Home Lifestyle Tuin Wat te doen in een seizoen?

Wat te doen in een seizoen?

Een moestuin is geen project van een paar weken. Het omvat een volledig jaar waarin alle seizoenen de nodige zorg vragen.

Lente
Tijdens de lente doe je in de eerste plaats de voorbereiding van je moestuin. De grote schoonmaak moet eerst gebeuren. Daarna kan je de grond bewerken en bemesten. Uiteindelijk ben je in april klaar om te zaaien. Start met tomaten, radijzen, kool, sla, peterselie en knoflook.

Zomer
De zomer is het seizoen van het gevecht. Allerlei insecten en vogels zijn verlekkerd op wat je voor hen in je moestuin hebt gekweekt. Neem je voorzorgen. Verwijder ook het onkruid tussen je groenten. Voorzie voldoende water en ecologische bemesting.

Herfst
In de herfst evalueer je best je moestuin. Je kan al beginnen denken aan het volgende jaar. Wat werkte goed, wat minder? Maak je moestuin of serre ook winterklaar. Bescherm je planten tegen vorst en storm en wie toch nog wat wil oogsten, zal zich tevreden moeten stellen met wortelen en erwtjes.

Winter
Dit is het rustigste seizoen voor de moestuinier. Ideaal moment om wat boeken te lezen of wat sites af te struinen en je doelstelling voor het komende jaar te bepalen. Verder kan je de grond bedekken met winterharde gewassen (sla, prei, spruitjes).

MEER

‘Voedingsparadox aanpakken met kwaliteit en eerlijke prijzen’

voeding 2014 was een woelig jaar voor de Belgische agro-voedingssector, niet in het minst door het Russische importverbod. Ondanks een stijgende omzet, vooral door export naar groeilanden zoals China, staan de marges onder druk.

Hoe goed scoort de Nutri-score?

evenwichtige voeding In augustus 2018 kondigde Minister van Volksgezondheid Maggie de Block de invoering aan van de Nutri-score als voedingslabel. Hiermee wil De Block het consumenten makkelijker maken om voor gezonde voeding te kiezen. Maar in hoeverre helpt dit de consument effectief? En wat voor impact heeft het label op voedingsproducenten? Nicholas Courant, woordvoerder van de federatie voor de Belgische voedingsindustrie Fevia, legt uit hoe voedingsbedrijven die doelstelling nastreven.

Vandaag een start-up, morgen een multinational?

Bedrijfsgroei Een start-up beginnen kan iedereen, maar echt groeien is voorbehouden aan de professionals. Een duidelijke visie, doortastendheid en mensenkennis zijn alvast mooi meegenomen, maar wat is er in het huidige ondernemingsklimaat nog nodig om een bedrijf te lanceren én staande te houden?

Van kot naar eigen huis

Kevin Bauwens Diploma beet, eerste job binnen handbereik. Tijd voor een eigen huisje, tuintje, boompje. En waar zou je die anders vinden dan in je eigen studentenstad? Toch?

Slimme mobiliteitsinitiatieven in België

mobiliteitFrançois Bellot (MR) en Alexander De Croo (Open Vld) pompten maar liefst vier miljoen euro in initiatieven voor een zogenaamde ‘slimme mobiliteit’.

De kracht van verandering begint bij de talenten van...

mensen Consultancybureau Hifluence, de new kid on the block in consulting, heeft als missie bedrijven te ondersteunen om deze omschakeling waar te maken.