zitmeubel
Bouwen & Wonen

3 vragen aan… Mecam Group

26.02.2020
door Fokus Online

Waarop let je best bij de aanschaf van een zitmeubel?

“Laat je bij de keuze van een zitmeubel altijd begeleiden door mensen met kennis van zaken. Iemand die rekening houdt met je wensen – hoeveel uren per dag spendeer je erin, hoe is je woonkamer opgebouwd… – en samen met jou op zoek gaat naar een comfortabel model in de gepaste uitvoering. Laat je geen model aanpraten, maar luister naar advies en volg je gevoel.”

Waar moet een fabrikant bij het ontwerpen van een zitmeubel rekening mee houden?

“Het comfort van de mensen moet voorop staan. Voor een echt mooi resultaat wordt het meubel afgewerkt met hoogwaardige materialen. De mate waarin iemand zich goed voelt, is even belangrijk als de looks. De relaxzetels zijn aan een opmars bezig. Vroeger was het eerder iets voor oudere mensen, maar we merken dat de markt verandert. We leiden allemaal een druk leven, dus wanneer we eindelijk in dat zitmeubel kunnen ploffen, moet die echt goed zitten.” vertelt Luc Meers van Mecam Group.

In hoeverre draagt een zitmeubel bij tot een gezellig thuisgevoel?

“Samen met de eettafel vormt het de essentie van je woonkamer. Vroeger stond er enkel een zetel in de ‘mooie plaats’ en mocht die amper gebruikt worden. Vandaag is een zetel veel belangrijker geworden. We ontvangen er gasten in, we kijken tv – al dan niet met een bord eten op schoot – en soms slapen we er zelfs in. Een meubel waar zo in geleefd wordt, moet helemaal bij je (levens)stijl passen.”

Vorig artikel
Volgend artikel