Brussel
Bouwen & Wonen

5 redenen om vandaag te investeren in Brussel

Sinds enkele jaren zijn de spaarrentes in vrije val. Experts zijn het er alvast roerend over eens: investeren in vastgoed is op vandaag nog steeds de beste keuze. En waarom niet in Brussel?

Bij het zien van de interest op je spaarboekje heb je je ongetwijfeld al eens afgevraagd of je niet beter je geld terug in een oude sok bewaart. Sinds enkele jaren zijn de spaarrentes in vrije val. Met een wettelijke minimumrente van 0,11% bracht ons spaargeld nooit eerder zo weinig op. Dus gaan we met z’n allen op zoek naar een alternatief om onze zuurverdiende centen meer te laten opbrengen. En dan nog het liefst met zo weinig mogelijk risico.

Experts zijn het er alvast roerend over eens: investeren in vastgoed is op vandaag nog steeds de beste keuze. En waarom niet kiezen voor een appartement in Brussel? Wij geven je alvast vijf goede redenen:

Investering met beperkt risico

De hypothecaire rentevoeten blijven historisch laag. Geld lenen voor de aankoop van een woning was nog nooit zo goedkoop. Bovendien geniet je in België nog steeds van een mooi fiscaal voordeel, ook bij de aankoop van een tweede woonst. Investeren in vastgoed is dan ook het perfecte antwoord op de wispelturige beurs en het spaarboekje dat niets meer opbrengt. Kies je voor een pand in Brussel, dan ben je door de constante vraag bovendien zeker van een constante opbrengst. Het risico van je investering blijft dus tot een minimum beperkt.

Garantie op hoge huurprijs

Als verhuurder wil je dat je eigendom opbrengt natuurlijk. En dan is Brussel een evidente keuze. De aankoopprijs van een appartement is in alle Belgische steden min of meer gelijk, maar de huurprijzen in Brussel liggen een stuk hoger. En daar zijn verschillende redenen voor. Brussel is het kloppend hart van Europa. Er is een grote vraag naar businessflats vanuit de internationale zakenwereld en organisaties zoals de Navo. Een flat is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een hotel en biedt heel wat meer comfort. Ook naar studentenhuisvesting is er de laatste jaren steeds meer vraag. Ondertussen is Brussel met z’n 90.000 studenten de grootste studentenstad van Vlaanderen. En iedereen weet: hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs.

Ideale opbrengsteigendom in grootstad

Je hebt beslist om te investeren in een opbrengsteigendom. Dan is het belangrijk om jezelf enkele vragen te stellen: welk budget wil ik eraan besteden? Aan wie wil ik het verhuren? Welke opbrengst heb ik voor ogen? Bij nieuwbouw ben je steeds zeker van een hogere huurprijs, vermijd je onvoorziene kosten op korte termijn en kan je bouwen op maat van de huurder. In een grootstad als Brussel is er altijd vraag naar degelijke appartementen en mensen zijn ook bereid hier meer voor te betalen.

Brussel
©Baïdy Ly

Voor elk budget

Werk je samen met een projectontwikkelaar, die bouwt op maat van een bepaald budget of een bepaalde doelgroep, dan is je kans op slagen een heel stuk groter. Een projectontwikkelaar bouwt immers op maat van de huurder die jij voor ogen hebt:

De prijsbewuste student

kiest voor een compacte studentenstudio met centrale ligging. In samenwerking met de Brusselse universiteiten worden op dit moment heel wat nieuwe residenties gebouwd.

De expat

is op zoek naar een bemeubelde businessflat met alle comfort: kamers met elk een eigen badkamer, een gemeenschappelijke fitnessruimte in de residentie… Alles op maat van internationale zakenmensen die voor het werk langere tijd in Brussel verblijven.

De hulpbehoevende bejaarde

gaat voor een seniorenflat met alle voorzieningen. Om een optimale kwaliteit te garanderen, wordt hier vaak samengewerkt met partners die de nodige ervaring in de sector kunnen voorleggen.

De pas afgestudeerde

wilt de files naar de hoofdstad ontwijken en gaat samen met enkele vrienden op zoek naar een betaalbare woonst in de stad. De ideale cohousing of young starter-flat is een ruim appartement met twee tot drie slaapkamers.

Verhuur op afstand zonder zorgen

Een grote drempel bij investeren in vastgoed is vaak het beheer. De zorgen, die komen kijken bij het verhuren van een opbrengsteigendom, schrikken heel wat mensen af. Zeker als het appartement op minstens een half uur rijden ligt van je eigen woonplaats. Op zoek gaan naar een plaatselijke partner met ervaring in het beheer van vastgoed, is dan ook een gouden tip. Een inwonende conciërge, een klusjesdienst, een gedeelde poetshulp… Het zijn maar enkele voorbeelden van voorzieningen die het je heel wat makkelijker kunnen maken. Voorzieningen die in een grootstad als Brussel steeds voorhanden zijn. Geen slapeloze nachten, geen nodeloos heen en weer geloop en je spaargeld, dat brengt ondertussen mooi op.

14.03.2017
door Fokus Online

Ontdek meer

Vorig artikel
Volgend artikel