Home Lifestyle Cultuur Cultuur: 3 vragen aan... Musea Brugge

Cultuur: 3 vragen aan… Musea Brugge

 

Elviera Velghe

Elviera Velghe

Directeur Publiek & Tentoonstellingen bij Musea Brugge

 

 

Welke impact heeft de coronacrisis op musea?
“In normale omstandigheden komt meer dan driekwart van museumbezoekers uit het buitenland. Die zullen we deze zomer ook moeten missen. Gelukkig bezoekt 53 procent van de Belgen nog graag een museum op vakantie. De uitgelezen kans om toerist te zijn in eigen land en het rijke museumaanbod herontdekken. Zowel het Gruuthuse– als het Groeningemuseum zijn recent vernieuwd, en bieden we tentoonstellingen aan zoals ‘Van Eyck in Bruges’ over het leven en werk van deze Vlaamse primitief.”

Wordt musea bezoeken de ideale gezinsactiviteit deze zomer?
“Zeker. Wij hebben ons gezinsaanbod voor deze zomer in elk geval fors uitgebreid. Jonge museumbezoekers kunnen op avontuur in onze musea met ‘Schatten van Vlieg’. Leuke zoektochten leiden kinderen door het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en het Gruuthusemuseum. Ook het Volkskundemuseum heeft heel wat te bieden voor gezinnen met o.a. volksspelen in de tuin. De tuin van het Gezellehuis is dan weer de ideale plek voor een picknick.”

Hoe kunnen musea de veiligheid garanderen?
“Om het aantal bezoekers te beperken, werken we met een reserveringssysteem. We zorgen ook voor aangepaste parcours en vragen iedereen om de 1,5 meter-regel te respecteren. Mondmaskers zijn verplicht voor personeel en bezoekers. Onze ruimtes worden regelmatig ontsmet, waaronder ook en vooral de sanitaire voorzieningen. Audioguides worden niet uitgedeeld, en op weekdagen tussen 09.30 en 10.30 is er een bezoekersluw uur.”

MEER

Veertig graden in de winter

BuitenactiviteitenLekker met de hele familie samen voor de buis? Best gezellig. Toch zijn er ook in de koudste maanden van het jaar heel wat plezante buitenactiviteiten.

‘Welkom, Koning Winter’

Frank DeboosereIn de winter wordt onze wereld erg klein. Verre daguitstappen, warme vakanties, lange terrasjesavonden, allemaal dingen die ‘s winters in de koude koelkast verdwijnen. De winter speelt zich af in woonkamers met televisieschermen, eindeloze eindejaarsfeesten en griep. Niet meteen een fijn seizoen dus.

Soudal: een lokale speler op de buitenlandse markt

Soudal De small is beautiful-filosofie is niet aan Dirk Coorevits, CEO van Soudal besteed. “Elke onderneming kan groeien. Het is gewoon een kwestie van willen én volharden.”

3 vragen aan 
Paul De Muynck

Wanneer kies je voor een shuttlebus? Paul De Muynck, Director van Flibco legt het ons uit waarom de shuttlebus vele voordelen biedt.

Een supermarkt aan keuzes

Keuzestress Eenmaal je begint te studeren, moet je keuzes beginnen maken. Kiezen voor een studentenvereniging of liever niet. Kiezen voor een hogeschool of een universiteit. Het afdelingshoofd studieadvies van de Universiteit Gent helpt samen met haar adviseurs Griet en Alien om enkele knopen door te hakken.

Indommelen doe je zo

slaap Één of twee nachten wat minder slaap kan best, maar wat als je dagelijks de uren van de nacht telt? Naast schapen tellen, hier nog tips die kunnen helpen.