modetrends
Lifestyle

Modetrends 2021: Weg met drama

Gaan we 2021 lockdowngewijs in, met een jogging? Met deze modetrends zit je helemaal goed tijdens de feestdagen én in 2021.

  • De Rachellook

“De stijl van de jaren 90 is nu al even terug. Ook in 2021 blijft de nostalgische stijl in. De jubileumaflevering van de Amerikaanse sitcom Friends, die normaal gezien volgend jaar verschijnt, zal de hype een duwtje in de rug geven. Een lang en strak lingeriekleedje met dunne spaghettibandjes, dé typische Rachellook, zal echt het topstuk worden. In de jaren 90 droegen alle sterren deze outfit. Verder zijn de nineties een vrij simpele en sobere periode qua kleding. De stijl is oversized en uniseks, met niet te veel prints en franjes. Heb jij een eerder recht figuur? Ben je lang en smal? Dan schitter je in de Rachellook.”

  • Snoepkleuren

“2020 was een onvergetelijk jaar, maar niet in de positieve zin. Dat weerspiegelt zich in modetrends. Volgend jaar kiezen we massaal voor frivoliteit in onze kleerkast. We laten alle drama van 2020 achter ons met vrolijke snoepjeskleuren. Vooral luchtig roze doet het straks goed. We zien dat op de catwalk terugkomen in alle schakeringen: van Barbie-roze tot fel fuchsia. Wil je de feestdagen inzetten met een jurk als suikergoed? Let dan op je teint. Fuchsiaroze steekt af bij een bleke huid. In dat geval kies je beter pastelroze.”

  • Lage taille

“Niet iedereen zal erom staan springen, maar de lage taillebroek staat voor de deur. Bij de Kardashians zie je de heupbotten alweer pronken. Deze modetrends past helemaal in die nineties-sfeer. Op je hurken of een barkruk zitten is echter niet zo evident met een lage taillebroek, maar laat je niet ontmoedigen. Het is misschien leuk om de trend al eens uit te proberen tijdens de feestdagen. Draag een truitje of blouse op een lage taillejeans. Zo toon je een stukje blote buik zonder het koud te krijgen. Een lage taillebroek is geschikt voor ieder die zich goed in zijn vel voelt. Je kunt helemaal jaren 90 gaan met een zichtbare string eronder. Zelfvertrouwen is hier key.”

  • Ballonmouwen

“Er is steeds meer aandacht voor de mouwen. Deze modetrends zie je nu al en zal ook volgend jaar aanwezig blijven. Simpele witte blouses met extravagante ballonmouwen doen het goed. Het is bovendien een ideale en uitbundige look om tijdens de feestdagen te dragen. Een trui met pofmouwen is een leuk alternatief voor de jurk met glitter. Praktisch, want je kunt het ook overdag dragen. Wijde mouwen blijven ook in de zomer alomtegenwoordig. Dit is een aanrader voor wie minder tevreden is met de eigen armen, zo verdoezel je ze met een vrolijke verpakking.”

  • Romantiek

“De romantische look is al een hele tijd in en blijft ook volgend jaar mode. Je ziet de modetrends in alle vormen, maten, kleuren en prints. Ook komend zomerseizoen blijft de romantische jurk handig en hip. Het is een verstandige investering. Zie je het niet zitten om je brede heupen of geheimzinnig verscholen abs te tonen met een lage taillebroek? Dan is een romantische jurk met ruffles, laagjes en tule een perfecte optie. Iemand met brede heupen kiest best voor een empire taille die onder de borsten begint. Zo waaiert de stof breed uit en gaan je contouren erin op.”

  • Comfort dressing

“’s Middags pasta eten en de rits van je jeans niet moeten openzetten. Het is een van de gemakken die een comfortabele jogging biedt. Sinds de lockdown sluiten we de modetrends terecht in onze armen. En we zijn nog niet klaar om hem te laten gaan. Grote merken zoals Miu Miu en Balenciaga lanceerden zopas nog nieuwe joggingpakken. Comfort dressing kan voor ieder lichaamstype, want street style komt in alle soorten en maten: hoge taille, met of zonder hoodie, oversized en in alle kleuren, van klassiek grijs tot kanariegeel.”

18.12.2020
door Rosalie Van Hoof

Ontdek meer

Vorig artikel
Volgend artikel