Sandra Kim
Opinie

Sandra Kim: ‘Het wordt een drukke zomer!’

08.06.2022
door Fokus Online

Met een nieuwe single, festivals en meerdere concerten om mijn vijftigste verjaardag te vieren deze herfst, zal ik geen minuut voor mezelf hebben. En dat is alleen maar leuk! Want ik hou dan wel van vakantie, maar ook van wat ik doe.

Deze zomer ga ik niet op vakantie. En in het najaar ook niet. Maar dat is allemaal met een goede reden… Ten eerste is mijn nieuwe nummer, ‘Gravity’, een paar weken geleden uitgekomen. Dat ben ik zowat overal in de media gaan voorstellen. De feedback die ik van het publiek krijg over ‘Gravity’ is erg positief !

Daarnaast speel ik deze zomer op verschillende festivals. Dat wil zeggen dat ik veel tijd zal doorbrengen op de dijken van onze Belgische kust en op vele andere Vlaamse podia. Dus hoewel ik niet echt op vakantie ga, zal ik toch kunnen genieten van de zon en de sfeer op alle events.

Tot slot is 15 oktober 2022 voor mij een bijzondere mijlpaal, ook al besteed ik doorgaans eigenlijk weinig aandacht aan ouder worden: op die dag mag ik vijftig kaarsjes uitblazen. En de dag erna ben ik al van de partij in het Kursaal Oostende voor een speciaal verjaardagsconcert ‘Moi, Sandra’. Daar zal ik ‘Gravity’ brengen, enkele verrassende covers, songs die ik zelf heel leuk vind, en natuurlijk ook mijn grootste hit ‘J’aime la vie’. Van alles wat dus, heel gevarieerd. En omdat mijn uitstekende muzikanten mij zo goed begeleiden, breng ik ‘J’aime la vie’ nu altijd in een versie die meer rock en minder Eurovisie is.

Deze zomer ga ik niet op vakantie, maar daar heb ik een goede reden voor!

Over leeftijd gesproken: vijftig jaar is natuurlijk een symbolische leeftijd, maar zolang je geestelijk en lichamelijk in goede gezondheid verkeert, ben ik ervan overtuigd dat de jaren er niet toe doen. ‘J’aime la vie’ klinkt intussen een beetje naïef, omdat het nu door een vijftigjarige wordt gezongen, maar toch ben ik ergens verplicht om het te zingen. Omdat het publiek dit nummer natuurlijk verwacht tijdens elk concert, en concerten zijn levensbelangrijk voor artiesten. En ik ben zo blij dat ik weer voor een groot publiek mag spelen na de moeilijke periode die we achter de rug hebben.

O ja, last but not least: sinds ik het eerste seizoen van The Masked Singer gewonnen heb als ‘Koningin’ op VTM is mijn publiek jonger geworden. En dan te bedenken dat ik eerst nee had gezegd tegen dit avontuur. Ik heb er goed aan gedaan om van gedachten te veranderen, want sinds die uitzending is het een echt plezier om te spelen voor mensen die me door het programma kennen, en niet als ‘de enige Belg die Eurovisie gewonnen heeft’. Ik blijf trouw aan mezelf, maar ik beleef wel een tweede jeugd dankzij mijn jongste fans. En dat is ook geweldig!

Vorig artikel
Volgend artikel