Home Lifestyle Liefde is….

Liefde is….

Zoetje hier, liefje daar: de koosnaampjes worden met Valentijn nog iets vlotter in de mond genomen dan op een gewone dag. Het is dé dag om je lief te verrassen. Ook Bekend Vlaanderen doet mee. Maar hoe romantisch komen zij uit de hoek met het feest van Cupido om de hoek? Hugo Segal, Roel Vanderstukken en Femke Herygers klappen uit de biecht.

Roel Vanderstukken, acteur, 4 jaar getrouwd

Wat is jouw meest romantische date?
“Op Valentijn is dat exact vijf jaar geleden. Het is de dag dat ik mijn vriendin ten huwelijk heb gevraagd. Eigenlijk vierden we voordien Valentijn niet echt. We vonden dat iets te commercieel, maar sinds die dag doen we dat wel. Het was een speciaal moment, dat ook samenhangt met het meest romantische cadeau dat ik al ooit gegeven heb.”

Wat is het meest romantische cadeau dat je hebt gegeven of gekregen?
“Mijn vriendin en ik hadden een aparte ruimte in een restaurant, met een televisietoestel. Ik herinner me nog dat ze dat raar vond, omdat er veldrijden op tv was. Nu goed, tijdens de opnames van mijn tweede CD had ik één liedje een beetje anders ingezongen, speciaal voor dat huwelijksaanzoek. En we hadden er ook een filmpje bij gemaakt. Toen dat begon af te spelen, was ze zo overdonderd, dat ze niet meteen besefte dat het om een huwelijksaanzoek ging. Dus ik moest het nog eens expliciet vragen. Ze antwoordde ja en ik moest gelukkig niet opnieuw naar huis met die verlovingsring (lacht). Dat jawoord is mijn mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen.”

Hoe verwen jij je geliefde?
“Dat hoeven niet altijd de grote cadeaus te zijn, ze is heel tevreden met kleine dingen. Als ik haar vertel dat ik bijvoorbeeld die avond niet thuis zal zijn en ik verras haar door lekker te koken, de haard aan te steken en gewoon gezellig samen te zijn, dan doe ik haar daar altijd heel veel plezier mee.”


Hugo Segal, zanger, 44 jaar getrouwd

Wat is jouw meest romantische date?
“Nicole en ik hebben al zoveel mooie momenten gedeeld, dus het is moeilijk om er één uit te pikken. Op onze cruises beleefden we al veel romantiek. Een stad zoals Sydney, Sjanghai of New York binnenvaren bij het ochtendgloren, dat is ontzettend romantisch. Aan de ene kant de zon zien opgaan, aan de andere kant de maan zien ondergaan en daartussen het Vrijheidsbeeld bewonderen met een glaasje champagne in je handen: dat is romantiek.”

Wat is het meest romantische cadeau dat je hebt gegeven of gekregen?
“Dat is geen gemakkelijke vraag. Veel hebben wij niet nodig. Ik denk dat het voor Nicole en mij een beetje een wederzijds ervaren is. Eens overnachten in een prachtig hotel of écht lekker gaan eten en dan mag dat dan wel iets kosten. ’t Zilte, Nuance in Duffel, De Tuinkamer in Beersel of in één van de vele lekkere restaurants in het zuiden van Frankrijk waar we graag vertoeven.”

Hoe verwen jij je geliefde?
“Het klinkt misschien een beetje verrassend, maar ik kan Nicole, en ook mezelf, echt plezieren met een tripje naar Disneyland Parijs. We zijn eigenlijk nog kinderen en genieten echt van de sfeer en de beleving van het pretpark. Het is een omgeving waar het altijd vakantie is. Een ander iets is Nicole haar voeten masseren. Als ze echt moe is ’s avonds, kan ik haar daar een enorm plezier mee doen. Tot slot nog één tip voor jonge koppels: praat met elkaar. Dat is het belangrijkste. Ga nooit met ruzie gaan slapen, maar praat alles uit.”


