outdoorcommunity
Gezondheid

Roebijn Schijf: Mooiere avonturen met tips van de outdoorcommunity

27.03.2021
door Fokus Online

Een avontuur is veelal leuker met vrienden, maar ook als je solo eropuit trekt kun je rekenen op hun inspiratie. Dankzij sociale media, tal van apps of routeplanners krijg je dat nodige duwtje in de rug om naar buiten te gaan.

Motivatie

Naar buiten gaan wanneer de zon schijnt of net wanneer de regen uit de hemel valt, je hebt achteraf nooit spijt. Als fervente outdoorfan weet je dat ongetwijfeld, maar toch ontbreekt soms de motivatie. Dan kan een onlineplatform, waar je steun krijgt van de outdoorcommunity en inspiratie opdoet voor een nieuw avontuur, precies zijn wat je nodig hebt.

Routeplanner

Bij Komoot richten we ons op alle soorten fietsers en wandelaars, van extreme mountainbiker tot de weekendwandelaar. Komoot is een routeplanner, navigatiesysteem en communityplatform in één app, die het makkelijk maakt om avontuur op maat te plannen. Je hoeft namelijk niet altijd maar toevallig te stoten op een prachtige route. Je kunt ook inspiratie zoeken bij anderen die hun mooiste routes en favoriete paadjes delen. Ook jijzelf kunt je voltooide routes opslaan en dat mooie offroad-segment delen met de community. Zo krijg je content gemaakt door en voor gebruikers, waarmee je je voordeel kunt doen bij het plannen van je route. Hoe meer feedback wandelaars en fietsers aan elkaar geven, hoe rijker de informatie in de outdoorcommunity.

Inspireren

Wat jij de moeite waard vindt, kan dan weer iemand anders inspireren. Aan de hand van foto’s en tips kun je jouw aanbevelingen aan je upload toevoegen, zodat andere gebruikers die als highlight in hun routeplanner zien verschijnen. Je kunt voor jou aantrekkelijke highlights makkelijk toevoegen aan je geplande route of zelfs je route volledig laten bepalen door de aanbevelingen van de community.

Routes plannen is als een soort puzzel, een opwarmertje voor het eigenlijke avontuur.

Highlights

Vroeger noteerde ik altijd een hele lijst fietsknooppunten op een klein papiertje dat ik tijdens een fietstocht op mijn bovenbuis plakte. Nu bepaal ik soms puur aan de hand van aantrekkelijke foto’s in die outdoorcommunity hoe mijn route loopt. Ik heb op die manier al veel waanzinnig mooie fietstochten gemaakt in onbekende regio’s. Het is een beetje alsof je een hele vriendengroep hebt van mensen die expert zijn in die regio.

Enorme database

Zo krijg je een enorme database aan routes en tips van de outdoorcommunity waarin je kunt zoeken en inspiratie vindt. Ik kan daar helemaal in opgaan en ben soms meer dan een uur bezig met het plannen van een route. Ik vind het enorm leuk om alle mogelijkheden te ontdekken en de perfecte route te creëren. Het is als een soort puzzel, een opwarmertje voor het eigenlijke avontuur.

App voor buitensportliefhebbers

Volgens mij is er steeds meer behoefte aan een app die gemaakt is voor buitensportliefhebbers, en de coronacrisis speelt hierbij natuurlijk een grote rol. Mensen gaan meer naar buiten, omdat er naast wandelen en fietsen maar weinig activiteiten overblijven. Een app als Komoot kan dan een manier zijn om te bedenken wat je nog allemaal wilt beleven, en zo heb je altijd wat om naar uit te kijken.

Vorig artikel
Volgend artikel