Wintercollecties
Lifestyle

Wintercollecties: 
Fortune favours the brave

24.10.2019
door Fokus Online

Wanneer we denken aan de herfst- en wintercollecties bereiden we ons meestal voor op donkere kleuren en tinten. Maar F/W 2020 wordt happy en vibrant yay! Daarmee kunnen we de winterblues dan toch een beetje tegengaan.

Wat er vooral in het winter-lookbook te vinden valt dezer dagen? Print en kleur! En een combinatie van die twee elementen vinden we deze periode terug in de vorm van de schotse ruit, die helemaal in is. Een volledige look of een detail, grote of kleine ruiten… Alles is mogelijk. Combineren doe je met een bloemenprint en je bent helemaal ‘straight of the runway’.

Zelf hou ik enorm veel van gekke combinaties. ‘Fortune favours the brave’, dat is mijn motto in het leven en dat geldt niet alleen voor mijn levensdoelen. Het is leuk om datgene te durven dragen wat jij zelf leuk vindt. Buiten je comfortzone gaan is dan ook nooit een slecht idee. Dat kun je deze winter ook doen met een dierenprint. Want ook dat is nog steeds een blijvertje. De koploper is de luipaardprint, maar ook andere dierenpatronen zullen het goed doen. Daarom heb ik in mijn collectie van Clouds of Fashion bijvoorbeeld ook een toffe zebraprint toegevoegd.

“Je kunt doorheen verschillende looks je eigenheid bewaren.”


Verder zien we veel oversized, de schijnbaar te grote kledij. Knus, gezellig en modieus, deze leuke trend vind je voornamelijk terug in de vorm van de zogenaamde trui-jurken. Die look maak je af met een paar hoge over-the-knee laarzen eronder en je bent klaar om te gaan. Coltruitjes zijn bovendien ook al enige tijd aan hun comeback bezig, maar op dit moment zijn ze heel erg populair. Hiermee kun je helemaal de grungetour opgaan, simpelweg door er een T-shirt met print overheen te dragen. 

En geen outfit is af zonder enkele accessoires. In dat gebied zien we de parels terugkomen; oorbellen, handtassen, kettingen, schoenen… Ga dus maar snuisteren naar die vintage parelketting! Als je trouwens graag kostuumvestjes draagt, dan kun je bij je volgende aankoop zeker eens kiezen voor een exemplaar met schoudervullingen. Die geven een extra touch aan je look. Een tip: die trends vind je zeker en vast terug in de vele tweedehandswinkels. Niet enkel goed voor je portefeuille, maar dus ook voor het milieu.

Ieder seizoen zijn er ongelooflijk veel verschillende trends te spotten op de catwalks. Maar wat ik het allerbelangrijkste vind, is om niet elke trend zomaar je kast in te rammen. Je moet jezelf de volgende vragen stellen: welke trend past bij mij? Waarin voel ik mij goed? Wat wil ik uitstralen (vandaag)? Ik vind het oprecht erg jammer dat mensen zichzelf nog al eens gauw in een bepaald hokje steken qua stijl. Dat is echt niet nodig, want waarom zou je niet de ene dag voor een fancy office look kiezen en de andere dag voor een bad ass rock chick vibe? Je kunt doorheen die verschillende looks nog altijd jezelf blijven en een eigenheid bewaren. Do whatever you feel like!

Vorig artikel
Volgend artikel