Home Lifestyle 50+ 3 vragen aan... Otolift Trapliften

3 vragen aan… Otolift Trapliften

Welke risico’s houden trappen in op oudere leeftijd?
“Naarmate we ouder worden, vermindert onze mobiliteit. Maar ook door een ongeval of een beperking kunnen trappen moeilijke obstakels worden. Het is belangrijk om tijdig de valrisico’s af te wegen en de plaatsing van een traplift te overwegen. Thuisblijven met het gekende comfort is uiteindelijk het belangrijkste. Het is zeker niet altijd noodzakelijk om de vertrouwde omgeving te verlaten.”

Is een traplift voor iedere portemonnee?
“De prijs van een traplift wordt bepaald door de complexiteit. Hoe meer bochten, hoe duurder. De prijs van een traplift voor een rechte trap ligt gemiddeld iets onder de 3.000 euro. Wanneer je dit vergelijkt met de maandelijkse kost van een home, dan is de prijs voor langer thuis wonen snel weer terugverdiend.”

Kan een traplift in iedere woning geplaatst worden?
“Trapliften kunnen overal geplaatst worden, los van de vorm of de gebruikte materialen. Het railsysteem kan zowel aan de muur bevestigd worden als op de treden zelf. Vergeet ook niet dat in deze context veiligheid en comfort primeren op louter esthetiek.”

MEER

Een kleine hap uit de wetenschap Drie toonaangevende hedendaagse...

WetenschapAristoteles, Albert Einstein, Marie Curie of Sir Isaac Newton: het zijn slechts enkele van de ronkende namen die je blijft tegenkomen in geschiedenisboeken. Ze hebben stuk voor stuk de noodzakelijke fundamenten gevormd van de huidige wetenschap, en waren een van de eersten in hun eigen veld van expertise die de juiste vragen stelden –en vooral de correcte antwoorden vonden.

Onderzoek, frustraties en successen

Peter CarmelietPeter Carmeliet mag je gerust een van de grootste wetenschappers van ons land noemen. Eind juli kreeg hij zelfs een prestigieuze, tweejaarlijkse Distinguished Career Award op het ISTH-congres. Een enorme bekroning op zijn baanbrekende onderzoekscarrière. Maar hoe gaat het verder?

Karel Van Eetvelt over gezonde werknemers

Gezond BedrijfGezonde werknemers maken niet per definitie een gezond bedrijf. Volgens Karel van Eetvelt omhelst een gezonde onderneming veel meer. “Het gaat ook over voldoende liquide middelen hebben, genoeg klanten hebben en van bedreigingen opportuniteiten maken.”

Made in Antwerp

AntwerpenCoole producten of innoverende gadgets, die komen als je ’t aan de doorsnee Antwerpenaar vraagt vooral uit New York of Londen. Maar ook in onze eigen provincie wonen creatievelingen die voor wereldprimeurs zorgen. En nee, dan hebben we het niet alleen over chocolade of bier. Check zelf maar.

Opgelicht en uitgebuit: zangers zonder geld

Ongeveer elke beginnende (en doorwinterde) artiest kent de horrorverhalen wel over managers die hun 'poulains' oplichten. Zelfs de grootste sterren speelden fortuinen kwijt aan gewetenloze oplichters die hun carrière hadden moeten verder helpen.   

Kerstdiner zonder stress: Michaël Vrijmoed (deel 1)

Niets zo triest als kerstavond al stressend in je keuken doorbrengen terwijl je gasten zich amuseren. Met de tips en recepten van twee topchefs tover je een indrukwekkend menu op tafel en mis je toch niets van de kerstpret. Deel 1: Michaël Vrijmoed