ontbijt
Maatschappij

3 vragen aan… Davina Raemaekers

10.12.2019
door Fokus Online

Waarom is goed ontbijten zo belangrijk?

“Een goed ontbijt met voldoende essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten en vezels, verhoogt je productiviteit doorheen de dag en houdt je op de been tot de lunch zonder hongergevoel. Daarnaast is het gewoon gezellig om samen met het gezin te ontbijten. Het is de perfecte manier om jezelf te wapenen tegen de stress van de aankomende werkdag.”

Waar kan de gemiddelde Belg best op letten bij het samenstellen van een ontbijt?

“We kunnen nog veel leren van de gezonde eetgewoonten uit de Scandinavische landen, al hebben we al veel soorten ontbijtjes overgenomen, denk maar aan havermout en Arla Skyr. We zijn dus zeker op de goede weg wat gezonde voeding betreft.  De focus in Scandinavië ligt daarnaast heel hard op biologisch eten, dat mag bij ons gerust nog wat meer aandacht krijgen.”

Wat is het ideale ontbijt volgens jou?

“Ik start mijn dag graag met een heerlijk kommetje Arla Skyr, gecombineerd met wat havermout en stukjes fruit. Soms probeer ik creatief om te gaan en de Skyr te combineren met andere lekkere en gezonde ingrediënten zoals avocado, noten en rode biet op een stuk brood. Zolang ik er maar van kan genieten. Het ontbijt is sowieso mijn favoriet moment van de dag.”

Vorig artikel
Volgend artikel