Home Lifestyle 50+ 3 vragen aan... Otolift Trapliften

3 vragen aan… Otolift Trapliften

Welke risico’s houden trappen in op oudere leeftijd?
“Naarmate we ouder worden, vermindert onze mobiliteit. Maar ook door een ongeval of een beperking kunnen trappen moeilijke obstakels worden. Het is belangrijk om tijdig de valrisico’s af te wegen en de plaatsing van een traplift te overwegen. Thuisblijven met het gekende comfort is uiteindelijk het belangrijkste. Het is zeker niet altijd noodzakelijk om de vertrouwde omgeving te verlaten.”

Is een traplift voor iedere portemonnee?
“De prijs van een traplift wordt bepaald door de complexiteit. Hoe meer bochten, hoe duurder. De prijs van een traplift voor een rechte trap ligt gemiddeld iets onder de 3.000 euro. Wanneer je dit vergelijkt met de maandelijkse kost van een home, dan is de prijs voor langer thuis wonen snel weer terugverdiend.”

Kan een traplift in iedere woning geplaatst worden?
“Trapliften kunnen overal geplaatst worden, los van de vorm of de gebruikte materialen. Het railsysteem kan zowel aan de muur bevestigd worden als op de treden zelf. Vergeet ook niet dat in deze context veiligheid en comfort primeren op louter esthetiek.”

MEER

Opgelicht en uitgebuit: zangers zonder geld

Ongeveer elke beginnende (en doorwinterde) artiest kent de horrorverhalen wel over managers die hun 'poulains' oplichten. Zelfs de grootste sterren speelden fortuinen kwijt aan gewetenloze oplichters die hun carrière hadden moeten verder helpen.   

Ik koop Belgisch

modeMet het oog op de creatieve sector heeft Flanders DC al verschillende campagnes opgezet. De campagne ‘Ik koop Belgisch’ is daar één van.

Aantekeningen op het duurzame mobiliteitsrapport

MOBILITEITDe examens zijn achter de rug, de rapporten geschreven. Als Vlaanderen present had getekend op de deliberaties rond duurzame mobiliteit en logistiek, was de openingsvraag wellicht geweest: ‘En, wat denk je er nu eigenlijk zelf van?’

Maken kleren écht de man?

Bruno Van GilsMannen en mode: is dat nu eigenlijk een moeilijk huwelijk of net de perfecte match? Gaat de hedendaagse man liever kleding shoppen dan vroeger, of is zijn zin dan wel gebrek eraan van alle tijden? En welke rol spelen sociale media nu eigenlijk? Hoog tijd om de moderne man de kleren van het lijf te vragen!

Ondernemen als antwoord op globale uitdagingen

duurzaamheid Het mooie van duurzaamheid is dat het overal kan zijn. In een buurtproject van een lokale vzw, in een transnationaal project van een multinational en alles ertussenin. Nog mooier is dat dit verbonden wordt door een globale strategie, vervat in de 17 Sustainable Development Goals.

Goed wonen is slim wonen

smart homes Een vijfde van de Belgische woningen is uitgerust met slimme toestellen. De toekomst is die van slimme huizen of smart homes.