Tournée Minérale
Gezondheid

Tournée Minérale, what’s next?

28.02.2019
door Laura Borremans

Tournee Minérale is ondertussen al aan zijn laatste ronde toe. Helemaal ingeburgerd wel en populairder dan ooit. Mocktails, alcoholvrij bier, zo’n maandje zonder drank is hip en happening. Ben je echter toe aan nog méér uitdaging? Dan hebben wij wat inspiratie voor een extra maandje zonder.

Wat dacht je van een maand zonder….

Vlees

Donderdag veggiedag, maar waarom geen hele maand zonder vlees? Het is de ideale gelegenheid om je te verdiepen in de lekkerste veggie (of vegan?) gerechten. Tip: Schrap vlees niet zomaar van je menu. Pinterest of kookblogs zijn slimme plekken om je veggie-avontuur te starten.

Make-up

Ben jij koningin van de contour, foundation en eyeliner? Dan kan het een interessante uitdaging zijn om die producten in de kast te laten liggen. Je zal ’s ochtends niet enkel kunnen genieten van een half uurtje extra slaap, ook je huid zal blij zijn met zo’n adempauze.

Sociale media

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter… jij kunt geen seconde zonder? Dan wordt het tijd voor een digitale detox. Toegegeven, de eerste dagen zullen afkicken worden. Maar na een weekje zal je ontdekken hoeveel tijd je aan al dat liken en sharen spendeert. Weg telefoon, hallo echte contacten.

Afhaalmaaltijden

Wissel je af tussen Deliveroo, Uber Eats, de pizzeria om de hoek en de keuken van je mama? Dan wordt het hoog tijd om zelf in de potten te gaan roeren. Ga de uitdaging aan om een maand zonder afhaalmaaltijden te leven en transformeer jezelf tot keukenprins(es). Of zet de rest van je gezin aan het werk.

Ja zeggen wanneer je nee bedoelt

Droom je ervan om een assertieve power(wo)man te zijn, maar ben je vooral een ja-knikker? Dan is dertig dagen ‘nee’ zeggen de perfecte uitdaging. Geen zin in de playdate van je kinderen? Gewoon aangeven. Wil je liever een zondag met de vriendinnen in plaats van dat familiediner? Communiceer erover. Maar hou het natuurlijk wel vriendelijk.

Online shoppen

Ligt er elke dag een nieuw pakje voor je deur? Of word je op het postkantoor al bij je voornaam aangesproken? Dan is een online shopping pauze geen slecht idee. Berg die kredietkaart op en blokkeer de Zalando’s van deze wereld. Dit is de ideale opportuniteit om creatief te zijn met de inhoud van je kleerkast. Over het vermijden van winkelstraten hebben we natuurlijk niets gezegd….

Tinder

Swipe links, swipe rechts, foute openingszinnen en afspraakjes die nooit gemaakt worden. Tinder kan een leuke hobby zijn, maar of je er nu écht de partner van je leven zal vinden… Daag jezelf uit om de dating apps te laten voor wat ze zijn en trek het echte leven in. De supermarkt, de sportclub of ergens in de bib, je weet nooit waar je jouw droomprins- of prinses tegen het lijf zal lopen…

Filters

Worden jouw zelfportretten zonder nadenken bewerkt met Facetune en een reeks filters? Gooi je selfies dan eens onbewerkt online. Je zal er heus geen volgers door verliezen. En laat ons eerlijk zijn, zo’n digitale hondentong is echt passé. Ja, ook op Tinder. 

Netflix

Netflix en chill, de populairste hobby van de laatste jaren. Hang je echter het hele week-end in pyjama op de bank? Dan is het tijd voor een break. Trek je stoute schoenen aan plan een echte activiteit. Een museum, een boswandeling, een dagje toerist in eigen stad spelen, de opties zijn eindeloos.

Vorig artikel
Volgend artikel