Home Lifestyle 50+ 3 vragen aan... Vlaamse Ouderenraad

3 vragen aan… Vlaamse Ouderenraad

Hoe schat jij de woonsituatie van ouderen vandaag in?
“Vandaag voldoet de woonsituatie van veel mensen niet aan wat nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en actief ouder te worden. Nadenken over de eigen woonsituatie wordt steeds belangrijker. De kwaliteit en toegankelijkheid van de woning en de woonomgeving zijn daarbij cruciaal.”

Denken 50-plussers voldoende na over hun latere woonsituatie?
“Nog veel te weinig. Minder dan 1 op 3 mensen onder de 65 geeft de voorkeur aan een woning in een stad of dorpskern. En slechts een vijfde verkiest een compacte woning. Toch benoemen studies over ouder worden dat als succesfactoren voor een goede kwaliteit van leven op latere leeftijd. Het zijn de woningen die nu gebouwd en gerenoveerd worden waar we het in de komende jaren mee moeten doen, en dat in tijden van volle vergrijzing.”

Hoe kan de nieuwe Vlaamse regering hier sterker op inzetten?
“Door stimulansen te geven om daar bij het bouwen en verbouwen van woningen over na te denken, ook op jongere leeftijd. Door betere begeleiding en ondersteuning te bieden aan wie op latere leeftijd aanpassingen wil of moet doen, of uitkijkt naar een nieuwe woonvorm. Tegelijk zijn er oplossingen nodig voor de mensen die in ‘opdrogende wijken’ wonen, waar openbaar vervoer wordt geschrapt, bankkantoren sluiten en buurtwinkels verdwijnen. De Vlaamse regering heeft hiervoor voldoende tools in handen.”

MEER

De euthanasie van de salariswagen

wagen Miel Horsten van ALD beantwoordt vaak gestelde vragen. Of zijn sector het moeilijk heeft en hoe ver je nu eigenlijk kunt rijden met die elektrische wagen.

De auto denkt met u mee

TechnologieModerne auto’s hebben tegenwoordig veel weg van gemotoriseerde computers. Ook op het vlak van comfort- en veiligheidsvoorzieningen draait het nu helemaal om automatische rijsystemen, radarinstallaties en sensoren. Tony Verhelle, hoofdredacteur van De Autogids, lijst de strafste nieuwigheden op.

Blockchain, geen blok aan ons been

blockchaintechnologie De hype rond blockchain is intussen zo groot dat je bijna gaat denken dat het de wereld zal redden. Zo’n vaart zal het niet lopen, wel zal de technologie ons helpen om fraude terug te dringen, efficiëntie te verhogen en kosten te verminderen. En niet alleen bij de banken.

Een toppositie in de zoekresultaten

Gregory LiénardEen goede SEO-aanpak verloopt in twee stappen. Allereerst zorg je voor relevante content, om vervolgens deze content via externe steun een hogere waardering te geven. Dat zegt Gregory Liénard van @iPower. Hij geeft tips over hoe je met jouw webshop voor een bepaald keyword of een bepaalde zoekopdracht een toppositie in de zoekresultaten kunt bereiken, helemaal bovenaan in Google.

Opslag: Elk fruitje zijn truitje

verpakkingen Groenten en fruit zijn doorgaans delicate producten die – bij voorkeur – vers en ongeschonden op je bord terechtkomen. Verpakking is daarbij van cruciaal belang, van bij de oogst en gedurende de hele reis die de goederen afleggen tot ze in het winkelpunt liggen.

Generische geneesmiddelen: even goed én goedkoper

generische geneesmiddelenNiemand ontkomt eraan. Ook jij hebt wel eens last van een gezondheidskwaaltje. En dan kan het al eens gebeuren dat je hier en daar een pilletje slikt. Met een beetje geluk valt de prijs mee. Maar sommige geneesmiddelen hebben een stevig prijskaartje, al is het niet altijd nodig om er veel geld aan te spenderen. Van de meeste geneesmiddelen bestaat namelijk een goedkope variant die zeker even goed is.