festivalzomer
Lifestyle

Festivalzomer:
 boîten en genieten

20.06.2019
door Fokus Online

Na een festivalzomer of drie met Humo heb ik al heel wat festivalsfeer mogen opsnuiven. En dan vooral de Belgische festivals. En als we de buitenlandse pers mogen geloven, is het organiseren van steengoede festivalzomer iets waar we in België nog verdomd goed in zijn ook.

Festivals zijn een ongelooflijke ervaring. Dat weet iedereen die al eens voet op heilige festivalweide heeft gezet. Ik kan dus het alleen maar aanraden voor jong en oud. Waarom precies? Ik kan je genoeg redenen geven om je toch te overtuigen dat combi- of dagticket voor deze zomer te kopen:

  1. België is een heel klein land. Met andere woorden: je moet niet al te veel moeite
    doen om op een festival te geraken. Als je weet dat sommige mensen helemaal vanuit Zuid-Amerika of Azië komen om een weekendje Tomorrowland te beleven, dan kunnen we ons heel gelukkig prijzen met de nabijheid van onze festivals.
  2. Honderden internationale artiesten komen letterlijk speciaal voor jou een weekendje naar België. Honderd procent zeker dat er minstens één act is die je (al heel je leven) graag wil zien. Ook meteen de perfecte opportuniteit om wat nieuwe muziek te leren kennen.
  3. Naar een festival gaan staat eigenlijk gelijk aan toerist in eigen land. En dit voor een pak minder geld dan naar een all-in hotel te trekken ergens in Noord-Afrika. Ik heb altijd het gevoel dat een festival een soort van utopisch dorpje is. Tenzij het kutweer is, dan kan het serieus tegenvallen.
  4. Laten we zeker niet de grote bundel liefde vergeten die je overal tegenkomt op festivalweides en bijhorende campings. Wat een fantastische plek om nieuwe vrienden en/of potentiële liefdes te ontmoeten. Iedereen is gelukkig en ontspannen en vaak kom je ook mensen tegen met dezelfde interesses.
  5. De ziekste boîtkes van je leven (lees: feest). Pukkelpop heeft de Boiler Room, Werchter de Brewery/The Hive, Dour de Elektropedia Stage, Tomorrowland zowat ieder podium… Soit, elk festival heeft ondertussen wel zijn boîtspot.
  6. Tip: ga gewoon alle dagen en zet je tent op. Kamperen is nu eenmaal deel van de ervaring. Er is werkelijk niets beter dan met een kater wakker te worden, met de zon op je snikhete tent gericht om 8 uur ’s ochtends. Puur genieten!
  7. Sfeer opsnuiven. En dan bedoel ik wel degelijk ‘ambiance’, niet dat witte spul.
  8. Billie Eilish komt naar Pukkelpop. Als je gaat, kun je binnen 20 jaar met veel trots aan je kinderen vertellen dat je aanwezig was bij haar eerste passage op een Belgisch zomerfestival. Zoals de jaren 80 van Michael Jackson waren en de jaren 90 van Nirvana, zo hebben wij anno 2019 Billie Eilish.

Er is letterlijk geen enkele reden om niet te gaan. De festivalzomer zijn top. Ze vallen meestal in een weekend en zijn eigenlijk nog wel vrij betaalbaar, in vergelijking met Amerikaanse of Britse festivals waar je 10 euro betaalt voor een pintje. Gewoon gaan en ziek boîten, dus.

Vorig artikel
Volgend artikel