school of arts
Jongeren

3 vragen aan… LUCA School of Arts

03.08.2020
door Fokus-online.be

Hoe zou de onderwijswereld eruit zien zonder kunstopleidingen?

“Een hoger onderwijs zonder kunsten zou tekortschieten op vlak van creativiteit, vandaag toch een kerncompetentie. Als je kijkt naar de maatschappelijke evoluties, merk je dat alles steeds audiovisueler wordt. Beelden, geluid en design zijn dus heel belangrijk geworden in alle bedrijfstakken. Als je de kunstenaars daar uit haalt, krijg je technische voorwerpen zonder design.”

Een grote groep stelt het nut van deze opleidingsvormen nog steeds in vraag. Hoe komt dat?

“Dat heeft te maken met dat een school of arts vaak nog wordt bekeken vanuit het achterhaald beeld dat wij enkel zondagsschilders of virtuozen opleiden, terwijl de opleidingen natuurlijk veel breder gaan. Al denk ik dat die enge blik op hoger onderwijs eigenlijk niet louter voor de kunsten geldt. Velen weten ook niet dat je met pakweg een opleiding chemie méér uitwegen hebt dan enkel het typische labo.”

Hoe kunnen school of arts-studenten, die geen kunstenaar worden, hun opgedane skills toch zinvol inzetten?

LUCA biedt brede opleidingen aan, die studenten – via het artistieke en de creativiteit – voorbereiden op een prominente rol in de wereld van morgen. Wij zijn als school even fier op alumni die in een bedrijf stappen of er zelf een oprichten, of bijvoorbeeld kiezen voor een educatieve job.”

Vorig artikel
Volgend artikel