beautyproducten
Lifestyle

Clean beautyproducten: 3 vragen aan… L’Occitane

19.11.2020
door Fokus-online.be

Fokus gaat voor de lezer altijd op zoek naar een goede balans. Ook naar die tussen milieubewust zijn en zelfzorg. Beautyproducten zijn er in overvloed, maar hoe ga je op zoek naar de milieubewuste variant? We gingen het na het in drie korte vragen aan Laura Vannerem, digitale marketeer, PR-manager en customer service lead bij L’Occitane. 

Hoe kun je milieubewust beauty­ producten consumeren?

“Ons koopgedrag heeft een directe invloed op het welzijn van onze planeet. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je beautyproducten koopt van duurzame merken die begaan zijn met onze aarde en de mensen die er wonen. Met L’Occitane De Provence proberen we dit bijvoorbeeld zoveel mogelijk na te streven.”

Hoe pak je dit aan?

“Consumenten willen vandaag meer dan een product kopen, ze willen een verhaal. Ons verhaal is dat we lokale producenten in de Provence en Corsica ondersteunen. Als doelstelling willen we tegen 2025 al onze producenten onder het fairtradelabel brengen. Deze lokale boeren werken uitsluitend met producten die op het ritme van de natuur, zonder enige vorm van pesticiden, tot stand komen. Vaak duurt het twee jaar voor ze met de eerste oogst iets kunnen doen, maar het is wel de meest eerlijke en duurzame manier om iets te creëren met respect voor de natuur.”

Hoe communiceer je dit naar de consument?

“Wees eerlijk. Geef je consument mee wat je doet, hoe je dat doet en waar alles vandaan komt. Net om die reden bieden we op regelmatige basis een bezoek aan onze fabriek in de Provence aan. Klanten zijn dan steevast onder de indruk als ze zien hoeveel moeite we doen om ons in te zetten voor het lokale verhaal en het behoud van de natuur. We hebben dan ook geen geheimen en nemen iedereen die dat wil mee in onze filosofie.”

Vorig artikel
Volgend artikel