Home Lifestyle Bouwen & Wonen 3 vragen aan... Mecam Group

3 vragen aan… Mecam Group

In samenwerking metLuc Meers, CEO Mecam Group

Waarop let je best bij de aanschaf van een zitmeubel?
“Laat je bij de keuze van een zitmeubel altijd begeleiden door mensen met kennis van zaken. Iemand die rekening houdt met je wensen – hoeveel uren per dag spendeer je erin, hoe is je woonkamer opgebouwd… – en samen met jou op zoek gaat naar een comfortabel model in de gepaste uitvoering. Laat je geen model aanpraten, maar luister naar advies en volg je gevoel.”

Waar moet een fabrikant bij het ontwerpen van een zitmeubel rekening mee houden?
“Het comfort van de mensen moet voorop staan. Voor een echt mooi resultaat wordt het meubel afgewerkt met hoogwaardige materialen. De mate waarin iemand zich goed voelt, is even belangrijk als de looks. De relaxzetels zijn aan een opmars bezig. Vroeger was het eerder iets voor oudere mensen, maar we merken dat de markt verandert. We leiden allemaal een druk leven, dus wanneer we eindelijk in die zetel kunnen ploffen, moet die echt goed zitten.”

In hoeverre draagt een zitmeubel bij tot een gezellig thuisgevoel?
“Samen met de eettafel vormt het de essentie van je woonkamer. Vroeger stond er enkel een zetel in de ‘mooie plaats’ en mocht die amper gebruikt worden. Vandaag is een zetel veel belangrijker geworden. We ontvangen er gasten in, we kijken tv – al dan niet met een bord eten op schoot – en soms slapen we er zelfs in. Een meubel waar zo in geleefd wordt, moet helemaal bij je (levens)stijl passen.”

MEER

Sportman voor altijd en een dag

Sven NysSporter af zou je hem niet noemen, wanneer je hem scherp en behendig met zijn fiets ziet poseren. We nemen foto’s in zijn tuin. Hij kijkt wat vertwijfeld naar zijn gazon. “Helemaal kapot gegaan deze zomer. Ik zal er iemand voor moeten laten komen.”

Tien tips voor een gezondere biodiversiteit

Dikketruiendag Op dinsdag 11 februari 2020 gaat de verwarming op veel plaatsen een graadje lager, want dan organiseert het Departement Omgeving voor de 16de keer Dikketruiendag in Vlaanderen.

Het (digitale) kantoor van de toekomst

Toekomst van ondernemen Een ware digitale revolutie lijkt in het ondernemerslandschap momenteel onvermijdelijk. Ondernemers moeten risico’s nemen en durven springen in een nieuwe, digitalere wereld. We vroegen Peter De Keyzer en Eline De Munck naar hun verwachtingen van de toekomst, de periode na de huidige coronacrisis. 

Gezelligheid troef tijdens winterbarbecue

WinterbarbecueEen stukje wild, spruitjes met spek, boschampignons, een glaasje glühwein en vooral heel veel sfeer. Barbecueën tijdens de winter is ‘hot’. En de populariteit blijft stijgen.

De Vlaamse landbouw is een sterk merk

landbouwVlaamse land- en tuinbouwers produceren voedsel en sierteelt in een van de meest verstedelijkte gebieden van Europa. Hoewel ze ‘boeren’ op een beperkte ruimte, brengen ze producten van een bijzonder hoge kwaliteit voort, op een steeds duurzamere manier.

Wereldwijd scoren met festivals

festivalBelgische festivals zijn internationaal gerenommeerd. Ons land staat dan ook ver op gebied van festivals, met een sterke organisatie en reputatie.