ontspanning
Lifestyle

Lifestyle: elke dag ontspanning voor jezelf

06.03.2023
door Fokus Online

Het klinkt mogelijk iets te bekend in de oren: je hebt de hele dag gewerkt, snakt naar het weekend maar voelt dat je niet meer kunt wachten tot het zaterdag of zondag wordt om je te ontspannen. Hoog tijd om momentjes voor jezelf in te lassen.

Even stop aan de klok

De werkdruk vandaag is vaak erg hoog. Na een hele dag stressen waarbij je verschillende deadlines moet halen en het dapper trotseren van de file, kijk je er ongetwijfeld naar uit om naar huis te gaan. Als je daar dan heel wat huishoudelijke taakjes op je wachten zoals koken, strijken, opruimen,… durft het al eens een uitdaging te zijn om positief te blijven. Laat je niet kelderen door alle klusjes maar neem eerst even wat ontspanning voor jezelf. Schenk een glaasje chenin blanc uit, zet je favoriete muziek op en geniet van de rust voor je aan het kokerellen begint.  Al is het maar een kwartiertje, het zal je helpen om met hernieuwde energie een lekkere maaltijd te bereiden.

Relax

Misschien vind je het ook jammer dat er maar vierentwintig uren op een dag zijn. Dat betekent waarschijnlijk dat je een heel druk bestaan hebt en je graag meer momentjes voor jezelf wilt. Dat kan simpel zijn maar je moet er wel wat tijd voor maken natuurlijk. Het blijft een klassieker maar een warm bad nemen, kan zo ontspannend werken dat je helemaal vergeet wat er nog allemaal op je lijstje staat. Voorzie theelichtjes, zet een zacht muziekje op en geniet van een glaasje bubbels of een lekker glas margaux en de avond kan niet meer stuk. Zo ben je helemaal vertrokken voor een me-time momentje waarbij je even alle zorgen even kunt vergeten.

Ademhaling 

Neem vijf minuutjes de tijd om tot rust te komen door even niets anders te doen dan rustig adem te halen. Correct in- en uitademen haalt het tempo van onze hartslag naar beneden en zorgt voor een betere buikademhaling. Lukt jou dat niet? Zet even door en bekijk een instructiefilmpje op YouTube. Na verloop van tijd pluk je daarvan de vruchten en kun jij jezelf ook rustig krijgen. Het effect van een regelmatige, kalme buikademhaling treedt vrij snel op en blijft langere tijd nawerken. 

Sporten

Of je nu al dan niet een liefhebber bent van sporten, het kan echt wel zorgen voor ontspanning! Probeer het zeker eens uit. Van een paar work-out oefeningen via een app tot een toertje hardlopen in je buurt, er zijn tal van mogelijkheden om sportief te ontspannen. Intussen werk je ook nog eens aan een fit lichaam. Dubbel voordeel dus! 

Vorig artikel
Volgend artikel