Home Lifestyle Bouwen & Wonen 3 vragen aan... Mecam Group

3 vragen aan… Mecam Group

In samenwerking metLuc Meers, CEO Mecam Group

Waarop let je best bij de aanschaf van een zitmeubel?
“Laat je bij de keuze van een zitmeubel altijd begeleiden door mensen met kennis van zaken. Iemand die rekening houdt met je wensen – hoeveel uren per dag spendeer je erin, hoe is je woonkamer opgebouwd… – en samen met jou op zoek gaat naar een comfortabel model in de gepaste uitvoering. Laat je geen model aanpraten, maar luister naar advies en volg je gevoel.”

Waar moet een fabrikant bij het ontwerpen van een zitmeubel rekening mee houden?
“Het comfort van de mensen moet voorop staan. Voor een echt mooi resultaat wordt het meubel afgewerkt met hoogwaardige materialen. De mate waarin iemand zich goed voelt, is even belangrijk als de looks. De relaxzetels zijn aan een opmars bezig. Vroeger was het eerder iets voor oudere mensen, maar we merken dat de markt verandert. We leiden allemaal een druk leven, dus wanneer we eindelijk in die zetel kunnen ploffen, moet die echt goed zitten.”

In hoeverre draagt een zitmeubel bij tot een gezellig thuisgevoel?
“Samen met de eettafel vormt het de essentie van je woonkamer. Vroeger stond er enkel een zetel in de ‘mooie plaats’ en mocht die amper gebruikt worden. Vandaag is een zetel veel belangrijker geworden. We ontvangen er gasten in, we kijken tv – al dan niet met een bord eten op schoot – en soms slapen we er zelfs in. Een meubel waar zo in geleefd wordt, moet helemaal bij je (levens)stijl passen.”

MEER

‘Transparantie over kwaliteit is de norm’

Dirk RamaekersLange tijd leefde de overtuiging dat het met de kwaliteit van de zorg in Vlaanderen goed zat. De hoge graad van toegankelijkheid en de toewijding van het zorgpersoneel werden verondersteld om dat te garanderen. 

Een virtuele reis door je eigen huis

3STATE Vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars kunnen nog zo’n mooie huizen verkopen, voor potentiële kopers is het heel lastig om een echt idee van zo’n huis te krijgen als het nog niet ingericht is naar hun smaak. Enter de Mechelse startup 3State: hun 3D-VR-platform laat mensen toe in hun nieuwe droomhuis rond te wandelen en dat precies in te richten zoals zij willen.

Ondernemen in stijl, in drie stijlen

Een start-up die een alternatief GPS-systeem ontwierp, een bouwondernemer bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019 en een CEO die binnenkort zijn tiende supermarkt opent. Om hun ambitie te realiseren, koos elk van dit drietal voor een andere ondernemersvorm.

Grenzen verleggen of verdwijnen?

Danny Van AsscheOndernemen in een open economie als de Belgische is per definitie internationaal. Ons land is een deur op de wereld. Met heel wat kansen, maar ook uitdagingen. Onze ondernemers zijn plantrekkers. Maar ook de overheid moet haar rol spelen.

Digitaal leren in de klas én op de werkvloer

duaal leren Volgend schooljaar wordt duaal leren - waarbij leerlingen deeltijds les volgen en deeltijds werken - officieel uitgerold in alle Vlaamse scholen.

De strafste Belgen van 2018 (deel 1). ...

Het jaar komt stilaan op z’n einde, we doen de laatste inkopen voor de eindeloze resem diners, hollen nog om enkele kerstcadeaus en strijken voor de verandering onze outfit eens! Klaar om het jaar in schoonheid te eindigen. 2018 was een straf jaar, ook voor onze creatieve Belgen.