voornemens
Prettige dagen

Nieuw jaar, nieuwe ik?

15.12.2021
door Elise Coppens

Goede voornemens gaan bijna standaard gepaard met het nieuwe jaar. Met de jaarovergang word je jezelf plots bewuster van dingen die je anders wil doen, of dingen die je vooral hetzelfde wil houden. Hoe zien de goede voornemens van deze 3 BV’s eruit voor 2022? 

voornemensnieuwjaarEline De Munck
Co-founder en manager van Odette Lunettes, influencer, televisiegezicht

Waar wil je op vlak van gezondheid naar streven in 2022?

“Ik hoop gezond te blijven zoals ik nu ben. En vooral dat ook iedereen in mijn omgeving gezond blijft. Ik wens iedereen een goede gezondheid toe. Op veel vlakken heb je veel zelf in de hand, maar bij ziek zijn is dat niet altijd het geval. Wel probeer ik aan mijn eigen gezondheid bij te dragen door fit te blijven. Voldoende sporten en bewust eten vind ik belangrijk. Ik probeer zo vegan mogelijk te eten. Al zal ik een eitje nooit laten staan en nog steeds genieten van een lekker stuk vlees op restaurant. Het bewustzijn errond vind ik het belangrijkste. Via gezonde voeding en voldoende beweging draag ik zelf mee zorg voor mijn lichaam, de maatschappij en het milieu. Daar wil ik in 2022 zeker mee verdergaan.”

Zijn er zaken die je jezelf voorneemt op werkvlak? 

“Dit jaar heb ik eindelijk een work-life balans gevonden die werkt voor mij. Op werkvlak hoop ik dat ik die in het nieuwe jaar gewoon kan behouden en dat alles zo kan blijven zoals het nu is. Af en toe eens van thuis uit werken, af en toe op kantoor. Voor mij mag alles op een iets rustiger tempo gaan dan vroeger. Toen was work-life balans voor mij een heel abstract begrip. Ik was eigenlijk altijd aan het werk en ik ging altijd hard. Op zich werkte dat wel voor mij en kon ik blijven gaan, maar ik merk wel dat ik dat heel anders heb beleefd dit jaar. Ik vond meer rust in het life-gedeelte. In het nieuwe jaar wil ik zowel blijven genieten van het hard werken als van het ontspannen.”

Wat is je persoonlijke doelstelling voor het nieuwe jaar? 

“Mijn persoonlijk doelstelling leunt dicht aan bij het voornemen op werkvlak. Ik wil graag voldoende tijd hebben om in het life-gedeelte te investeren, en dan vooral wat tijd betreft voor vrienden en familie. Ik wil zo goed mogelijk zijn voor mijn omgeving en anderen mee gelukkig maken. Voor de mensen die voor ons werken, wil ik een zo goed mogelijke baas zijn en ook een collega waar ze op kunnen rekenen. Voor alle mensen in mijn buurt, van geliefden tot familie, wil ik er voor hen kunnen zijn op de juiste manier en op de momenten dat ze het nodig hebben. Genoeg tijd maken voor vrienden en niemand teleurstellen staat hoog op mijn prioriteitenlijstje. Daarnaast wil ik trouw blijven aan mijn eigen waarden.”

voornemensCeline Van Ouytsel
Miss België 2020, Miss World Belgium 2021, influencer

Waar wil je op vlak van gezondheid naar streven in 2022?

“Ik wil graag iets gezonder eten. Een voornemen dat ik aan het begin van elk nieuw jaar maak en dat ik eigenlijk ook altijd snel verbreek. (lacht) Gezonder eten kan altijd. Voor mij gaat het dan vooral over meer groenten eten, omdat ik nogal graag veel snoep. Dat eerste kan wat meer, en dat laatste wat minder. Ik neem me dus voor om het toch gewoon nog eens te proberen. Meer sporten hoort misschien ook nog thuis in dat lijstje van goede voornemens. Ik sport totaal niet graag en dat is een hele uitdaging voor mij. Ik voel mijzelf er niet per se beter door, omdat ik het gewoon niet leuk vind. Als ik het doe, dan is het puur om zo gezond mogelijk te blijven en mijn gezondheid extra te onderhouden.” 

Zijn er zaken die je jezelf voorneemt op werkvlak? 