Femke Herygers, model, twee jaar samen met wielrenner Klaas Lodewyck, verloofd

Wat is jouw meest romantische date?
“Eerlijk, Klaas is niet zo romantisch, dus veel romantische dates heb ik nog niet gehad. Ik krijg nooit een ruiker bloemen, want hij vindt dat je dat alleen maar geeft als je iets verkeerd hebt gedaan. En als hij dan eens een verrassing plant, dan slaagt hij er nooit in om dat verborgen te houden (lacht). Ik ben meestal de romanticus in de relatie. Pas op, hij kan daar wel van genieten. Als we op reis zijn en we bekijken samen een zonsondergang, dan beleeft hij dat ook intens.”

Wat is het meest romantische cadeau dat je hebt gegeven of gekregen?
“Ik ben nogal praktisch ingesteld en Klaas is niet romantisch. Als ik iets koop voor hem, dan is dat meestal iets waarvan hij zelf eens opmerkt: ‘God, had ik nu maar dat paar schoenen gekocht in die winkel’. Dan koop ik dat achter zijn rug om en doe ik hem daar veel plezier mee. Een jeugdliefje heeft me ooit eens een pizza in hartjesvorm gegeven. Dat was een super romanticus: op een woensdagnamiddag na school afspreken bij hem thuis en daar kaarsjes en bloemetjes terugvinden en dan die schattige pizza… Het was een mooi moment, maar ja, ik was toen 15, lang geleden intussen.”

Hoe verwen jij je geliefde?
“Klaas houdt er enorm van dat het huis netjes ligt. Dus als ik hem echt eens wil verwennen, dan poets ik de ganse dag, kook ik lekker en als hij dan thuis komt, is hij echt heel gelukkig. Hij merkt dat meteen, zegt er iets liefs over en vindt het geweldig als het huis heerlijk naar eten ruikt. Dan is hij echt tevreden.”


Tekst Ann Braeckman

MEER

Kris Peeters: Goesting om te werken

Kris PeetersDe afgelopen jaren kende het aantal mensen die meer dan een jaar ziek thuis zitten een sterke stijging. Hoewel hun ziekte hen beperkingen oplegt, hebben die mensen vaak zin om terug aan de slag te gaan. De uitdaging is om voor hen een job op maat te vinden.

Slimme stad krijgt vorm

Slimme stad De wereldbevolking blijft toenemen, maar de beschikbare ruimte blijft dezelfde. Niet meteen goed nieuws voor wie aan claustrofobie lijdt. Gelukkig zijn we ons bewust van deze problematiek en bekijken we hoe we smart cities steeds meer kunnen vormgeven. Smart wat? Juist, slimme steden die door middel van informatie- en communicatietechnologie aandacht hebben voor energie, mobiliteit, infrastructuur en veiligheid.

België als wintersportland

WintersportlandIn het vlakke land van Jacques Brel, waar voetbal en wielrennen de plak zwaaien, zal wintersport wellicht niet meteen dé nationale sport worden. Maar het aantal Belgen dat jaarlijks op wintersport vertrekt, ligt toch tussen de 640.000 en 730.000. Niet weinig.

De toekomst zit in de export

Unizo InternationaalBelgië is een zeer open economie met een verhouding van 86 procent export van ons BBP. En onze export groeit dagelijks aan. Er komen nieuwe collega’s bij. Ze creëren jobs. Maar ook de concurrentie neemt toe. Unizo Internationaal staat je daarom bij met tips en advies.

Cocreatie, een groot voordeel in een snel veranderende markt

Of we het nu willen of niet, de hele wereld wordt verpakt. Sustainability moet er echter voor zorgen dat Moeder Aarde in de toekomst steeds minder te lijden heeft onder onze verpakkingsdrang. “We staan voor grote uitdagingen, maar met een goede visie komen we zeker tot resultaat.”

De nieuwe solo-reiziger is 55+

ReizenDe wijde wereld is geen privilege van de jeugd. Ook senioren willen ze nog maar al te graag ontdekken. Alleen missen sommigen een reisgezel om er samen op uit te trekken. Daar hebben touroperators nu een oplossing voor gevonden.