Home Lifestyle Singles' day. Wees eens verliefd op jezelf

Singles’ day.
Wees eens verliefd op jezelf

Niets vormt een mooier paar dan liefde en commerce. Valentijnsdag is een bundel vol clichés, bestaande uit chocolade, rozen en huwelijksaanzoeken die al dan niet met een sisser aflopen. Maar ook de zelfliefde wordt gevierd en krijgt een eigen dag toegewezen: 11 november, oftewel Singles’ Day.

Vrijgezellendag is ontstaan dankzij een hoopje studenten van de universiteit van Nanking, China. Het symboliseert een dag waarop singles de kans krijgen zichzelf eens goed te verwennen en de ongebreidelde vrijheid die je bij het single-zijn verkrijgt, te vieren.

Single in symbolen
De dag waarop Singles’ Day valt, 11 november, is niet willekeurig gekozen. Als je het in getallen uitdrukt, 11-11, krijg je vier enen. In China staat het getal één voor individualiteit. Waarom dan vier? Omdat het vier single studenten waren die de dag op de jaarlijkse agenda hebben gezet. Een andere theorie heeft dan weer een meer symbolieke uitleg: 1 staat voor het individu, het alleen-zijn. Tweemaal één zou staan voor twee mensen die elkaar vinden en samen aan dezelfde kant van de datum staan. Dat nog eens maal twee staat voor de viering van twee en meer verschillende duo’s die elkaar op deze speciale dag vinden.

Voordelig als vrijgezel
In China is Singles’ Day een ongelooflijk populaire feestdag geworden, met vrijgezellen die er trots op zijn zonder partner door het leven te gaan. Ondertussen is 11 november ook internationaal uitgegroeid tot een dag dat de vrijgezel aan extensieve selfcaredoet. Het achterliggende idee van Singles’ Day is natuurlijk heel mooi, maar ondertussen wordt het redelijk hard uitgenepen door de grote bedrijven. Ieder jaar worden hoge kortingen gegeven op 11 november, en steeds meer bedrijven springen mee op die single sales-kar. Singles Day is dus zelf een geduchte partner geworden van het roemruchte Black Friday, om maar even te vergelijken. Zo hard wordt er dus gewinkeld op die dag.

Echte zelfliefde
En hoewel platte commercie soms leuk kan zijn, en voor heel eventjes bepaalde noden kan bevredigen, gaat de self love waar Singles’ Day zo symbool voor staat veel dieper dan een nieuwe smart-tv of de aankoop van wasmiddel in bulk. Echt genieten van je vrijheid als vrijgezel doe je pas als je goed in je eigen vel zit. Los van partner en product dus. Want hoewel er al eens gelachen wordt met mensen (lees:influencers) die zelfzorg proberen verkopen, is jezelf graag zien wel degelijk belangrijk. En eigenlijk niet zo vanzelfsprekend.

Echt genieten van je vrijheid als vrijgezel doe je pas als je goed in je eigen vel zit. Los van partner en product

Leven in het moment
Hoe graag je jezelf ziet, bepaalt zo goed als alles: wie je kiest als partner, hoe je jezelf voorstelt op het werk en voornamelijk hoe je omgaat met mensen en bepaalde (negatieve) situaties in je leven. Maar heel wat mensen hebben moeite met zichzelf zaken te gunnen, zelfzeker te zijn of zichzelf naar waarde te schatten. Een eerste manier om jezelf wat meer liefde te geven, is je bewust te zijn van je sterktes en zwaktes: ken jezelf. Waarom doe of zeg je dit? Wat voel je erbij, of hoe zie je het graag anders? Bewust in het leven staan, is iets meer stilstaan bij bepaalde momenten. Toegegeven, die zijn niet altijd even spannend maar het oefenen en het vaker doen, leidt uiteindelijk naar automatischer leven in het moment.

Single zkt. grenzen
Ook belangrijk is het stellen van grenzen: zijn dit jouw emoties of die van een ander? Is dit jouw probleem of toch maar dat van je vriend of partner of familielid of onbekende die je pad even kruist? Zeg eens nee, als je je bijvoorbeeld ergens niet goed bij voelt. Of tegen iemand, want ook jezelf omringen met mensen die enkel positieve dingen toegeven aan je leven, is een aanrader voor het verhogen van self love. En lukt het je niet meteen om voor jezelf op te komen, dan is dat heus niet zo’n ramp. Vergeef jezelf, ook als je bijvoorbeeld (onopzettelijk) iemand kwetst of fouten maakt. Niemand kruipt foutloos doorheen het leven.

Vruchten plukken
Heb je aankomende 11 november dus de nood om jezelf te pamperen met een heleboel materiële dingen? Doe gerust, het is zeer oké om de financieel voordelige vruchten te plukken van deze Singles’ Day. Heb je echter deze zondag eindelijk eens een dag voor jezelf die zeer welkom is, ga in op wat je dan ook nodig hebt. Een bad, een boek, een beetje porno of een absurd samengestelde snack met rare ingrediënten. Wat dan ook: you do you!

MEER

Industrial Internet of Things: basis voor de toekomst van...

Industrial Internet of ThingsDigitale revolutie heeft ook de industrie bereikt. Wat betekent Industrial Internet of Things (IIoT) voor productieomgevingen waar hoge kwaliteit, lage foutmarges en korte levertijden centraal staan? Hoe complex is het om verschillende IT-systemen op elkaar af te stemmen, cybersecurity te borgen én klantgericht te blijven?

Digitaal leren in de klas én op de werkvloer

duaal leren Volgend schooljaar wordt duaal leren - waarbij leerlingen deeltijds les volgen en deeltijds werken - officieel uitgerold in alle Vlaamse scholen.

De human touch zal het verschil maken

Ingrid GonnissenVandaag bekleedt Ingrid Gonnissen een topfunctie bij Orange Belgium. Bovendien werd ze onlangs verkozen tot ‘ICT Woman of the Year’. En zeggen dat het voor haar allemaal begon als kunstleerkracht voor 12- tot 16-jarigen. Met de beroemde woorden van Bredero: ’t kan verkeren…

Doe het met fair

MVOHet is je misschien al opgevallen: onze aarde heeft steeds meer haar kuren. Winters worden warmer, zomers schroeiend heet. Oceanen hebben een uitgebreider plastieken rijk dan zeedierenrijk, en tijdens een wandeling door de natuur kwam je ongetwijfeld de nieuwe soort afvalboom en zijn struikvarianten reeds tegen. Milieubehoud staat prominenter dan ooit op de agenda en dat zal ook de gemiddelde consument geweten hebben.

Weer in je flow

Mindfull De winter is niet het enige seizoen waarin je een dipje kan hebben.Maak je geen zorgen, er zijn veel dingen die je kan doen om jezelf terug te vinden.

Gericht ingericht.
 Het prototype voor een goed interieur

interieurInterieur-enthousiastelingen hebben ongetwijfeld hun jaarlijkse portie design, gemixt met functionaliteit en innovatie alweer binnen. De Biennale Interieur 2018 toonden van 18 tot 22 oktober het strakste van het strakste, het kleurrijkste van het pallet en een algemene vormgeving om U tegen te zeggen. Een huis vol designstukken is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar laat het je vooral niet tegenhouden om je laten inspireren en zelf met een eigenzinnig interieur aan de slag te gaan.