het fungeert als visitekaartje en vertelt wie je bent qua werkambitie, wat je ervaring is, waar je expertise ligt, hoe je functioneert binnen een team… Een cv moet altijd je persoonlijkheid en expertise weerspiegelen.”

Hoe val je op met je cv?

“Vaak zijn jongeren er zich niet van bewust hoeveel tijd je in een cv moet steken. Het is belangrijk dat je finetunet en op maat van de vacature schrijft. Voeg ook altijd een korte profielschets toe: een bondige samenvatting van je skills en waarom je binnen die functie past. Kies ook voor een frisse layout, zonder al te veel toeters en bellen. Je hoeft ook niet alles te proppen op één A4, als je veel relevante dingen hebt gedaan in je leven.”

 Wat mag je zeker nooit doen?

“Stuur niet steeds hetzelfde cv, zonder het aan te passen aan het bedrijf waarvoor je solliciteert. Er moet echt wel een klik zijn met de bedrijfscultuur. Lieg ook nooit over wat je kunt, en voeg geen irrelevante hobby’s toe. Een geïnteresseerde werkgever moet geprikkeld worden, en gaat dan kijken naar je sociale mediakanalen. Houd daar dus ook rekening mee.”

Vorig artikel
Volgend artikel