Home Maatschappij Gezondheid 3 vragen aan: Lien Willaert

3 vragen aan: Lien Willaert
3
.

Aan welke eisen moet een gezonde maaltijd voldoen?
“Er moeten voldoende groenten op mijn bord liggen. Die hoeven niet rauw te zijn, geroosterd of gegrild mag ook. Liefst daarbij een caloriearm sausje zodat het smaakvol is. Daar mag nog een stukje vlees of vis bij en kies af en toe eens voor vegetarisch. En neen, ik weer aardappelen niet, maar houd het beperkt of ik bereid ze op een caloriearme manier.”

Hoe overtuig je de rest van de familie om gezond te leven?
“Dat is helemaal niet zo moeilijk. Ik ben een Bourgondiër, ik eet zeer graag op reis en op restaurant, maar als ik zelf kook zal ik dat op zo’n manier doen dat het gezond én lekker is. Ik boet niet in op kwaliteit en daardoor overtuig ik ook de rest van de familie om mee te eten.”

Heb je gezonde supertips?
“Er zijn veel manieren om gezond te koken. Sauzen zijn in principe een boosdoener, maar je kan een soep of puree romiger maken door gewoon het binnenste van een courgette te gebruiken om hetzelfde effect als room te krijgen. En een leuk middeltje is xantana om een saus te binden, caloriearm en gezond.”

Lees meer.

Ineos plant miljardeninvestering in Antwerpen

Het Britse chemieconcern Ineos (waarvan we onlangs nog ceo Hans Casier interviewden voor de bijlage Fokus Chemie) gaat twee nieuwe fabrieken bouwen in het Antwerpse havengebied. Dat meldt de krant De Tijd. Het wordt de grootste investering in de Europese chemie in twintig jaar tijd.

Buitengewoon Bourgondisch Culinaire topproducten

We zijn een klein landje, maar groots in lekkere dingen. Jaarlijks exporteren we voor 1 miljard euro aan bier, steken voor 1,3 miljard euro aan aardappelbereidingen over de landsgrenzen en transporteren voor 2 miljard euro aan chocoladeproducten naar alle hoeken van de wereld. Vanwaar komt al dat culinair talent?

Peter Carmeliet: Onderzoek, frustraties en successen

Peter Carmeliet mag je gerust een van de grootste wetenschappers van ons land noemen. Eind juli kreeg hij zelfs een prestigieuze, tweejaarlijkse Distinguished Career Award op het ISTH-congres. Een enorme bekroning op zijn baanbrekende onderzoekscarrière. Maar hoe gaat het verder?

Nic Balthazar: ‘Een droom van een stad’

Een stad is als een huis. Met hoe meer je erin woont, hoe properder je het moet zien te houden. Nu al leeft meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, en tegen 2050 zou dat bijna drie vierde zijn. Het lijkt duidelijk dat we de boel dan maar beter tijdig op orde krijgen.

Aandacht nodig voor jonge landbouwer

Onze voeding komt niet vanzelf in de supermarkt terecht, het heeft een lange productieweg afgelegd. Maar blijven we in tijden van continue bevolkingsgroei wel zeker van ons dagelijks brood?

R&D: van het einde van de gang naar de...

Onze kenniseconomie staat of valt met innovatie. Vandaar dat R&D-afdelingen zo’n cruciale rol vervullen binnen veel van onze bedrijven. Maar hun plaats binnen de organisatie is de laatste jaren wat verschoven. Multidisciplinariteit en integratie zijn de toverwoorden.

Archief.

Griet Deceuster:‘Onze visie op mobiliteit verandert’

Eeuwenlang zijn steden drukke plaatsen geweest, en ongetwijfeld zullen ze dat ook in de toekomst blijven. Maar de mobiliteitsoplossingen van morgen zullen verschillend zijn van die van vandaag. Griet Deceuster, directeur TM Leuven: “We gaan minder en minder zelf rijden, en meer en meer van diensten gebruik maken.”