“Qua voornemen op werkvlak wil ik eigenlijk vooral voortgaan met alles waar ik mee bezig geweest ben dit jaar. Ik hoop nog heel veel nieuwe dingen te mogen uitproberen. Een werkweek ziet er voor mij nooit hetzelfde uit. Dat die altijd zo gevarieerd is, maakt het voor mij net zo leuk. De opdrachten in de media doe ik het liefst, dus in het nieuwe jaar hoop ik daar weer veel kansen in te krijgen. Voor de rest geldt voor mij vooral:  hoe drukker, hoe beter. Ik blijf graag bezig, omdat ik alles zo leuk vind. Later wil ik misschien nog focussen op een job gerelateerd aan mijn rechtenstudies. Dat is een zekerheid die ik op zak heb, maar dat zal nog niet meteen voor volgend jaar zijn.”

Wat is je persoonlijke doelstelling voor het nieuwe jaar? 

“Hier geldt hetzelfde: ik hoop oprecht dat mijn agenda er zal uitzien zoals dit jaar. Ik geniet oprecht van al die opdrachten. In het nieuwe jaar hoop ik dan ook dat ik mij evenhard kan amuseren en dat ik kan blijven genieten van al die projecten. Wel hoop ik meer af te spreken met vriendinnen. Dat is niet altijd makkelijk en dit jaar heb ik ze weinig gezien. Zowel omwille van corona en de maatregelen, als vanwege het feit dat het altijd zo druk was op werkvlak. Dat is moelijk om te combineren soms, maar ik wil wel heel graag een goede vriendin en een goed familielid zijn. Meer tijd daarin investeren, is iets waar ik zeker op wil letten. Daarnaast wil ik ook lief zijn voor mezelf.”

voornemensDempsey Hendrickx
(Improvisatie)acteur, presentator, schrijver

Waar wil je op vlak van gezondheid naar streven in 2022?

“Ik ga vooral focussen op mentale gezondheid in 2022. Eigenlijk ben ik daar wel veel mee bezig via meditatie, ademhalingstechnieken en fasciatherapie. Ik wil dat wat meer doortrekken op alle vlakken in mijn leven, zodat ik de kleine dingen makkelijker kan leren loslaten en er mij minder druk in maak. Zo wil ik meer plezier leren halen uit het leven. Ik heb een heel druk hoofd, ook omdat alles wat mijn job betreft van improvisatie en schrijven in mijn hoofd vorm krijgt. Ik denk heel snel en ik ben eigenlijk altijd bezig met ideeën. Door o.a. die fasciatherapie kan ik daar meer rust in vinden. Ik raad het andere mensen ook echt aan. Verder wil ik blijven zwemmen, iets dat ik al lang en heel graag doe.”

Zijn er zaken die je jezelf voorneemt op werkvlak? 

“Er staan heel veel dingen op mijn lijstje die ik wil doen. Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een kinderboek. Dat project wil ik het komende jaar zeker afronden. Ook met Woordwoeler wil ik verder gaan. Deze maand ligt mijn eerste dichtbundel daarvan in de winkel, en een tweede zit er misschien wel aan te komen. Verder speel ik met het idee om een nieuwe theatervoorstelling uit te werken. Ik wil heel veel, maar ik weet nog niet wanneer het er allemaal van gaat komen. (lacht) Dat zijn sowieso allemaal projecten waarin ik mezelf volledig smijt, zoals ik altijd. Voor de rest zit mijn werk-privé balans heel goed en dat hoop ik ook zo te behouden. Al sta ik altijd open voor nieuwe opdrachten.”

Wat is je persoonlijke doelstelling voor het nieuwe jaar? 

“Een persoonlijke doelstelling die voor mij elk jaar even belangrijk blijft is voldoende tijd kunnen spenderen met iedereen die ik graag zie en die mij graag ziet. Dat is het allerbelangrijkste. Ik hou nu zeker voldoende tijd over voor mijn dochter en voor mijn vrienden, en daar wil ik ook evenveel rekening mee blijven houden. Met mijn dochter Noor amuseer ik mij altijd, en ik hoop dat ik volgend jaar opnieuw veel tijd met haar kan doorbrengen. Daar geniet ik zohard van. Met anderen die dichter bij mij staan wil ik mij evenhard kunnen blijven amuseren zoals nu het geval is. Ik hoop dat ik leuke dingen kan blijven doen, en focus daarbij vooral op iedereen in mijn omgeving. Als ik een goede papa, een goede vriend en een goed familielid kan zijn, ben ik blij.”

Vorig artikel
Volgend artikel