Home Lifestyle 50+ 3 vragen aan... Otolift Trapliften

3 vragen aan… Otolift Trapliften

Welke risico’s houden trappen in op oudere leeftijd?
“Naarmate we ouder worden, vermindert onze mobiliteit. Maar ook door een ongeval of een beperking kunnen trappen moeilijke obstakels worden. Het is belangrijk om tijdig de valrisico’s af te wegen en de plaatsing van een traplift te overwegen. Thuisblijven met het gekende comfort is uiteindelijk het belangrijkste. Het is zeker niet altijd noodzakelijk om de vertrouwde omgeving te verlaten.”

Is een traplift voor iedere portemonnee?
“De prijs van een traplift wordt bepaald door de complexiteit. Hoe meer bochten, hoe duurder. De prijs van een traplift voor een rechte trap ligt gemiddeld iets onder de 3.000 euro. Wanneer je dit vergelijkt met de maandelijkse kost van een home, dan is de prijs voor langer thuis wonen snel weer terugverdiend.”

Kan een traplift in iedere woning geplaatst worden?
“Trapliften kunnen overal geplaatst worden, los van de vorm of de gebruikte materialen. Het railsysteem kan zowel aan de muur bevestigd worden als op de treden zelf. Vergeet ook niet dat in deze context veiligheid en comfort primeren op louter esthetiek.”

MEER

Versterk het gigantisch potentieel van duaal leren door partnerschappen

budget Als we kijken naar het budget van leren op dit moment − zo’n 13 miljard euro − betekent dat een gigantische investering, als we levenslang leren voor iedere burger willen implementeren. Hoe kunnen we dat realiseren? Wij geloven door zowel verrassende producten en dienstverlening als innovatieve businessmodellen op poten te zetten. Kortom: innovatie is de toekomst. Heel graag zelfs.

Weekend? En … actie!

Studentenleven Studenten zijn doorgaans de hele week actief bezig, waardoor ze in het weekend ofwel bekaf zijn, ofwel zo berooid dat ze niets meer kunnen doen. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om je budgetvrij te amuseren.

Reizen: ‘De roadmovie komt na de studie’

feestvakantieCliché maar waar: je studententijd is inderdaad de mooiste tijd van je leven. Oké, het studeren moet je er bij nemen, maar wie het goed aanpakt, kan tussen de pintjes door zelfs nog op reis vertrekken.

Raymonda Verdyck: “De school moet niet beperkt blijven tot...

GO! Raymonda Verdyck, de topvrouw van het GO!-onderwijs, is fan van het eerste uur van duaal leren. Voor haar is het belangrijk dat scholen aansluiting zoeken met de buitenwereld − en dan voornamelijk met de arbeidsmarkt.

Het droogtedebat: desastreus of dik oké?

De zomer van 2018: het heeft wat met ons gedaan. De aanhoudende warmte zorgde bij veel mensen voor een al even aanhoudend gezucht en gepuf, waarbij iedereen zichzelf op iedere mogelijke manier continu trachtte te bedruipen, als een kalkoen op Thanksgiving. Zwembaden zaten nokvol, verboden plassen en meren – die niet volledig droog stonden – waren niet langer off limitsen ook binnensmonds spoelde water en allerlei andere dranken de droogte weg.

Effectief protesteren doe je zo

Zowat iedere media – ook buitenlandse – hebben het al enkele weken over de jonge ‘bosbrossers’ die onze hoofdstad overspoelen. En als je je zelf niet middenin de klimaatmars bevond, kon je er in ieder geval (letterlijk) moeilijk omheen. Er werd dan ook een stevig record verbroken: 70.000 mensen maakten in Brussel deel uit van de grootste klimaatmars ooit in ons land. De boodschap is luid en duidelijk, maar dringt die ook door, of verdampt die met zowat de rest van de aarde?