parkeerplaatsen
Maatschappij

3 vragen aan… François-Michel Plennevaux, MyFlexiPark

17.09.2019
door Fokus Online

Hoe gaan parkeren en smart mobility hand in hand?

“De steden moeten veranderen om een groeiende bevolking te herbergen en de levenskwaliteit voor het milieu te verbeteren. Chauffeurs moeten op een intelligente manier een parkeerplaats vinden. Aan de hand van de MyFlexiPark-app, bijvoorbeeld, kunnen beschikbare parkeerplaatsen in real-time worden aangegeven, met tijdswinst als gevolg.”

Wat zijn de uitdagingen?

“Beter gebruik maken van de beperkte middelen. De aanleg van parkeerpleinen en stroken of parkeerplaatsen in gebouwen vereist waardevolle middelen en ruimtes. De bestuurder moet eraan wennen dat die niet gratis kunnen zijn. Mensen moeten meer nadenken hoe ze zich willen verplaatsen, en niet automatisch naar de auto grijpen voor elke verplaatsing.”

Hoe zullen die concreet ingevuld worden?

“Het delen van parkeerplaatsen van particulieren en vastgoedmagnaten in veelgevraagde buurten is een realiteit. Onze service werkt bijvoorbeeld op een software-as-a-serviceplatform; de verschillende diensten zijn beschikbaar op smartphones. Een beeldherkenningstechnologie, gecombineerd met een computerplatform, kan zich aanpassen aan de gebruiksomstandigheden van residentiële, bedrijfs- en/of multifunctionele gebouwen.”

Vorig artikel
Volgend artikel