geschenk
Maatschappij

3 vragen aan… Matthias Breschan

10.12.2019
door Fokus Online

Hoe investeer je in een geschenk?

Een investering heeft te maken met waarde, niet zozeer met prijzen. Het maakt van een object iets persoonlijks en individueels. Er wordt vaak gezegd dat als je iemand een cadeau geeft, dat het honderd keer meer waarde krijgt. Investeren in een geschenk betekent voor mij het ideale voorwerp vinden zodat de gelukkigen er plezier aan beleven, ook nog vele jaren erna. Over het algemeen schenken mensen bijvoorbeeld een horloge voor memorabele gebeurtenissen zoals een belangrijke verjaardag, een huwelijk of als iemand met pensioen gaat.”

Wat versta jij onder duurzaamheid hierbij?  

“De term betekent letterlijk ‘bestand tegen slijtage en schade’. Bij Rado zijn we verder gaan innoveren met alle harde materialen die bestand zijn tegen slijtage. Zo streven we steeds naar nieuwere, lichtere en hardere materialen voor een grotere duurzaamheid. Hightech keramiek, hightech plasmakeramiek, hightech kleurkeramiek en Ceramos zijn mooie illustraties van duurzame materialen, waardoor we in de horloge-industrie het statuut van Materiaalmeester hebben verworven.”

Blijft duurzaamheid belangrijk in 2020?

“Duurzaamheid is van belang, want de mensen hebben de neiging om minder te kopen en kwaliteitsproducten te kiezen. Nu de modewereld deze boodschap begint te begrijpen en minder stuks produceert voor minder collecties, zal de waarde belangrijker worden. En als de waarde stijgt, moet ook het ontwerp, de kwaliteit, expertise en individualiteit, maar eveneens de duurzaamheid verbeteren. Obsolescentie of de gewoonte om iets ouds te vervangen alleen omdat er een nieuwe versie is verschenen, is nu achterhaald.”

Vorig artikel
Volgend artikel