interieur
Bouwen & Wonen

Update je interieur

25.07.2019
door Maxene Willems

Een upgrade van je interieur kan de verfrissing zijn die je nodig hebt. Designwinkels huizen veel gadgets die een traktatie voor het oog zijn, maar niet zozeer voor je portefeuille. Je woonkamer meer leefbaar maken hoeft echter niet veel te kosten.

Ginvaas

Vanaf een bepaald moment in je leven kom je in dat stadium terecht dat mensen je bloemen geven. En dan volgt dat andere moment: ‘tiens, ik heb vazen tekort.’ Dan hoef je echter geen fancy of dure designvazen in huis te halen. Verwen jezelf gewoon met een lekkere gin of rum en gebruik daarna de fles als vaas. Vervolgens doe je er een enkele bloem, zoals een klaproos, of wat groene takjes in et voilà. Je huis is weer 10 keer zo gezellig. Of dat nu ligt aan de inhoud van de fles of aan de fles zelf, dat zullen we in het midden laten.

Oude koffer

Op de lokale rommelmarkt of de zolder van je grootouders vind je gegarandeerd wel ergens een grote oude koffer. Het is echt een ideale eyecatcher voor je interieur. Je kunt er vanalles in bewaren: van kaarsen tot dekentjes met een leuke print, of gedroogde bloemen. Soms moeten spullen niet enkel praktisch zijn, maar mogen ze ook dienen als finishing touch in je interieur. 

Plankjes

Niet iedereen heeft de nodige plek voor kastjes om kaarsen of potpourri op te etaleren. Dan is het hangen van een paar leuke planken aan de muur een goed, ruimtebesparend alternatief. Hang er bijvoorbeeld een drietal afwisselend aan de muur. Je kunt ze versieren met een mooie waterkan, je koptelefoon of een cactusje of zesduizend. 

Bandbloempot

Nog een manier om je groen in de kijker te zetten, zonder een grote hap uit je budget te nemen: autobanden. Jawel. Vraag eventueel aan je garage of je je versleten autoband mag houden en verf het dan in je favoriete zomerkleur: groen, blauw of roze. Je kunt er ook een touw omheen wikkelen als extra versiering. Gebruik de gepimpte band vervolgens als bloempot, die je overigens ook gewoon buiten aan de muur kunt hangen.  

Houten ladder

Wellicht kun je in de Kringloopwinkel een oude houten ladder op de kop tikken. Plaats hem thuis in de woonkamer tegen je muur, om bijvoorbeeld planten op te zetten. Een andere optie is er een lichtslinger aan te hangen. Ofwel een plaid die matcht met de kleuren van je interieur. Het geeft als muurversiering diepte in de ruimte en je kunt bovendien op die manier spelen met verschillende lagen.

Vorig artikel
Volgend artikel