moeder
Lifestyle

Laat je mama niet moederziel alleen

10.04.2021
door Ciara Reid

Zowat alle feestdagen hebben het afgelopen jaar een coronavariant gekregen. Ook dit jaar zullen we een creatieve aanpak moeten vinden om Moederdag te vieren. Omdat je inspiratie misschien al even coronamoe is als jijzelf, bundelen we hier enkele leuke alternatieven.

Het is niet omdat we zelf de bloemetjes niet mogen buitenzetten dat we onze moeders hetzelfde noodlot moeten laten ondergaan. Samen herinneringen maken is het mooiste geschenk dat je je moeder kunt geven, zeker na een jaar van beperkte sociale contacten.

Dankzij onderstaande tips kun je op een leuke en veilige manier de band tussen je moeder en jezelf blijven aanhalen.

Zeg het met…

Bloemen blijven hét geschenk bij uitstek om je moeder te bedanken. Een boeketje laten leveren of afgeven is een mooi gebaar, maar waarom zet je je moeder niet letterlijk in de bloemen? Breng een bezoekje aan een plantentuin en kuier gezellig door het ontluikende lentelandschap. Denk bijvoorbeeld aan de plantentuin in Meise of de Japanse tuin in Hasselt. Let er wel op dat je je ticket en timeslot op voorhand reserveert.

(Hart)verwarmend

Niets zo ontspannend als een saunabezoek. Woon je met je mama onder hetzelfde dak of is ze jouw knuffelcontact? Boek dan een bezoekje aan een privésauna om optimaal te ontspannen en de zorgen even van jullie af te laten stomen. Of die sauna- en wellnesscentra open zijn, hangt natuurlijk af van de geldende maatregelen. Op de website van Sauna Vereniging België kun je alle laatste updates checken. 

Spa at home

Kun je nog niet met je moeder naar de sauna? Leg haar dan in de watten door zelf een verwenpakket samen te stellen met haar lievelingsproducten. Denk aan badschuim, een aromatische douchegel, geurkaarsen, een flesje bubbels en ga zo maar door. Na een dagje zelfzorg zal je moeder zich als herboren voelen.

Trek er samen op uit

Hou je liever een veilige afstand? Zoek dan de buitenlucht op. Een dagje uitwaaien aan de kust of een lentewandeling in het bos kunnen heerlijk zijn. Ben je het wandelen inmiddels beu? Koppel er dan iets speciaal aan. Wat dacht je van geocaching? In België liggen er meer dan 31.000 geocaches verstopt. 

Is je moeder echter niet zo avontuurlijk ingesteld, dan kun je bijvoorbeeld een lekkere picknick meenemen voor onderweg of haar favoriete fles wijn openkraken om de wandeling in stijl af te sluiten. Hebben jullie beide geen zin om een frisse neus te halen, snuif dan cultuur op in het favoriete museum van je moeder. Jullie kunnen er samen de verschillende kunstwerken bewonderen en praten over wat jullie inspireert. Geniet nadien nog van een take-awaykoffie met een gebakje of voorzie zelf een versnapering.

moeder

Handen uit de mouwen

Je kunt ook iets voor je mama doen, een kleine karwei bijvoorbeeld. Ligt de tuin er wat rommelig bij? Steek je handen dan uit de mouwen en in een paar werkhandschoenen en help haar de tuin opknappen. Of geef haar auto een grondige poetsbeurt. Drink daarna gezellig een tasje koffie terwijl je het resultaat bewondert. Helaas moeten sommige mensen door de omstandigheden nog eventjes doorbijten en alle directe contact vermijden. Ook zonder fysieke nabijheid kun je je moeder op deze speciale dag tonen dat je haar graag ziet en apprecieert.

Een online workshop

Schrijf jullie beiden in voor een onlinecursus. Deze nieuwe skills komen na de lockdown gegarandeerd nog van pas. Denk bijvoorbeeld aan een make-upworkshop. Wanneer jullie volgende keer naar een feest moeten kunnen jullie gezellig elkaars make-up verzorgen. Een cocktailworkshop kan ook. Een online yogasessie is dan weer een leuk alternatief voor wie houdt van beweging.

Uit de oude doos

Maak een fotoboek of memoryvideo met leuke foto’s. Je kunt ook een mooi gedicht schrijven en dat voordragen of waarom zelfs geen liedje zingen voor moederlief? Je kunt het gedicht of nummer opleuken door je broers, zussen of kinderen bij de performance te betrekken.

Veilige afstand

Indien het weer het toelaat kun je je moeder in de tuin ontvangen. Stel een ontbijtmand met bubbels samen of kook haar lievelingsmenu. Indien je zelf geen keukenprins(es) bent, kun je een ontbijtmand bestellen of een maaltijd afhalen van haar lievelingsrestaurant. Er bestaan opties genoeg voor originele ontbijt- of aperoformules.

Je kunt ook zelf een lekkere taart of koekjes bakken en die voor haar deur afzetten. Koppel er dan eventueel een raambezoekje aan, waardoor je toch vanop een veilige afstand het glas kunt heffen.

Vorig artikel
Volgend artikel