samen
Opinie

We zullen doorgaan tot we samen zijn

15.12.2021
door Fokus Online

De feestdagen staan voor de deur. We kijken allemaal uit naar rijkelijk gevulde tafels, sfeervolle kerstlichtjes en gezellig samenzijn met onze familie en vrienden. Daar hebben we allemaal nood aan, aan ontspannen samenkomen en de verbinding aangaan.

Laat dat net zijn wat de eventsector is: samen genieten van een pakkende voorstelling, een fantastisch concert, een inspirerende lezing, … Of je klanten ontmoeten tijdens een beurs en je medewerkers samenbrengen tijdens een bedrijfsfeest. Verbinden staat centraal. Dat is achter de schermen van de eventbedrijven niet anders. We zijn een grote familie die steeds samen aan tafel zit. Van de organisator en de cateraar tot de klank- en lichtman en de hostessen. Een event komt maar tot stand als al deze partijen zich verenigen en samenwerken. Daar schuilt net de sterkte van onze sector. Tegelijk is het ook onze onvoorwaardelijke steun, die er over waakt dat we onze veerkracht behouden. Samen staan we sterk en samen blijven we er voor gaan.

Ik wind er geen doekjes om: de pandemie heeft lelijk huis gehouden in onze sector. We hebben moeten knokken en vechten. Als leeuwen in een kooi. Toch zijn we er nog steeds van overtuigd dat onze positieve inborst ons door deze crisis loodst en dat het ondanks de zware tijden wel weer goedkomt. Dat optimisme is nodig, want niet alleen de eventbedrijven en -medewerkers hadden het moeilijk. Ook de mensen thuis laten ons telkens opnieuw voelen hoe hard ze events missen.

Ik wil mensen tijdens deze dagen een hart onder de riem steken: hou vol, het komt goed!

- Katrien Vermeire
, Managing partner John & Jane
 en mede-oprichtster #SoundOfSilence

Iedereen in de eventsector gelooft er dan ook in dat professionele events snel zullen terugkomen. Stabielere tijden staan voor de deur. En wanneer die aanbreken, zullen we er in vliegen aan een snelheid van 200 kilometer per uur. Tijdens die events zal beleving nog meer dan ooit centraal zal staan. We willen proeven, ruiken, voelen, horen en zien. Ervaren. Dat doen we tijdens de feestdagen uiteindelijk ook. Het lekkerste eten wordt bij elkaar getoverd, we trekken onze mooiste kleren aan en steken de gezellige lichtjes van de kerstboom aan, met sfeervolle of foute kerstmuziek op de achtergrond en de mensen die je het liefste ziet rond de mooi gedekte tafel.

Exact dat gevoel van samenhorigheid, dat creëren we met events op grote schaal. Voor grote publieken, voor bedrijven, voor vriendengroepen, … Aan die live dynamiek werken we elke keer opnieuw onvermoeid, als een grote familie. Daarom wil ik tijdens deze dagen de sector een hart onder de riem steken: hou vol, het komt goed. En aan de mensen thuis: we zien jullie snel weer terug. Blijf events organiseren en bijwonen. Jij en ik hebben er nood aan.

Ik wens ieder van jullie alvast een prachtige kerst en het allerbeste voor 2022. Dat we weer snel mogen samenzijn. 

Vorig artikel
Volgend artikel