Home Lifestyle 3 Vragen aan: Sofie Vanrafelghem

©Sofie Vanrafelghem

3 Vragen aan: Sofie Vanrafelghem

Welke biertrends zie je in de eindejaarsperiode?
“Enerzijds zien we een opmars van de champagnebieren. Mensen willen graag uitpakken met iets nieuws en verrassen met bierbubbels. Anderzijds verhoogt de interesse voor houtgerijpte bieren. Dat zijn bieren die vier maanden tot een jaar rijpen in een eikenhouten whisky- of rode wijnvat.”

Krijgen we steeds meer ‘bier’ in plaats van bubbels?
“Ja en nee. De bierchampagnes krijgen steeds meer aandacht, maar het blijft helaas ondermaats. Mensen schamen zich nog te veel om bier aan te bieden, maar dat negatieve imago moet dringend opgepoetst worden. Bier is min-stens even feestelijk als champagne. Bovendien zijn de soorten bij ons zo talrijk aanwezig dat het zonde is dat wijn prominenter aanwezig is dan bier.”

Bier en kaas in plaats van wijn en kaas?
“Absoluut! Bier en kaas is gewoon een beter huwelijk. In wijn zitten veel te veel tanines en die botsen met het scherpe en zoute van kazen. Bier versterkt juist het palet aan smaken en is daarom meer aangewezen om te drinken met een goeie kaas. Bier verfrist je smaakpalet dankzij de koolstof-dioxide, bitterheid of zuurheid.”

MEER

‘Mentaal was ‘Op De Man Af’ nog zwaarder dan...

Saartje VandendriesscheActrice, presentatrice, omroepster en nu ook ontwerpster van sportkleding (Saracino)… Saartje Vandendriessche was en is het allemaal. De verbindende factor in al die activiteiten? Er keihard voor gaan en alles geven. “Ik ben altijd vrij gedisciplineerd geweest.”

Jong geleerd is oud gedaan

Tessa BosmansSmaken en voorkeuren worden van jongs af aan gevormd. Breng je kind dus al op vroege leeftijd in contact met verschillende smaken, maar met voldoende aandacht voor de nodige voedingsstoffen.

Crowdfunding: vanuit het standpunt van investeerder én bedrijf

crowdlending In 2016 werd in België 30 miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven via crowdfunding. Deze formule is dus sterk in opkomst. Expert Ellen Lemaire geeft je de nodige informatie om met deze financieringswijze aan de slag te gaan.

‘De eerste Belg in de ruimte’

Dirk FrimoutOp 24 maart 1992 gebeurde het: eindelijk had ook België een ‘eigen’ astronaut. Dirk Frimout was de allereerste landgenoot die met de Space Shuttle meevloog en sindsdien is hij een bevlogen pleitbezorger voor meer ruimtevaart en meer technologie in het algemeen.

Planet, people, profit: plan van aanpak?

MVOHet is een boutade: een onderneming is geen eiland, maar staat volop in de samenleving. Daarom is het niet meer dan logisch dat die onderneming niet alleen denkt in termen van winst, maar ook bijdraagt tot meer duurzaamheid. Hoe staat het vandaag met die ambities?

Werkbaar werk: essentieel om te blijven

Kijk eens naar je dichte familie- of vriendenkring: er zal wel minstens één iemand zijn die op zoek is naar ander werk. Niet uit...