Home Lifestyle 50+ 3 vragen aan... Otolift Trapliften

3 vragen aan… Otolift Trapliften

Welke risico’s houden trappen in op oudere leeftijd?
“Naarmate we ouder worden, vermindert onze mobiliteit. Maar ook door een ongeval of een beperking kunnen trappen moeilijke obstakels worden. Het is belangrijk om tijdig de valrisico’s af te wegen en de plaatsing van een traplift te overwegen. Thuisblijven met het gekende comfort is uiteindelijk het belangrijkste. Het is zeker niet altijd noodzakelijk om de vertrouwde omgeving te verlaten.”

Is een traplift voor iedere portemonnee?
“De prijs van een traplift wordt bepaald door de complexiteit. Hoe meer bochten, hoe duurder. De prijs van een traplift voor een rechte trap ligt gemiddeld iets onder de 3.000 euro. Wanneer je dit vergelijkt met de maandelijkse kost van een home, dan is de prijs voor langer thuis wonen snel weer terugverdiend.”

Kan een traplift in iedere woning geplaatst worden?
“Trapliften kunnen overal geplaatst worden, los van de vorm of de gebruikte materialen. Het railsysteem kan zowel aan de muur bevestigd worden als op de treden zelf. Vergeet ook niet dat in deze context veiligheid en comfort primeren op louter esthetiek.”

MEER

Effectief protesteren doe je zo

Zowat iedere media – ook buitenlandse – hebben het al enkele weken over de jonge ‘bosbrossers’ die onze hoofdstad overspoelen. En als je je zelf niet middenin de klimaatmars bevond, kon je er in ieder geval (letterlijk) moeilijk omheen. Er werd dan ook een stevig record verbroken: 70.000 mensen maakten in Brussel deel uit van de grootste klimaatmars ooit in ons land. De boodschap is luid en duidelijk, maar dringt die ook door, of verdampt die met zowat de rest van de aarde?

3 vragen aan… Erwin Missiaen, voedingsdeskundige

Ouder worden: wat doet dat met ons lichaam? “Een aantal van onze lichaamsfuncties wordt minder performant. Dat valt te meten aan de hand van bepaalde...

3 vragen aan… Davina Raemaekers

Een goed ontbijt met voldoende essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten en vezels, verhoogt je productiviteit doorheen de dag en houdt je op de been tot de lunch zonder hongergevoel.

Medewerkers maken (of kraken) employer branding

Het imago van je onderneming bepaalt steeds vaker het succes van een ingevulde vacature. Hr-afdelingen zien in employer branding dan ook een welgekomen reddingsboei als...

Connectiviteit is de sleutel tot betere gezondheidszorg

Pascal VerdonckBelgië is op medisch vlak een leider in de wereld, maar hoe zit het met de technologische kant van de medische sector? Er worden al inspanningen geleverd, maar we zullen een tandje moeten bijsteken om te komen tot een nog betere kwaliteit van de gezondheidszorg.

3 vragen aan… Otolift Trapliften

TrapliftenOtolift Trapliften: “Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Dat heeft het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen berekend. Als we mensen langer thuis willen laten wonen, dan is dat iets waarmee we aan de slag moeten.”